Danmarks Statistik

Oscaren er ikke altid garanti for succes

Del

Danskerne går oftere i biografen for at se en Oscar-vindende film end en gennemsnitlig amerikansk film. Alligevel er der stor forskel på, hvor mange billetter de forskellige film har solgt. Den absolut bedst sælgende Oscar-vinder i kategorien ’bedste film’ er James Camerons ’Titanic’, der siden filmen havde premiere i Danmark i 1998 og frem til og med 2014, har solgt 1,4 millioner biografbilletter. Den mindst sælgende film i samme kategori er derimod ’The Hurt Locker’ fra 2009, instrueret af Kathryn Bigelow, der trods statuette og anmelderros kun fik knap 8.500 danskere i biografen.

Danmarks Statistiks netmagasin Bag Tallene har set nærmere på det danske billetsalg for Oscar-vinderne i kategorien ”bedste film” gennem de seneste 40 år og forsøgt at finde svaret på, hvorfor der er så stor forskel Oscar-vinderne imellem. Og er det tilfredsstillende, at tre danske film har vundet Oscars for ’bedste udenlandske film’ siden 1976?

Læs hele artiklen på i netmagasinet Bag Tallene

Nøgleord

Information om Danmarks Statistik

Danmarks Statistik
Danmarks Statistik
Sejrøgade 11
2100 København Ø

39 17 39 17http://www.dst.dk

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Vores opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum