Ørsted og WWF går sammen om at passe på kloden

Del

I et nyt partnerskab vil energiselskabet Ørsted og miljøorganisationen WWF Verdensnaturfonden arbejde sammen om at bekæmpe konsekvenserne af klimaforandringerne. Særligt børn og unge skal engageres i at skabe fremtidens grønne Danmark. Første aktivitet i det nye partnerskab er derfor en stor ”klimasafari” for børn og unge.

Flere af de truede havskildpadder er presset af klimaforandringer. Foto: Antonio Busiello / WWF-US
Flere af de truede havskildpadder er presset af klimaforandringer. Foto: Antonio Busiello / WWF-US

Jordkloden er et fantastisk og forunderligt sted, som vi skal værdsætte og passe på. Men naturen og dyrelivet lider under tørke, forsuring af havene og smeltende is. Faktisk er næsten halvdelen af dyre- og plantearterne i verdens mest artsrige områder i fare for at uddø på grund af klimaforandringer, viser en rapport fra WWF.

Heldigvis kan vi vende udviklingen, hvis vi handler nu. Ørsted og WWF Verdensnaturfonden går nu sammen for at gøre deres til at genskabe balancen i naturen og skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. De to partnere vil især udvikle nyskabende initiativer, der engagerer Danmarks børn og unge i at skabe fremtidens grønne samfund.

Parterne vil også kortlægge klimaforandringernes konsekvenser for særligt udsatte naturområder og dyreliv. Med den nye viden vil parterne beskytte klimatruede dyrearter og natur, f.eks. ved at etablere ”klima-refugier”, hvor der er den rette plads og levevilkår for dyrene, når vandet stiger eller tørke og ekstremvejr sætter ind.

WWF Verdensnaturfonden skal som en del af partnerskabet også rådgive Ørsted om deres bæredygtighedsstrategi, så virksomheden også i fremtiden er et af verdens førende grønne energiselskaber.

Henrik Poulsen, administrerende direktør i Ørsted, siger:

”Klimaændringer er en kæmpe udfordring for vores klode. Vi skylder vores planet og kommende generationer at omstille vores energisystemer fra sort til grøn. I Ørsted er vi overbeviste om, at det er muligt, ikke mindst fordi grøn energi er blevet billigere end sort energi. WWF Verdensnaturfonden er en kompetent samarbejdspartner med en stor viden om klima og grøn energi, som vi glæder os til at samarbejde med”.

Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden, siger:

”De truede dyr er pressede, korallerne dør og verdens storbyer løber tør for drikkevand. Der er brug for handling - og det haster. Vi skal give naturen og det vilde dyreliv en hånd, hvor den globale opvarmning presser dem helt i bund. Og så skal vi have alle danskerne med: Fra Folketinget til erhvervslivet og skolerne. Ørsted er en af de grønne frontløbere herhjemme, og derfor er vi meget tilfredse med, at netop Ørsted påtager sig den store opgave sammen med os”.

Første skridt: Klimasafari
Første aktivitet i partnerskabet er en stor ”klimasafari”. Ørsted og WWF Verdensnaturfonden inviterer skoleklasser, børn og unge med deres forældre til klimasafari på Thorvaldsens Plads i København. Klimasafarien har en 26 meter høj jordklode, der danner rammen om et væld af oplevelser: Film om klimaforandringer, leg med de nyeste teknologier inden for vedvarende energi, virtual reality, viden om klimatruede dyr og meget mere. Klimasafari løber af stablen fra d. 13.september-30. september.

FAKTA om partnerskabet
Parterne har aftalt at:

  • Kortlægge klimaforandringernes konsekvenser for Danmarks og verdens natur – og igangsætte indsatser, der skal bidrage til at gøre noget ved problemet
  • Engagere danskerne – især børn og unge – til at skabe fremtidens grønne Danmark
  • WWF rådgiver Ørsted om deres bæredygtighedsstrategi, så Ørsted kan forblive et førende energiselskab inden for grøn energi.

Nøgleord

Kontakter

Presserådgiver Ulrik Frøhlke, på ulrfr@orsted.dk eller telefon 99 55 95 60.

Pressechef Cecilie Weinholt på c.weinholt@wwf.dk eller på telefon 31 76 12 00.

Billeder

Flere af de truede havskildpadder er presset af klimaforandringer. Foto: Antonio Busiello / WWF-US
Flere af de truede havskildpadder er presset af klimaforandringer. Foto: Antonio Busiello / WWF-US
Download
Kranie fra et dødt dyr i et tørkeramt område i Namibia. Foto:© naturepl.com  / Tony Heald / WWF
Kranie fra et dødt dyr i et tørkeramt område i Namibia. Foto:© naturepl.com / Tony Heald / WWF
Download
Isbjerge ved Jakobshavn gletsjer i Ilulissat, Grønland.
Foto: WWF
Isbjerge ved Jakobshavn gletsjer i Ilulissat, Grønland. Foto: WWF
Download

Information om WWF Verdensnaturfonden

WWF Verdensnaturfonden
WWF VerdensnaturfondenOm Ørsted
Ørsted har en vision om at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Ørsted udvikler, opfører og driver havvindmølleparker, bioenergiværker og innovative løsninger, som omdanner affald til energi, og forsyner kunderne med intelligente energiprodukter. Ørsted har 5.600 medarbejdere og hovedsæde i Danmark. Ørsteds aktier er noteret på Nasdaq Copenhagen (Orsted). Selskabet havde i 2017 en omsætning på 59,5 mia. kr. (8,0 mia. euro).

Om WWF
WWF's mission er at skabe en fremtid, hvor mennesket lever i harmoni med naturen. WWF arbejder for at bevare de truede dyrearter og for, at der er nok ressourcer til de kommende generationer i alle lande på kloden. Gennem mere end 15 år har WWF været en af Danmarks mest aktive og synlige organisationer i kampen mod klimaforandringerne og den globale opvarmning.

Følg pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum