Lolland Kommune

Ørnsholt får sin plads

Del

Alle er velkomne fredag 18. maj kl. 16, når Lolland Kommune navngiver pladsen i Nakskov, hvor Jernbanegade, Tilegade og Nygade mødes. Pladsen, der i daglig tale bliver kaldt Trekronertorvet, får nu navnet Ørnsholts Plads efter arkitekt Ejnar Ørnsholt.

Ørnsholts Plads
Ørnsholts Plads

Ejnar Ørnsholt har gennem sit 40-årige virke sat sit præg på Nakskov og omegn med sine mange værker. Ikke mindst i området, hvor Jernbanegade, Tilegade og Nygade mødes. Derfor sendte Lolland Kommune sidste år et forslag i offentlig høring om at navngive pladsen Ørnsholts Plads.

”Ejnar Ørnsholt står bag en række bemærkelsesværdige bygninger i Nakskov, og derfor er det helt oplagt at ære ham med en plads i byen. Vi har da også kun fået positive reaktioner på forslaget, så jeg er sikker på, at folk nok skal tage navnet til sig. Nu gør vi det i hvert fald officielt, og jeg håber, at mange har lyst til at komme forbi og deltage i markeringen,” fortæller formand for Teknisk Udvalg Gert Mortensen, som står for at navngive pladsen.

Navngivningen finder sted fredag 18. maj kl. 16. Når Gert Mortensen har navngivet pladsen, bliver der budt på små smagsprøver af lokale produkter fra Lolland.

Lidt senere fortæller arkitekt Flemming Skude om nogle af de værker af Ejnar Ørnsholt, som man kan se fra pladsen.

I forbindelse med navngivningen sætter Lolland Kommune en informationsstander op på Ørnsholts Plads med en fortælling om Ejnar Ørnsholt og hans værker.

Om Ejnar Ørnsholt

Ejnar Ørnsholt (1897-1978) var en arkitekt, der med sine mange fantastiske byggerier af meget høj kvalitet satte sit præg på Nakskov i første halvdel af 1900-tallet.

Ørnsholt blev født i Aarhus, som søn af en oversergent. Allerede i en tidlig alder fik han interessen for at tegne, og hans ambitiøse far vurderede, at Ørnsholt ville egne sig som arkitekt. Efter svendebrev som murer startede Ørnsholt på arkitektskolen i København i 1906.

I 1916 kom Ørnsholt til Nakskov som tilsynsførende for opførelsen af den nye toldbygning og kunne ved mødet med byen realisere sin drøm om at slå sig ned i en fjordby som selvstændig praktiserende arkitekt. De første opgaver faldt ikke i nakskovitternes smag, og de havde det svært med Ørnsholts stil, farvevalg og udseende. Men der skulle ikke gå mange år, før han tegnede alle byens vigtigste byggerier.

I løbet af sit 40-årige virke som arkitekt var Ørnsholt ansvarlig for omkring 300 byggerier.

Nøgleord

Kontakter

Lars Reck Sørensen
Assistent, Teknik- og Miljømyndighed, Lolland Kommune
Tlf. 54 67 64 06
Mail: laso@lolland.dk

Billeder

Ørnsholts Plads
Ørnsholts Plads
Download

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Nu får Hestehoved sit eget strandtorv3.6.2019 09:58:36 CESTPressemeddelelse

Det yndede udflugtsmål Hestehoved får nu et løft med blandt andet etableringen af et strandtorv. Strandtorvet skal ligge nord for Restaurant Fjorden, belægges med træ og omkranses af strandbeplantning, der skaber læ og trækker naturen tættere på. Torvet giver mulighed for at opholde sig på et torv med læ, sidde bekvemt og nyde solnedgangen med Nakskov Fjord og den ikoniske badebro i forgrunden. Projektet går i gang i forsommeren 2019 og er det første led i en større udvikling af Hestehoved.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum