Lolland Kommune

Ørnsholt får sin plads

Del

Alle er velkomne fredag 18. maj kl. 16, når Lolland Kommune navngiver pladsen i Nakskov, hvor Jernbanegade, Tilegade og Nygade mødes. Pladsen, der i daglig tale bliver kaldt Trekronertorvet, får nu navnet Ørnsholts Plads efter arkitekt Ejnar Ørnsholt.

Ørnsholts Plads
Ørnsholts Plads

Ejnar Ørnsholt har gennem sit 40-årige virke sat sit præg på Nakskov og omegn med sine mange værker. Ikke mindst i området, hvor Jernbanegade, Tilegade og Nygade mødes. Derfor sendte Lolland Kommune sidste år et forslag i offentlig høring om at navngive pladsen Ørnsholts Plads.

”Ejnar Ørnsholt står bag en række bemærkelsesværdige bygninger i Nakskov, og derfor er det helt oplagt at ære ham med en plads i byen. Vi har da også kun fået positive reaktioner på forslaget, så jeg er sikker på, at folk nok skal tage navnet til sig. Nu gør vi det i hvert fald officielt, og jeg håber, at mange har lyst til at komme forbi og deltage i markeringen,” fortæller formand for Teknisk Udvalg Gert Mortensen, som står for at navngive pladsen.

Navngivningen finder sted fredag 18. maj kl. 16. Når Gert Mortensen har navngivet pladsen, bliver der budt på små smagsprøver af lokale produkter fra Lolland.

Lidt senere fortæller arkitekt Flemming Skude om nogle af de værker af Ejnar Ørnsholt, som man kan se fra pladsen.

I forbindelse med navngivningen sætter Lolland Kommune en informationsstander op på Ørnsholts Plads med en fortælling om Ejnar Ørnsholt og hans værker.

Om Ejnar Ørnsholt

Ejnar Ørnsholt (1897-1978) var en arkitekt, der med sine mange fantastiske byggerier af meget høj kvalitet satte sit præg på Nakskov i første halvdel af 1900-tallet.

Ørnsholt blev født i Aarhus, som søn af en oversergent. Allerede i en tidlig alder fik han interessen for at tegne, og hans ambitiøse far vurderede, at Ørnsholt ville egne sig som arkitekt. Efter svendebrev som murer startede Ørnsholt på arkitektskolen i København i 1906.

I 1916 kom Ørnsholt til Nakskov som tilsynsførende for opførelsen af den nye toldbygning og kunne ved mødet med byen realisere sin drøm om at slå sig ned i en fjordby som selvstændig praktiserende arkitekt. De første opgaver faldt ikke i nakskovitternes smag, og de havde det svært med Ørnsholts stil, farvevalg og udseende. Men der skulle ikke gå mange år, før han tegnede alle byens vigtigste byggerier.

I løbet af sit 40-årige virke som arkitekt var Ørnsholt ansvarlig for omkring 300 byggerier.

Nøgleord

Kontakter

Lars Reck Sørensen
Assistent, Teknik- og Miljømyndighed, Lolland Kommune
Tlf. 54 67 64 06
Mail: laso@lolland.dk

Billeder

Ørnsholts Plads
Ørnsholts Plads
Download

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Invitation til fyraftensmøde om udvikling af ambassadørkorps22.1.2019 06:00:00Pressemeddelelse

Lolland Kommune har i efteråret 2018 igangsat bosætningskampagnen ”Lolland Lever Livet” som led i byrådets ønske om at skabe øget fokus på bosætning. Kampagnen skal fortælle de gode historier om attraktive boliger, fantastisk natur og stærkt fællesskab på Lolland, men de bedste ambassadører er dog borgerne selv, og derfor inviterer Lolland Kommune til et fyraftensmøde om udviklingen af et ambassadørkorps.

Barnets tarv lægges til grund for tvangsadoptioner18.1.2019 12:00:00Pressemeddelelse

Børne- og socialministeren har 16. januar 2019 afgivet svar på folketingmedlems Karin Nødgaards §20-spørgsmål om tvangsadoptioner i Lolland Kommune med henvisning til en artikel på dr.dk den 19. december. Spørgsmålet kan give indtryk af, at tvangsadoptioner i Lolland Kommune sker ud fra økonomiske hensyn og ikke barnets tarv. Det er ikke korrekt, som Lolland Kommune også gjorde opmærksom på samme dag, som artiklen blev bragt på dr.dk.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum