Kvinfo

Organisationstalent, arbejdskapacitet og fortælleglæde

Del

KVINFO kan 1. september fejre jubilæum for en af Danmarks største kapaciteter inden for formidling af kvindebevægelsens og ligestillingens historie – specialkonsulent Jytte Nielsen.

Jytte Nielsen i fortællerrollen
Jytte Nielsen i fortællerrollen

Jytte Nielsen har med sit sjældne organisationstalent og store arbejdskapacitet ydet afgørende bidrag både til KVINFOs vidensformidling og til den strategiske ledelse i den periode, hvor institutionen voksede fra en lille til en mellemstor organisation.

Tydeligst er hendes fingeraftryk på den digitaliseringsatning, der i kraft af unikke søgefaciliteter har gjort subsitet ”Ligestillingens historie” på kvinfo.dk til guldgrube i undervisnings- og forskningssektoren. Svendestykket er Tidsskrifter 1885-1920, hvor nøglekilderne til konstruktionen af det ligestillingsdanmark, vi kender, serveres på en sølvbakke online for studerende og forskerne, der tidligere måtte bruge år og dag i arkiverne.

Undervejs er litteraten Jytte Nielsen blevet en kyndig kender af den danske kvindebevægelses historie – en ekspertise, som hun har delt gavmildt ud af, blandt andet som en levende og smittende fortæller på en landsdækkende foredragsturne i forbindelse med 100-året for kvindevalgret i 2015, og som er omsat en række artikler i danske og internationale publikationer.

Kontakter

Niels Bak Henriksen
Presse- og kommunikationsansvarlig

Email: niels.bak.henriksen@kvinfo.dk
Tel: +45 50 76 33 82

www.kvinfo.dk
www.kvinfo.org

Billeder

Jytte Nielsen i fortællerrollen
Jytte Nielsen i fortællerrollen
Download

Information om Kvinfo

Kvinfo
Kvinfo
Christians Brygge 3
1219 København K

33 13 50 88http://kvinfo.dk/

KVINFO er Danmarks videnscenter for køn, ligestilling og mangfoldighed.
KVINFO er samlingsstedet for forskning, viden og information om den moderne ligestillingsdiskussion, nationalt og internationalt.

Følg pressemeddelelser fra Kvinfo

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Kvinfo

Selvfølgelig har vi ikke godkendt besparelserne!24.8.2017 16:18pressemeddelelse

”Det burde være klart for enhver, at vi selvfølgelig ikke har godkendt besparelserne, selvom det lykkedes Mette Bock at fremstille det sådan ved samrådet om KVINFOs bibliotek. Hele essensen er jo, at ministeren definerer nogle besparelser uden at have sat sig ind i, hvad de faktisk rammer. Det er ikke betryggende, når Kulturministeriet ikke forholder sig til KVINFOs oplysninger, men selv vurderer hvilke aktiviteter, der hører til hvor,” siger KVINFOs direktør Henriette Laursen.

KVINFO og Folkemødet vil rette op på repræsentationen17.6.2017 09:53pressemeddelelse

KVINFO og Folkemødet tager nu sammen fat på at gøre noget ved den skæve repræsentation i debatterne på Folkemødet. For selv om der for første gang i de fire år, KVINFO har opgjort kønsbalancen blandt debattørerne på Folkemødet, er en lille fremgang at spore, får kvinderne med 36,5 procent af debatdeltagerne stadig langt mindre taletid end mændene. Og når det handler om debattører med etnisk minoritetsbaggrund, skal man næsten have lup frem for at finde dem.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum