TUBA

Organisationen TUBA modtager to millioner i donation fra Hylleholt Husgerningsskole

Del

TUBA Danmark modtager en donation på to millioner kroner fra Hylleholt Husgerningsskole, der i 2019 måtte lukke på grund af kommunale besparelser. Nu har Hylleholt Husgerningsskole gjort regnskabet op og fordelt overskuddet på knap fire millioner mellem TUBA og kontaktstedet Baglandet.

Foto: Thorkild Svane Kraft, Haslev-Faxe-Posten
Foto: Thorkild Svane Kraft, Haslev-Faxe-Posten

Det er ikke hver dag, TUBA modtager en så gavmild donation, som Hylleholt Husgerningsskoles formand, Henning Poulsen, overraskede organisationen TUBA med.

- I TUBA er vi selvfølgelig berørte over at et så vigtigt sted som Hylleholt Husgerningsskole måtte lukke, men vi er også utrolig taknemmelige over, at husgerningsskolen har valgt TUBA som den ene af modtagerne for den flotte donation, siger Jann Sjursen, der er konstitueret landsleder i TUBA Danmark.

- Det betyder, at man nu kan hjælpe endnu flere unge, som er vokset op i en familie præget af misbrug, til en bedre tilværelse.

- Det gør stadig ondt på mig, at vi måtte lukke Hylleholt Husgerningsskole i 2019, men til gengæld glæder det mig, at det netop er TUBA og Baglandet, to gode organisationer, der nu får gavn af pengene, siger Henning Poulsen, der gennem 10 år har været formand for den selvejende institution. 

I bestyrelen for Hylleholt Husgerningsskole var der også enighed om hvilke organisationer, der skulle modtage den store pengedonation, som nu er blevet fordelt mellem TUBA og Baglandet.

- Sidste år var der 3.600 unge i terapi i TUBAs 34 afdelinger fordelt rundt i landet, og vi ser frem til at kunne hjælpe endnu flere, siger Jann Sjursen.

Hylleholt Husgerningsskole blev oprettet i 1929, og har indtil lukningen i 2019, hjulpet unge kvinder og piger, som har haft alvorlige problemer at slås med, heriblandt misbrugsproblemer, psyskiske udfordringer og ofre for seksuelle overgreb. Husgerningsskolen har desværre været nødsaget til at lukke, da mange kommuner, grundet besparelser, valgte at yde kvinderne hjælp i eget hjem i stedet for at betale for et ophold på Hylleholt Husgerningsskole, som man hidtil havde haft succes med.

Det tog tre år at gøre boet op for husgerningsskolen, før Henning Poulsen kunne viderebringe den gode nyhed om donationerne til TUBA og Baglandet.

I lokalområderne er TUBA bl.a. repræsenteret i Stevns, Næstved og Vordingborg.

 

 

Nøgleord

Kontakter

For interviews, cases, fotos og yderligere kommentarer, kontakt:

Billeder

Foto: Thorkild Svane Kraft, Haslev-Faxe-Posten
Foto: Thorkild Svane Kraft, Haslev-Faxe-Posten
Download

Information om TUBA

TUBA
TUBA
Vesterbrogade 69, 1. tv
1620 København V

http://www.tuba.dk

TUBA tilbyder hjælp, rådgivning og terapi til unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i hjem med alkohol- eller stofmisbrug. Hjælpen er gratis, og alle ansatte og frivillige har tavshedspligt og er her for at hjælpe børn og unge.

TUBAs arbejde hviler på en solid faglig viden om, hvordan det kan være at vokse op i en familie med misbrugsproblemer, samt hvordan man får det bedre, hvis man har det svært.

TUBA har afdelinger landet over, hvor vi blandt andet tilbyder individuel terapi og gruppeterapi samt mange aftenarrangementer med undervisning eller socialt indhold.

Desuden har TUBA onlinerådgivning og kurser og foredrag til fagpersoner og skoleklasser.

TUBA er en selvstændig organisation ejet af Blå Kors Danmark.

Følg pressemeddelelser fra TUBA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TUBA

At skrive gør en forskel for unge fra familier ramt af misbrug13.9.2022 15:40:44 CEST | Pressemeddelelse

På organisationen TUBA Danmarks skriveskole lærer unge, der er vokset op i hjem ramt af misbrug, deres stemme og følelsesliv bedre at kende. I skriveprocessen får de redskaber til at forvandle en opvækst, der ikke altid har været let, til litteratur, der kan gøre os alle sammen lidt klogere. Onsdag d. 14. september kl. 16-18 fejrer TUBAs Skriveskole årgang 21/22 deres antologi ved en reception på Gyldendal.

100 forældrepar får hjælp til at bryde den negative sociale arv17.8.2022 10:35:14 CEST | Pressemeddelelse

Den A.P. Møllerske Støttefond har bevilget 5,1 millioner kroner til en specialiseret indsats, der skal styrke 100 unge forældrepars individuelle og relationelle kompetencer. Indsatsen har fokus på forældrepar, hvor den ene eller begge er vokset op i familier med alkohol- eller stofmisbrug. Målet er, at erfaringerne skal munde ud i et målrettet kursusforløb, der kan komme mange flere forældrepar til gavn i fremtiden.

75 unge fra familier ramt af misbrug får fælles frirum på højskole i Svendborg i uge 285.7.2022 11:30:11 CEST | Pressemeddelelse

11. juli-15. juli mødes 75 unge ml. 18-35 år fra familier ramt af misbrug på TUBAs sommerhøjskole i Svendborg. Det er 6. gang, at TUBA, der hjælper unge med at bearbejde senfølger efter en barndom med forældre med alkoholproblemer eller stofmisbrug, afholder højskolen. "Når jeg er sammen med andre fra samme baggrund som mig, kan jeg mærke, hvordan det styrker mit selvværd og min tro på, at jeg er god nok, som jeg er," siger en af deltagerne.