Aarhus Universitet: Aarhus BSS

Opvarmning til folketingsvalget 2019

Del

Mens vi venter på, at statsminister Lars Løkke Rasmussen udskriver valg til Folketinget, varmer Aarhus BSS op til forårets politiske drama med forskningsbaseret viden om valg, vælgere og valgkampe med artikler, podcasts og longreads.

Det hele foregår på Aarhus BSS’ portal for forskningsbaseret viden om erhverv og samfund, Aarhus BSS Insights. Her kan journalister og redaktioner finde inspiration til historier. Du kan for eksempel:

  • Høre professor Rune Stubager fra Institut for Statskundskab på Aarhus BSS forklare, hvorfor flygtninge og indvandrerpolitikken kan blive afgørende, selv om danske vælgere generelt ikke har flyttet sig væsentligt i dette spørgsmål igennem de seneste årtier. Det sker i podcasten ”Vælgernes dagsorden”.

  • Lytte til podcasten ”Verdensmestre i valg”, hvor professor i statskundskab, Jørgen Elklit, Aarhus BSS, guider os gennem de vigtigste elementer i det danske valgsystem, som ifølge et stort, internationalt forskningsprojekt er det bedste valgsystem i verden. Hør hvorfor.

  • Få en guidet tur tilbage til valgene i 1973, 1990, 2011 og 2015, der hver især havde historisk betydning i dansk politik. I vores longread ”Fire historiske valg til Folketinget – og et på vej?” giver professorerne Elklit og Stubager deres bud på de vigtigste, politiske pointer fra de fire valg og giver samtidig et bud på, hvad der kan gøre folketingsvalget i 2019 til endnu et historisk valg.

  • Gå på opdagelse i vores arkiv med forskningsbaseret viden om valg og blandt andet møde professor Michael Bang Petersens og lektor Lasse Laustens forskning om ”Mænd med store muskler ønsker ulighed i samfundet.” Eller professor Martin Bækgaards og adjunkt Julian Christensens (et al.) forskning om ”Holdninger styrer fakta i dansk politik.”

  • Få svar på spørgsmål vedrørende valget eller valgemner fra eksperterne i Aarhus BSS’ Ekspertliste til folketingsvalget 2019.

God fornøjelse.

Baggrund:

Aarhus BSS er en bred business school, hvor erhvervsrettet forskning og samfundsvidenskab mødes. Aarhus BSS består af seks institutter, der dækker Virksomhedsledelse, Teknologibaseret forretningsudvikling, Økonomi, Jura, Statskundskab, og Psykologi, og er ét af i alt fire fakulteter på Aarhus Universitet.

På portalen Insights formidler vi nye interessante forskningsresultater og forskningsbaseret viden med forskere fra Aarhus BSS gennem artikler og via podcastserien Det Videnskabelige Kvarter.

For yderligere oplysninger, kommentarer eller ideer, kontakt:

Pressekonsulent og redaktør Aarhus BSS Insights:

Michael Schrøder

E: schroeder@au.dk

M: +45 93 50 86 59

Nøgleord

Billeder

Information om Aarhus Universitet: Aarhus BSS

Aarhus Universitet: Aarhus BSS
Aarhus Universitet: Aarhus BSSOm Aarhus BSS

Aarhus BSS er en bred business school ved Aarhus Universitet. Med ca. 15.700 dagsstuderende og flere tusinde deltidsstuderende, 275 ph.d.-studerende og godt 500 videnskabelige medarbejdere er Aarhus BSS en af Europas største business schools og Danmarks største universitære enhed inden for business og samfundsvidenskab med en stor faglig bredde.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Aarhus BSS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Aarhus BSS

Forældre til unge med dobbeltdiagnose har brug for specialiseret hjælp28.4.2020 09:34:43 CESTPressemeddelelse

Viden om psykiske lidelser og rusmiddelbrug, individuelle samtaler og samtaler med andre forældre er nogle af de elementer, som kan hjælpe forældre til unge, der både har psykiske lidelser og et stort forbrug af alkohol eller stoffer. Det viser en evaluering af en ny behandlingsmodel, som Novavi Stofrådgivningen har afprøvet i samarbejde med Center for Rusmiddelforskning ved Aarhus BSS på Aarhus Universitet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum