Esbjerg Kommune

Opråb til forældre: I gør jeres børn til kegler i trafikken

Del

Hvert år frarøves børn vigtige trafikerfaringer, fordi de bliver kørt i skole af deres forældre. Med en ny kampagne vil Esbjerg Kommune, i samarbejde med Syd & Sønderjyllands Politi og Børneulykkesfonden, gennem kendskab, konkurrencer og humoristisk konfrontation skubbe til forældres trafikopfattelse og motivere folkeskoleelever til at komme i skole på egen hånd.

Skoleelever med orange- og hvidstribede kegler over hovedet er fokuspunktet i Esbjerg Kommunes nye trafiksikkerhedskampagne ”Stop Keglerne”. Det karikerede billede har til formål at kaste lys på konsekvensen af, at alt for mange børn hver dag bliver kørt til skole af deres forældre.

– Forældre kører deres børn i skole, fordi de vurderer, at trafikken er for usikker, men den handling skaber uerfarne trafikanter. I virkeligheden gør forældrene i værste fald mere skade end gavn. Kampagnen skal hjælpe forældre til at se, at de er medskabere af problemet, og at det har alvorlige konsekvenser for børnene. Der er alternativer, og dem vil vi gerne kommunikere ud, siger formand for Plan & Byudviklingsudvalget, Henning Ravn.

Kampagnen centrerer sig om to indsatsområder; en række opmærksomhedsskabende kampagneaktiviteter og en stor skolekonkurrence. Én af kampagnefilmene iscenesætter kampagnebudskabet gennem ægte konfrontation af Politiet, der stopper forældre ved skolerne, når de afleverer deres børn. Her uddeler de informationsmateriale og nøgleringe, der skal tjene som daglig og venlig påmindelse om, at deres børn går glip af værdifulde trafikerfaringer.

For at øge motivationen hos både børn og forældre sætter Esbjerg Kommune to konkurrencer i spil. Den ene er en skolekonkurrence, hvor alle folkeskoler i kommunen dyster om at blive den bedste til at komme i skole på egen hånd. Den skole, der har haft den største andel af selvtransporterende børn i kampagneperioden, vinder et frikvarter med DJ, is og Cocio. Den anden konkurrence er en familiekonkurrence, hvor man kan vinde et weekendophold til Skallerup Seaside Resort.

”Det er særligt børn i de mindre klassetrin, der bliver kørt til skole. Det skyldes, at forestillingen om, at det er farligt for børnene at begå sig i trafikken, især er dominerende hos forældre til børn til og med 5. klasse”, siger Diana Mose Olsen, formand for Børn & Skoleudvalget.

Hos børnene er usikkerheden dog langt fra den samme. En transport- og tryghedsundersøgelse for skoler fra 2018 gennemført af Transportlaboratoriet viser nemlig, at 87 % af Esbjerg Kommunes skolelever føler sig overvejende trygge på deres skoleveje.

Kampagnen lanceredes den 16. maj og løber over fem uger, hvor man vil kunne møde den på Esbjerg Kommunes sociale medier, ved skolerne og på kampagnesitet stopkeglerne.nu.

Kontakter

Diana Mose Olsen, formand for Børn & Skoleudvalget: 29432926

Henning Ravn, formand for Plan & Byudviklingsudvalget: 40101246

Billeder

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum