Opråb til de nyvalgte: Vi skal stoppe stress-epidemien

Del

De nyvalgte politikere skal have danskerne efteruddannet og hive dem ud af stress-epidemien, mener Krifas formand Søren Fibiger Olesen.

Valgresultatet viser en stor efterspørgsel efter nye løsninger og andre prioriteringer. Nu er tiden til en ny begyndelse med forbedringer, der kan mærkes i dagligdagen, mener Krifas formand Søren Fibiger Olesen:

-          Jeg hæfter mig ved, at danskerne ønsker noget nyt. Vi vil aflevere vores børn med ro i sindet, når vi tager på arbejde. Dét skal vi tage alvorligt, og her skal arbejdsmarkedet også løfte sin del af ansvaret, siger han.

Krifa foreslår helt konkret, at forældre skal have 15 dage til rådighed ved barns sygdom og i stedet bruge ferie- og fridage til mere tid i dagligdagen. Fagforeningen arbejder intenst på et udspil til bedre balance i hele arbejdslivet, og Krifa vil opsøge både nye og erfarne politikere med forslag til løsninger.

Dygtigere danskere med ro i maven
På beskæftigelsesområdet kommer politikerne ud over nedslidning til at forholde sig til især to områder, mener Søren Fibiger Olesen:

-          Arbejdsmarkedet er udfordret. Politikerne skal sørge for efter- og videreuddannelse, så den teknologiske og digitale udvikling ikke efterlader arbejdsløse bag sig. Og så skal politikerne kigge grundigt på den kæmpestore gruppe stressramte danskere, der hver dag må blive hjemme, fordi de ikke kan arbejde. Der kommer politikerne ikke udenom at kigge på bedre ledelse i både det offentlige og private.

Formanden ønsker både nyvalgte og erfarne politikerne held og lykke i deres nye job.

-          Det er et hårdt arbejde, de er blevet ansat til, og de har min fulde respekt for at påtage sig den opgave. Jeg ser frem til at hilse på dem og ønske dem god arbejdslyst.

Nøgleord

Kontakter

Formand: Søren Fibiger Olesen, 25444008 sfo@krifa.dk
Presse: Anne Bjerregaard Bang, 51381896 abb@krifa.dk

Billeder

Information om Krifa

Krifa
Klokhøjen 4
8200 Aarhus N

http://www.krifa.dk

Krifa er fagforening og a-kasse for ca. 200.000 danskere, og det gør Krifa til den fjerde største fagbevægelse i Danmark. Krifa arbejder hver dag for at fremme arbejdslysten blandt medlemmer, medarbejdere og samfundet – og missionen er integreret i alt, hvad fagbevægelsen gør.

Følg pressemeddelelser fra Krifa

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Krifa

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum