Det Kongelige Teater

Oplev det 20. århundredes bedste danske roman som forestilling på KGL Xtra

Del

Johannes V. Jensens episke mesterværk Kongens fald ligger nu klar til gratis streaming som både forestilling og lydbog

Kongens fald er en hjørnesten i dansk kultur og identitet, og romanen er for første gang nogensinde blevet gengivet til scenen i et unikt samarbejde mellem Det Kongelige Teater og Aarhus Teater.

Kongens fald følger Mikkel Thøgersens omflakkende liv fra ung naiv student i begyndelsen af 1500-tallets København, i tjeneste hos Kong Christian II under det Stockholmske Blodbad og igen som en gammel mand på sit dødsleje.

Johannes V. Jensens roman blev kåret som det 20. århundredes bedste danske roman, idet den indfanger en særlig dansk mentalitet med en voldsomhed og skønhed, som man på samme tid bliver suget ned i og løftet op af.
Lydbogen blev i forbindelse med verdenspremieren indlæst af forestillingens skuespillere samt Det Kongelige Skuespils ensemble.

Se og lyt til Kongens fald på KGL Xtra HER

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum