Ishøj Kommune

Oplev ægte oliemalerier fra en erfaren kunstner

Del

Kunstneren Jens Ole Rasmussen døde i 2016 efter en lang kunstnerisk karriere. Nu udstiller hans søn Esben Rasmussen en del af malerierne i Ishøj Kultur Café fra 31. oktober – 29. november

Oliemaleri af Jens Ole Rasmussen.
Oliemaleri af Jens Ole Rasmussen.

Jens Ole Rasmussen (1940 - 2016) blev født i Thisted og voksede op i Faaborg. De sidste 30 år af sit liv boede han mest i Blekinge, Sverige – i strenge vintre dog i København. Han arbejde mest med olie på lærred og mente, at trods den moderne kunsts mange revolutioner, kan vi ikke afskaffe traditionen, men derimod få mulighed for at udnytte de forskellige epokers landvindinger.

For at afprøve de mange måder at skabe billeder på har Jens Ole også arbejdet med kridt af forskellige slags, med ridsninger, fotografi og tegninger med blyant og tusch. I løbet af 1960’erne udformede han en del keramikrelieffer, blandt andet en udsmykning til Ølbylyng Skole i Køge.

Udstillingskarriere

I 1963 debuterede Jens Ole Rasmussen med en udstilling på Kunstnernes Efterårsudstilling (KE), i 1966 en separat udstilling på Trefoldigheden (en del af KE), og derefter udstillede han i forskellige gallerier, heriblandt Galleri 101 på St. Kongensgade i København og i Fiolteatrets foyer. I 1969 udstillede han på Køge Galleri med så stor succes, at udstillingen blev genophængt.

I begyndelsen af 1970`erne trak han sig mere og mere tilbage fra kunstmiljøet og har - bortset fra en mindre udstilling i Sverige - stort set ikke udstillet siden. Han opgav dog aldrig kunsten – han malede hele sit liv, hver dag. I 2002 udstillede han på Kirsten Kjærs Museum i Frøstrup ved Thy, det blev den første udstilling i 30 år.

Du kan se eksempler på malerierne på www.facebook.com/jormalerier.

Kontakter

Esben Rasmussen, tlf. 28 71 23 58
Ishøj Kultur Café, tlf. 61 93 64 30

 

 

Billeder

Oliemaleri af Jens Ole Rasmussen.
Oliemaleri af Jens Ole Rasmussen.
Download
Oliemaleri af Jens Ole Rasmussen.
Oliemaleri af Jens Ole Rasmussen.
Download

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum