Krifa

Opgør med den danske model er et skridt i den rigtige retning

Del

Uge 37 2017 blev ugen, hvor fagbevægelsen åbent erkendte, at den danske model ikke løser alle problemer. Søren Fibiger Olesen, formand i Krifa, glæder sig over de nye toner, men undrer sig over, hvorfor fagbevægelsen ikke går all in og bakker op om lovbestemte minimumsrettigheder for alle.

Ligelønsproblemet løser ikke sig selv. Forskellen mellem mænd og kvinders løn bliver ikke udlignet gennem aftaler indgået mellem arbejdsmarkeds parter. Derfor må politikerne gribe ind og sikre, at vi får afskaffet uligelønnen i Danmark.

Sådan lyder appellen i et brev, som fagforbundene BUPL, FOA, Socialpædagogerne og Sundhedskartellet, netop har sendt til Folketingets medlemmer.

Det burde være en selvfølge i 2017, at alle lønmodtagere på det danske arbejdsmarked er omfattet af helt grundlæggende lønmodtagerrettigheder, lyder det fra Søren Fibiger Olesen, formand i Krifa.

Behov for minimumsrettigheder for alle

Store dele af fagbevægelsen erkender nu, at den danske model ikke har kunnet løse alle problemer på det danske arbejdsmarked. Det er vi selvfølgelig meget enige i hos Krifa:

”At fagbevægelsen nu åbent erkender, at den danske model ikke er svaret på alle udfordringer, er et godt skridt i den rigtige retning”, siger Søren Fibiger Olesen.

Krifa har længe appelleret til resten af fagbevægelsen og til de politiske partier om, at der er behov for nogle lovbestemte, grundlæggende rettigheder for alle, der arbejder på det danske arbejdsmarked. For os drejer det sig ikke kun om at sikre lige løn for lige arbejde for egne medlemmer, sådan som den etablerede fagbevægelse nu lægger op til.

For Krifa er det vigtigt at alle, der arbejder på det danske arbejdsmarked er sikret nogle helt grundlæggende rettigheder.

”Ud over lige løn for lige arbejde så gælder det fx også en lovbestemt mindsteløn eller almengørelse af overenskomster, så de gælder alle lønmodtagere på det danske arbejdsmarked, siger formanden.

Samtidig ønsker Krifa også at give alle småbørnsforældre en lovbestemt ret til at holde fri i forbindelse med barns sygdom.

Kontakt: Søren Fibiger Olesen, formand, mobil: 25444008

Information om Krifa

KrifaFølg pressemeddelelser fra Krifa

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Krifa

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum