Aarhus Universitet Natural Sciences

Online kvanteforedrag 4. november

Del
Kvanterevolutionen er lige om hjørnet. EU har lovet at investere €1 milliard i området, og der bliver behov for et stort antal kvanteuddannet arbejdskraft.

Som led i den officielle Europæiske Kvanteuge afholdes der forskerforedrag på dansk den 4. november klokken 20.

Fire førende danske kvanteforskere fra 4 danske universiteter fortæller ved et online-arrangement om områder, hvor dansk forskning er med helt i front.

Alle kan deltage, og man kan tilmelde sig via et link på arrangementets hjemmeside https://www.scienceathome.org/quantum/eku2020

Det er forskergruppen Science at Home på Institut for Fysik og Astronomi ved Aarhus Universitet, som står for arrangementet.

Spørgsmål til arrangementet kan rettes til postdoc Gitte Kragh, gitte.kragh@css.au.dk

Nøgleord

Vedhæftede filer

Information om Aarhus Universitet Natural Sciences

Aarhus Universitet Natural Sciences
Ny Munkegade 120
8000 Aarhus C

8715 0000https://nat.au.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences

Ny opdagelse viser, hvordan celler forsvarer sig i stressede situationer27.2.2024 11:23:23 CET | Pressemeddelelse

En ny undersøgelse foretaget af et internationalt forskerhold afslører, hvordan vores celler forsvarer sig i stressede situationer. Forskningen viser, at en lille ændring i det genetiske materiale, kaldet ac4C, fungerer som en afgørende forsvarer, der hjælper celler med at skabe beskyttende tilflugtssteder kendt som stressgranuler. Disse stressgranuler sikrer vigtige genetiske instruktioner, når cellen står over for udfordringer. De nye resultater kan hjælpe med til at vise nye metoder til at behandle sygdomme.

Forskere afdækker et vigtigt led i symbiosen mellem bælgplanter og bakterier13.2.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Forskere ved Aarhus Universitet har gjort en banebrydende opdagelse, der kaster lys over det komplekse samspil mellem bælgplanter og kvælstoffikserende bakterier. Deres undersøgelse beskriver den afgørende rolle, som fosforylering spiller for dannelsen af symbiotiske knolde på planterødder. Det langsigtede mål er at muliggøre symbiose i rodknolde i vigtige afgrøder som byg, majs og ris, så man undgår at bruge kunstgødning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye