Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Omsorgsborgmester: Bryd tabuet og invitér din nabo på kaffe

Del

Selvom København er en by med mange mennesker, savner hver fjerde ældre københavner nogen at være sammen med. Vi skal blive bedre til at se og tale med hinanden, opfordrer sundheds- og omsorgsborgmester, Sisse Marie Welling (SF).

Alt for mange københavnere har ondt i sjælen. 47.300 københavnere er svært ensomme, hvilket svarer til hver 10. københavner. Ensomhed rammer hårdest blandt de unge og de ældste. Hver fjerde ældre københavner, som modtager hjemmehjælp savner nogen at være sammen med.

Derfor sætter Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune fokus på ensomhed med kampagnen ”Ensom”. Kampagnen skal ifølge sundheds- og omsorgsborgmester, Sisse Marie Welling, gøre op med den berøringsangst, mange har.

”Vi er alt for bange for at blande os i andre folks hverdag, og derfor ender vi med ikke at tale sammen. Jeg håber, at vores kampagne vil skubbe lidt til københavnernes grænser, så vi fx begynder at tale med hende, der også står og venter på bussen, eller ringer på hos vores nabo og spørge, om han har lyst til at drikke en kop kaffe,” siger Sisse Marie Welling.

Langvarig ensomhed har helbredsmæssige konsekvenser

At føle sig ensom er ikke det samme som at være alene. Du kan vælge at være alene, uden at føle dig ensom, mens ensom aldrig er noget, du selv vælger at være. Ensomhed opstår, når dine sociale behov ikke er dækket.

Alle kan til tider føle sig ensom. Men når ensomheden sætter sig fast og bliver langvarig, kan det få konsekvenser for din trivsel og dit helbred. Forskning viser, at der er en direkte sammenhæng mellem ensomhed og mobilitetstab, fejlernæring, stress, kognitivt funktionstab, hjerte-/karsygdomme, søvnforstyrrelse og depression. Og ensomhed er en selvstændig risikofaktor for livstruende tilstande på lige fod med fx rygning, alkohol og fysisk inaktivitet.

”Psykisk mistrivsel blandt danskerne er en af de største sundhedsmæssige udfordringer, vi står over for. Vi skal som kommune sikre os, at der er en række tilbud og støtte til de borgere, som føler sig ensomme. Men vi har også et ansvar som medborgere for at være der for hinanden,” siger Sisse Marie Welling.

Kampagnen ”Ensom” kører fra mandag den 22. april og frem til den 12. maj i byrummet og på sociale medier. Se videoen Hils på din nabo – det gør en forskel eller læs mere på www.ensom.kk.dk

Nøgleord

Kontakter

For yderligere kommentarer kontakt pressekonsulent Emilie Husted på tlf. 2830 4635

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

https://www.kk.dk/

Følg pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Sundheds- og omsorgsborgmester i København Sisse Marie Welling (SF) går på barsel11.10.2019 15:33:56 CESTPressemeddelelse

Midt i juli fødte sundheds- og omsorgsborgmester i København Sisse Marie Welling (SF) en sund og velskabt dreng. Efter veloverståede budgetforhandlinger for 2020 i København går sundheds- og omsorgsborgmesteren på barsel i 3 måneder, når C40-klimatopmødet afsluttes i denne weekend. Klaus Mygind (SF) er stedfortrædende borgmester, indtil Sisse Marie Welling er tilbage i midten af januar måned 2020.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum