Omprioritering af udviklingsmidler til ukrainske flygtninge i Danmark
Danmark er blevet et nærområde efter Ruslands angrebskrig på Ukraine. Det betyder, at der er omprioriteret 2 mia. kr. fra udviklingsbistanden til ukrainske flygtninge på dansk jord. Oversigten over, hvilke midler der omprioriteres, er klar.
Danmark er blevet et nærområde efter Ruslands angrebskrig på Ukraine. Det betyder, at der er omprioriteret 2 mia. kr. fra udviklingsbistanden til ukrainske flygtninge på dansk jord. Oversigten over, hvilke midler der omprioriteres, er klar.
Det har været fast praksis under skiftende regeringer de seneste 30 år at anvende midler fra bistanden til at hjælpe flygtninge på dansk jord i overensstemmelse med internationale retningslinjer.
”Vi står med den hurtigst voksende flygtningekrise i Europa siden 2. verdenskrig. 10 millioner ukrainere er indtil videre drevet på flugt fra deres hjem. Det er regeringens politik, at flygtninge skal hjælpes i deres nærområder. Det er en hovedprioritet i den udviklingspolitiske strategi, som otte partier står bag. Nu er Danmark selv blevet et nærområde til et land i krig. Derfor har vi et særligt ansvar for at hjælpe,” siger minister for udviklingssamarbejde Flemming Møller Mortensen.
”Det er regeringen magtpåliggende at sikre, at omprioriteringerne sker så skånsomt som muligt. Derfor har vi lavet en nøje gennemgang af bistanden, hvor vi både har været tro mod den strategiske retning for udviklingssamarbejdet, som det fremgår af den udviklingspolitiske strategi. Men hvor vi samtidig har øje for igangværende aktiviteter, vores partnere og Danmarks internationale forpligtigelser.”
Links til oversigt fremgår nedenfor.
Pressekontakt
Laura Sørensen Topp
Fg. Pressechef til ministeren for udviklingssamarbejde og nordisk samarbejde
+45 61 97 92 41
Vedhæftede filer
Information om Udenrigsministeriet
Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet
I juni steg Danmarks samlede eksport 0,7 pct. og årsvæksten steg til 26,9 pct.9.8.2022 14:34:49 CEST | Pressemeddelelse
I løbende priser steg den samlede eksport af varer og tjenester 0,7 pct. i juni i forhold til maj. Vare-eksporten faldt 1,1 pct. mens tjenesteeksporten steg 2,9 pct. i forhold til måneden før, hvilket fremgår af den seneste sæsonkorrigerede opgørelse fra Danmarks Statistik.
Møde i Det Udenrigspolitiske Nævn8.8.2022 13:55:51 CEST | Pressemeddelelse
Det Udenrigspolitiske Nævn holder ekstraordinært møde tirsdag den 9. august 2022 kl. 13.00. Fra regeringen deltager udenrigsministeren og forsvarsministeren.
Olieudslip kan forværre situationen i Yemen: FN arbejder på redningsoperation med dansk støtte2.8.2022 13:01:11 CEST | Pressemeddelelse
Otte kilometer ud fra Yemens Kyst ligger skibet FSO Safer og ruster i Det Røde Hav. FN-arbejder på en operation, der skal tømme det forladte skib for at undgå et olieudslip, der kan blive til en af verdens største miljøkatastrofer og yderligere forværre den alvorlige humanitære situation i Yemen. Danmark støtter nu redningsoperationen med 7 millioner kroner.
Jeppe Kofod til atomvåbenkonference: Vi fordømmer Putins atomtrusler og insisterer på nedrustning1.8.2022 09:55:30 CEST | Pressemeddelelse
Jeppe Kofod deltager 1. og 2. august i NPT RevCon i New York, der er verdens største konference for nedrustning og ikke-spredning af atomvåben. Konferencen skal gennemgå Traktaten om ikke-spredning af atomvåben (NPT).
Enighed om at give Ukraine pause på afdragelse af gæld22.7.2022 15:07:31 CEST | Nyhed
En gruppe bilaterale kreditorer har i solidaritet med Ukraine besluttet at give Ukraine gældshenstand – altså en pause på landets gældsafdragelse – frem mod slutningen af 2023. Canada, Frankrig, Japan, Tyskland, UK og USA efterkom således onsdag den 20. juli et ukrainsk ønske om henstand.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum