Haderslev Kommune

Omlægning af aktiveringsindsatsen på Jobcenter Haderslev

Del

Statens ændrede tilskud får store konsekvenser for aktiveringsindsatsen på Jobcenter Haderslev.

Staten ændrer tilskuddet til kommunal aktivering, og det betyder store omlægninger på arbejdsmarkedsområdet. Samtidig ændres tilbudene til borgerne, så der fokuseres på indsatser, der virker her og nu.

Der skal i Haderslev spares kr. 13,3 mio., fordi staten ændrer tilskud til aktivering.

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget har på den baggrund besluttet, at den kommunale aktiveringsindsats på Center for Afklaring og Udvikling lukker.

Samtidig har udvalget besluttet, at der justeres på forbruget af mentorer.

- Selv om der nu er færre midler, så skal omlægningen af indsatsen også have positive effekter for borgerne siger formanden for Beskæftigelses og Integrationsudvalget, Karl Erik Olesen.

- De redskaber, der skal tages i brug, skal vi være helt sikre på virker efter hensigten. Borgerne skal have hurtigere hjælp i form af en tidligere indsats og målrettede samtaler. Forløbene bliver kortere, og der bliver et mere direkte samarbejde med virksomhederne om praktik og løntilskud samt efteruddannelse og revalidering, siger Karl Erik Olesen.

Indsatsen skal fortsat tage udgangspunkt i en individuel vurdering af, om det tilbud borgeren får, bringer ham eller hende tættere på selvforsørgelse.

-I alt er der 37 medarbejdere på de berørte områder, så det er en alvorlig beslutning, der er blevet truffet. I tæt dialog med de faglige organisationer skal det nu undersøges, hvor mange af de berørte medarbejdere, der kan omplaceres eller omskoles. Men det er klart, at sådanne ændringer vil fylde meget for medarbejderne. Det er aldrig rart at skulle tilpasse sig alvorlige ændringer på ressourceområdet, siger Karl Erik Olesen.Kontaktinformation:

Yderligere information hos udvalgsformand Karl Erik Olesen 21 21 63 80 på og arbejdsmarkedschef Lotte Nielsen på 20 26 52 41.

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum