Ombold

OMBOLD vil have kvinder i udsatte positioner på fodboldbanen

Del

NGO’en OMBOLD, der laver fodboldfællesskaber for mennesker i udsatte positioner, har et mål om at få flere kvinder til at spille fodbold. For at lokke flere kvinder på fodboldbanen, har OMBOLD som noget nyt startet en træning, som kun er for kvinder.

Hos OMBOLD er alle voksne velkomne uanset alder, køn og fodboldevner. Og hvis man besøger en af OMBOLDs mange fodboldaktiviteter rundt om i landet, vil man også møde mennesker i alle aldre og med vidt forskellige fodboldevner, der alle er sammen om spillet med den lille runde kugle.

Men det er ingen hemmelighed, at det mandlige køn er stærkt overrepræsenteret ved OMBOLDs aktiviteter, og selvom der er en del OMBOLD-kvinder, der jævnligt skyder og dribler sig igennem både træninger, stævner og mesterskaber, så ærgrer det, direktør i OMBOLD, Martin S. Pedersen, at der ikke er endnu flere kvindelige OMBOLD-spillere. Erfaringen viser nemlig, at kvinder kan få mindst lige så meget ud af at deltage i OMBOLDs fodboldfællesskaber som mænd:

- 14 procent af spillerne i OMBOLD er kvinder. Vores mål er at få det tal op på minimum 25 procent inden for en overskuelig årrække. Vi har sat et ambitiøst mål, men vi synes, at det er realistisk. De positive livforandringer, som en plads i fodboldfælleskabet giver, er ens for både mænd og kvinder, og vi kan se, at fodbolden og fællesskabet, der følger med, gør en kæmpe forskel for sundhed, misbrug og ensomhed for de kvinder, som spiller med os nu. Men vi er opmærksomme på, at det kræver en ekstra og anden indsats at få endnu flere kvinder på banen.

Nye fodboldtræninger er KUN for kvinder

OMBOLD har gennem en årrække opbygget et succesfuldt fodboldkoncept, der har aktiveret over 15.000 mennesker i udsatte positioner. Men for at gøre fodboldfællesskabet mere attraktivt for kvinder, har OMBOLD været nødt til at lave visse tilpasninger til konceptet.

- Vores fodboldfællesskab er normalt åbent for alle, men for at gøre vores aktiviteter mere attraktive for kvinder, kan vi se, at der er behov for at skabe et anderledes miljø. Et miljø hvor fodbolden stadig er omdrejningspunktet, men hvor det sociale aspekt både under og efter fodboldspillet er mindst lige så vigtigt. Ved at have fodboldtræninger, der kun er for kvinder, håber vi, at vi kan skabe et rum, hvor der kan opstå et stærkt fællesskab mellem kvinder, der ikke altid har det lige let, udtaler Siw Kofoed, projektleder i OMBOLD.

Målgruppen for OMBOLDs nye kvindetræninger er alle kvinder over 18 år, der af den ene eller anden grund ikke opsøger de traditionelle idrætsfællesskaber. Det kan fx være kvinder, der er psykisk sårbare eller kæmper med social isolation.

Der er brug for at få kvinderne på banen

I Danmark er der op mod 70.000 kvinder, der kan betegnes som socialt udsatte. Disse kvinder kæmper i højere grad end mænd i udsatte positioner med ensomhed og social isolation, men undersøgelser viser dog, at kvinder i udsatte positioner kan reducere deres ensomhed og styrke deres mentale tilstand ved at blive en del af et fodboldfællesskab.

Fodbold i trygge omgivelser kan nemlig opbygge tillid og netværk. For på et fodboldhold spiller alle en vigtig rolle ved at møde op, løbe for medspillerne og bidrage til den fælles snak efter træning. De fælles oplevelser på banen kan knytte tætte bånd mellem spillerne, der rækker ud over fodboldboldspillet.

OMBOLDs kvindetræninger er et pilotprojekt, der er støttet med midler fra VELUX FONDEN. Der er indtil videre en åben ugentlig kvindetræning i OMBOLD-regi:

  • Onsdag klokken 11.00 til 13.00 på GAME, Enghavevej 82D, 2450 København SV.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Ombold

Ombold
Ombold
Holmbladsgade 120, 3.
2300 København S

+45 61 28 11 49http://ombold.dk/

NGO’en OMBOLD er et forandringsskabende og inkluderende fodboldfællesskab for socialt udsatte og mennesker ramt af hjemløshed. OMBOLDs aktiviteter danner grobund for positiv udvikling i forhold til både fysisk og mental sundhed. 

Under mottoet ‘Fodbold, Fællesskab og Forandring’ har OMBOLD siden 2003 engageret og aktiveret mere end 15.000 voksne,som ikke naturligt opsøger eller er en del af almindelige idrætsforeninger. Spillerne deltager blandt andet i træninger, stævner og mesterskaber. 

I OMBOLD er ingen ofre, asociale eller ressourcesvage. Alle er tværtimod engagerede fodboldboldspillere eller frivillige, der er en del af en landsdækkende fodboldfællesskab, hvor man bidrager med det kan kan. 

Følg pressemeddelelser fra Ombold

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ombold

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum