Syddansk Universitet

Oliver Hendricks professor i reumatologi ved Dansk Gigthospital i Sønderborg

Del

Overlæge, ph.d. Oliver Hendricks, er pr. 1. september udnævnt til professor på Dansk Gigthospital tilknyttet Institut for Regional Sundhedsforskning, Syddansk Universitet.

Foto: Lene Esthave
Foto: Lene Esthave

Oliver Hendricks har siden 2010 været specialeansvarlig overlæge i reumatologi og klinisk lektor på forskningsenheden på Dansk Gigthospital, som ejes og drives af Gigtforeningen.

”Vi er meget begejstrede for, at Syddansk Universitet har valgt Oliver Hendricks som Dansk Gigthospitals nye professor. Han kommer til at spille en central rolle i realiseringen af de visioner, vi har for hospitalet i de kommende år, hvor vi vil udvikle positionen som spydspids inden for reumatologisk behandling og rehabilitering, patientinddragelse og tværfaglighed. Samtidig er Oliver umådelig afholdt af både kolleger og patienter. De beskriver ham som inddragende, nærværende – og stædig. Han giver aldrig op – uanset hvor kompliceret og vanskeligt et patientforløb han står over for,” siger Gigtforeningens direktør Mette Bryde Lind.

Oliver Hendricks er født og opvokset i Essen ti Tyskland og er uddannet læge fra Duisburg-Essen Universitet i Tyskland i 1996, men har haft hele sit arbejdsliv i Danmark. Siden 2005 har han forsket i reumatologi og immunologi ved SDU, IRS, senest i en kombineret overlæge- og lektorstilling. Hans forskning dækker kvantitative og kvalitative aspekter i grænselandet mellem reumatologien, immunologien og den kliniske mikrobiologi. Nøgleord er inflammatorisk reumatologi, biokemi, tidlig diagnostik, biologiske og yderligere innovative behandlingsstrategier, men også avanceret patientkommunikation og -uddannelse har hans store interesse. Som centerprojektleder har han været involveret i oprettelsen af ​​den nationale reumatologiske biobank (DRB). Han er både formand for Dansk Reumatologisk Selskab og Skandinavisk Reumatologisk Selskab. Oliver Hendricks bor i Gråsten med sin hustru, Yasmin Hendricks, der arbejder som specialpsykolog.

Kontakter

Leder af SUND-Kommunikation Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk

Billeder

Foto: Lene Esthave
Foto: Lene Esthave
Download

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum