Region Hovedstaden

Øksnehallen genåbner som vaccinationscenter

Del

Fredag 10. december åbner Region Hovedstaden Øksnehallen som Københavns største vaccinationscenter med en kapacitet på op mod 4.000 vaccinationer pr. dag

Mange danskere er allerede inviteret til vaccination, flere bliver det i den kommende tid, og de fleste vil gerne vaccineres hurtigst muligt. Derfor genåbner Region Hovedstaden nu et af de helt store vaccinationscentre, nemlig Øksnehallen på Vesterbro.

Centret vil kunne vaccinere op mod 4.000 borgere om dagen, bl.a. via et fast track-spor, hvor borgere, der vil, kan blive vaccineret uden at skulle ind i en vaccinationsbås.

”Genåbning af Øksnehallen giver os mulighed for dagligt at håndtere mange vaccinationer i stor skala. Med genåbning af Øksnehallen, fuld kraft på regionens 10 andre vaccinationscentre, assistance fra private aktører, praktiserende læge, kommuner og ikke mindst Forsvaret og Beredskabsstyrelsen, er vi nu oppe på en vaccinationskapacitet på 150.000 stik om ugen i Region Hovedstaden. Målet i den kommende tid er 170.000 ugentlige stik,” siger Helene Bliddal Døssing, som er vicedirektør i Region Hovedstadens Akutberedskab.  

Øksnehallen flytter arrangementer

Øksnehallen har tidligere været i brug som vaccinationscenter fra januar til august i år. Nu har DGI Byen igen stillet sig til rådighed og flyttet flere store arrangementer for at stille lokalerne til rådighed for vaccinationsindsatsen.

”Vi er glade for igen at få lov til at støtte op om kampen mod COVID-19. Med vores centrale placering i København og fokus på københavnernes trivsel og velbefindende, følger et ansvar for at kunne stille vores rammer til rådighed for Københavns borgere og Region Hovedstaden. Vi vil gerne takke, blandt mange andre, Dagbladet Børsen og Haldor Topsøe, som har samarbejdet om at flytte store arrangementer, så vi på rekordtid kan gendanne Øksnehallen til et højeffektivt vaccinationscenter for Københavns børn og voksne. Kun ved en fælles indsats kan vi komme pandemien til livs,” siger Michael Stensbøl, der er administrerende direktør i DGI Byen, der driver Øksnehallen.

Regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) er glad for den fleksibilitet og vilje til samarbejde, som også det private erhvervsliv har udvist for at skaffe lokaler til vaccination.

”Hvis vi skal nå at vaccinere flest mulige inden julen, hvor vi skal ses med familie og venner på tværs af landet, så er vi nødt til at arbejde i stor skala, som vi kan inde i Øksnehallen. Det bliver en vigtig brik i den meget store vaccineoperation, vi er i gang med i regionerne,” siger Lars Gaardhøj.

Vaccination på Vingelodden lukker

Samtidig med åbning af Øksnehallen lukkes der for vaccination på Vingelodden på Nørrebro. Vingelodden er et lille vaccinationscenter med trange pladsforhold og Nørrebro fik tirsdag et stort vaccinationscenter i Baldersgade. Sidste vaccinationsdag på Vingelodden er torsdag. Alle borgere, der har vaccinationstid på Vingelodden, bliver kontaktet via e-boks eller telefon, og får flyttet deres tid med over i Øksnehallen.

Fakta:

  • Øksnehallen COVID-19 vaccinationscenter, Halmtorvet 11, 1700 Kbh. Åbningstid 7 – 21 alle dage.
  • Vingelodden har sidste vaccinationsdag torsdag den 9. december.
  • Se Region Hovedstadens øvrige vaccinationscentre og se, hvordan du kan blive vaccineret hos private aktører og praktiserende læger på regionens hjemmeside 

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum