Netto

Økologiske landmænd fra Sønderjylland er nomineret til Årets Økolog 2018

Del

I løbet af de næste otte uger skal otte danske økologiske landmænd dyste om at blive Årets Økolog. Blandt de nominerede er Andreas Barsøe og Nikolaj Dalsgaard, som sammen driver tre økologiske gårde ved Haderslev. Bag kampagnen, som kører for andet år i træk, står Netto som i samarbejde med Økologisk Landsforening, ønsker at hylde de danske økologer. Vinderen udpeges suverænt af danskerne.

Andreas og Nikolaj fra Haderslev
Andreas og Nikolaj fra Haderslev

Andreas og Nikolajs landbrug er et ud af otte danske økologiske landbrug, hvor indehaverne er blevet nomineret til titlen Årets Økolog 2018 - en pris, der uddeles af Netto i samarbejde med Økologisk Landsforening.

Kampagnen kører fra 20. august og slutter 19. september, og udover titlen vinder den heldige økolog en præmie på 100.000 kroner, som er øremærket til at udvikle vinderens landbrug.

Netto er Danmarks største økologiske supermarked, og vi har en lang og målrettet ambition om at bringe økologien ud til så mange som muligt. Derfor er det også naturligt for os at fortælle danskerne historien om de landmænd, der har valgt at gå den økologiske vej og som er hovedårsagen til, at Netto hver dag har mere end 380 økologiske varer på hylderne ”, siger landedirektør hos Netto, Brian Seemann Broe.

To gode venner fra Haderslev

Alle otte kandidater er blevet udvalgt, så de repræsenterer forskellige områder af Danmark, forskellige økologiske produkter og har en spredning på alder og køn. Brændende engagement er fællesnævner blandt de otte økologiske landmænd – krydret med en lyst til altid at gøre tingene endnu bedre. Og det lever Andreas, 32, og Nikolaj, 30, helt op til.

Vi leder hele tiden efter nye måder at gøre tingene på – men det skal hænge sammen med den gamle, traditionelle måde at drive landbrug på - en skøn forening af de nye teknologier og den gamle tradition. Økologi er en fantastisk udfordring på alle parametrene. Så det giver rigtig god mening for os”, forklarer Andreas Barsøe.

De to kammerater driver tre gårde med 19.000 økologiske kyllinger, 180 stude og 400 ha. planteavl. At drive landbrugsvirksomhed er en fælles drøm, som er gået i opfyldelse. Begge økologer drives af en stor passion for dyr, planteavl og maskiner.    

Danskernes valg

Om kampagnen siger Helle Borup Friberg, adm. direktør i Økologisk Landsforening:

Alle danske økologer fortjener i princippet at få en pris. For de arbejder hver dag for at producere gode, sunde fødevarer til danskerne, som er produceret på en måde, der skåner vores natur og grundvand for sprøjtegifte, og som sikrer dyrene et godt liv, hvor de kommer ud under åben himmel. Vi er glade for, at Netto vil være med til at give danskerne bedre indsigt i, hvordan de økologiske landmænd arbejder og hvilken forskel, de gør.

Det er danskerne, der bestemmer, hvem der løber med den eftertragtede titel og præmie. Det hele foregår på hjemmesiden www.årets-økolog.dk, hvor man også kan læse mere om de enkelte landmænd og se videoer fra marken.

Nøgleord

Kontakter

Pressekontakt
Brian Seemann Broe, Landedirektør Netto, Group Communications, Salling Group, tlf. 87 78 50 02
Helle Borup Friberg, Adm. Direktør Økologisk Landsforening, tlf. 20308356

Billeder

Andreas og Nikolaj fra Haderslev
Andreas og Nikolaj fra Haderslev
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Netto

Om Netto

Netto er Danmarks foretrukne dagligvarekæde og største leverandør af økologi til de danske husstande. Det er vi stolte af. Lige siden Netto slog dørene op til den første butik i 1981, har danskerne taget godt imod idéen om, at alle skal have råd til kvalitet i hverdagen. Det betyder, at Netto er vokset og nu dækker hele Danmark med næsten 500 butikker. I 1990 åbnede Netto sin første butik i udlandet, og i dag er der 1.300 Netto-butikker fordelt i Sverige, Tyskland og Polen. Netto er en del af Salling Group. Læs mere om Netto på www.netto.dk.

Som den største dagligvarekæde har Netto et ansvar for at sætte et særligt aftryk i fødevareindustrien. Det betyder bl.a., at Netto er de første i detailvarehandlen, der har introduceret en mejeriserie med fokus på dyrevelfærd. Derudover har Netto et tæt samarbejde med lokale producenter af økologiske varer.

Følg pressemeddelelser fra Netto

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Netto