Netto

Økologiske landmænd fra Sjælland og Møn nomineret til Årets Økolog

Del

I løbet af de næste otte uger skal otte danske økologiske landmænd m/k dyste om at blive Årets Økolog. Blandt de nominerede er Benjamin Christensen fra Stege på Møn og Randi Vinfeldt fra Ugerløse på Sjælland. Bag kampagnen, som kører for andet år i træk, står Netto som i samarbejde med Økologisk Landsforening, ønsker at hylde de danske økologer. Vinderen udpeges suverænt af danskerne.

Benjamin Christensen og Randi Vinfeldt er en blandt de otte danske økologiske landmænd, der er blevet nomineret til titlen Årets Økolog 2018, som er en pris uddelt af Netto i samarbejde med Økologisk Landsforening. Kampagnen løber af stablen den 20. august og slutter den 19. september. Udover titlen vinder den heldige økolog en præmie på 100.000 kroner, som er øremærket til at udvikle økologens landbrug.

Netto er Danmarks største økologiske supermarked, og vi har en lang og målrettet ambition om at bringe økologien ud til så mange som muligt. Derfor er det også naturligt for os at fortælle danskerne historien om de landmænd, der har valgt at gå den økologiske vej og som er hovedårsagen til, at Netto hver dag har mere end 380 økologiske varer på hylderne ”, siger landedirektør hos Netto, Brian Seemann Broe.

Grise fra Ugerløse og is fra Møn

De otte kandidater er udvalgt, så de repræsenterer forskellige områder af Danmark, forskellige økologiske produkter og har en spredning på alder og køn. Fælles for dem alle er deres passion for økologi og et brændende engagement i deres landbrug. Benjamin Christensen er blevet nomineret fordi, han er en økologisk ildsjæl, der i 2010 udvidede sin produktion med et ismejeri. Gården, Pollerup Hovgaard, er siden blevet en attraktion både for lokale og turister.

Jeg har altid søgt efter en niche til mit landbrug – et ekstra ben at stå på - og så kom ideen med at starte et mejeri, hvor vi producerer is af økologisk mælk. Det passer perfekt sammen med resten af produktionen her på gården, for vi producere jo netop økologisk mælk”, forklarer Benjamin Christensen.

Det samme gælder Randi Vinfeldt, som er økologisk svineproducent. Hun er også passioneret omkring økologi, og fortæller:

Jeg har økologiske grise, fordi jeg elsker at arbejde med dem. Som økologer tilpasser vi de forhold, vi producerer under til dyrene – ikke omvendt. Det er en fornøjelse hver dag.

Randi driver sin virksomhed ”Vinfeldt Øko” ved Ugerløse på Sjælland, hvor hun bor sammen med sin datter. På gården bor der også 85 søer, som producerer omkring 1900 smågrise til videresalg om året. Randis gård holder altid dørene åbne, når Økologisk Landsforening afholder ”Sofari” (årlig tilbagevendende begivenhed, hvor man kan se og opleve dét, der kendetegner økologisk griseproduktion).  

Danskernes valg

Om kampagnen siger Helle Borup Friberg, adm. direktør Økologisk Landsforening:

Alle danske økologer fortjener i princippet at få en pris. For de arbejder hver dag for at producere gode, sunde fødevarer til danskerne, som er produceret på en måde, der skåner vores natur og grundvand for sprøjtegifte og som sikrer dyrene et godt liv, hvor de kommer ud under åben himmel. Vi er glade for, at Netto vil være med til at give danskerne bedre indsigt i, hvordan de økologiske landmænd arbejder og hvilken forskel, de gør.

Det er danskerne, der bestemmer, hvem der vinder den eftertragtede titel og præmie. Det hele foregår på hjemmesiden www.årets-økolog.dk, hvor man også kan læse mere om de enkelte landmænd og se videoer fra marken.

Nøgleord

Kontakter

Pressekontakt
Brian Seemann Broe, Landedirektør Netto, Group Communications, Salling Group, tlf. 87 78 50 02
Helle Borup Friberg, Adm. Direktør Økologisk Landsforening, tlf. 20308356

Billeder

Benjamin Christensen fra Stege på Møn
Benjamin Christensen fra Stege på Møn
Download
Randi Vinfeldt fra Ugerløse på Sjælland
Randi Vinfeldt fra Ugerløse på Sjælland
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Netto

Om Netto

Netto er Danmarks foretrukne dagligvarekæde og største leverandør af økologi til de danske husstande. Det er vi stolte af. Lige siden Netto slog dørene op til den første butik i 1981, har danskerne taget godt imod idéen om, at alle skal have råd til kvalitet i hverdagen. Det betyder, at Netto er vokset og nu dækker hele Danmark med næsten 500 butikker. I 1990 åbnede Netto sin første butik i udlandet, og i dag er der 1.300 Netto-butikker fordelt i Sverige, Tyskland og Polen. Netto er en del af Salling Group. Læs mere om Netto på www.netto.dk.

Som den største dagligvarekæde har Netto et ansvar for at sætte et særligt aftryk i fødevareindustrien. Det betyder bl.a., at Netto er de første i detailvarehandlen, der har introduceret en mejeriserie med fokus på dyrevelfærd. Derudover har Netto et tæt samarbejde med lokale producenter af økologiske varer.

Følg pressemeddelelser fra Netto

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Netto

Netto & Kræftens Bekæmpelse samarbejder mod kræft5.9.2018 08:28pressemeddelelse

Netto udvider samarbejdet med Kræftens Bekæmpelse under KRAM-konceptet, hvor Netto donerer penge til Kræftens Bekæmpelse for hvert stykke solgt KRAM-produkt. I år udvides KRAM-sortimentet fra tøj til også at inkludere fx bamser og håndklæder i alle landets Nettobutikker. I 2017 resulterede KRAM-indsatsen i en donation på hele DKK 250.000 i kampen mod kræft – et beløb som Netto håber at kunne slå i år.

Økologiske landmænd fra Sønderjylland er nomineret til Årets Økolog 201820.8.2018 08:00pressemeddelelse

I løbet af de næste otte uger skal otte danske økologiske landmænd dyste om at blive Årets Økolog. Blandt de nominerede er Andreas Barsøe og Nikolaj Dalsgaard, som sammen driver tre økologiske gårde ved Haderslev. Bag kampagnen, som kører for andet år i træk, står Netto som i samarbejde med Økologisk Landsforening, ønsker at hylde de danske økologer. Vinderen udpeges suverænt af danskerne.

Økologiske landmænd fra Midtjylland og Samsø nomineret til Årets Økolog20.8.2018 08:00pressemeddelelse

I løbet af de næste otte uger skal otte økologiske landmænd m/k dyste om at blive Årets Økolog. Blandt de nominerede er Hester Callaghan og Bjarke Jensen fra Samsø, Mikkel Juhl Nielsen fra Djursland og Karl Henning Mikkelsen fra Brande. Bag kampagnen, som kører for andet år i træk, står Netto som i samarbejde med Økologisk Landsforening, ønsker at hylde de danske økologer. Vinderen udpeges suverænt af danskerne.