Økologisk Landsforening

Økologisk Høstmarked med fokus på rent grundvand

Del

I weekenden 31. august og 1. september inviterer landmænd i hele landet til Økologisk Høstmarked, som i år har et særligt fokus på sammenhængen mellem økologi og rent grundvand. Høstmarkedet er også en oplagt mulighed for at opleve, hvor de økologiske dyr bor og grøntsagerne gror.

I landbruget er høsten en særlig årstid, hvor resultatet af mange måneders arbejde fejres. Den særlige stemning vil de økologiske landmænd gerne dele med andre. Derfor inviterer de hvert år indenfor til en sensommerdag i økologiens tegn.

Økologisk Høstmarked – som afholdes i weekenden den 31. august og 1. september - er for alle, som har lyst til at se dyrene tæt på, smage på grøntsager og få en førstehåndsoplevelse af, hvordan de økologiske fødevarer bliver produceret. I år har høstmarkederne et særligt fokus på sammenhængen mellem økologi og rent grundvand. Formand for Økologisk Landsforening, Per Kølster, opfordrer alle til at deltage:

”I de seneste år er der konstateret pesticider i mere og mere grundvand, og mange vandboringer er derfor lukket. Med høstmarkedet i år vil vi gerne gøre opmærksom på, at økologi er med til at skåne grundvandet for mødet med pesticider. På høstmarkederne kan man blive klogere på, hvordan ens indkøb kan være med til at sikre rent grundvand til de kommende generationer.  Og så er høstmarkedet som altid også en mulighed for at komme helt tæt på økologi, dyr, grøntsager, besøge gårdbutikker og få sjove oplevelser.”

Fåreyoga og kåring af Øko Kok konkurrence på gårde nær København
På Stengården ved Bregnerød afholdes konkurrencen ’Årets Øko Kok 2019’, hvor kokkene fra restauranter med det økologisk spisemærke stiller op i en konkurrence, hvor de selv skal høste råvarerne på gården først. Francis Cardenau, Mikkel Maarbjerg og Anders Halskov-Jensen er de professionelle dommere, der skal smage sig igennem fem restauranters bud på en økologisk 3-rettes menu.

På Hegnsholdt ved Lejre kan man deltage i fåreyoga og komme tæt på gårdens grise, høns og får. Samme sted vil HOFOR, som er Hovedstadens vandforsyning, sammen med foreningen Praktisk Økologi og landmanden gøre dig klogere på, hvordan du er med til at sikre rent grundvand ved at vælge økologisk.

Landsdækkende event
Høstmarkedet er en fælles årlig landsdækkende begivenhed, som arrangeres af Økologisk Landsforening i samarbejde med værter over hele landet. Sidste år valgte 75.000 danskere at bruge en dag på at besøge den lokale økologiske landmand, og i år inviterer over 80 økologiske landmænd indenfor til Høstmarkedet.

På hjemmesiden www.høstmarked.dk er det muligt at læse mere om, hvad der kan opleves på de enkelte gårde og finde den gård, der passer til interesse og kørselsafstand. Beskrivelserne opdateres løbende, så hold øje med favoritgårdene.

Kom til Økologisk Høstmarked d. 31. august og 1. september 2019.  

 

FAKTA OM LUKNING AF VANDBORINGER PÅ GRUND AF PESTICIDER
Grundvandet har brug for opmærksomhed. I de seneste årtier er antallet af drikkevandsboringer der lukkes pga. forurening vokset. En undersøgelse fra marts 2019 af over 2700 vandboringer viser, at mere end fire ud af ti boringer er forurenet med pesticider eller nedbrydningsprodukter fra pesticider. I over hver tiende boring blev der fundet pesticider over de tilladte grænseværdier. Undersøgelsen er gennemført af GEUS, et selvstændigt geologisk datacenter.  Link

Download til fri redaktionel afbenyttelse pressefotos og  stemnings film  til brug på fx hjemmesider. Foto og film er optaget fra tidligere års Økologisk Høstmarked.

r du i år? Økologisk Høstmarked

For yderligere oplysninger om Økologisk Høstmarked:

Per Kølster, formand, Økologisk Landsforening, pk@okologi.dk, 22 22 07 37,

David Erichsen, pressemedarbejder, Økologisk Landsforening, dae@okologi.dk, 31 40 99 85  

Birgitte Nygaard, projektleder, Økologisk Landsforening, bny@okologi.dk, 30 32 87 33

Hegnsholdt, Johanne Schimming, 53 37 04 24
Stengården, Elisabeth og Jens Otto Rasmussen, stengaarden@os.dk

Information om Økologisk Landsforening

Økologisk Landsforening
Økologisk Landsforening
Silkeborgvej 260
8230 Åbyhøj

87 32 27 00https://okologi.dk/

I Økologisk Landsforening arbejder vi for en verden, der tænker og handler økologisk – til glæde for mennesker, dyr og vores jord.

Følg pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening

Ny økologi-kampagne skal redde grundvandet - Gulddreng genopstår for en god sag30.8.2019 08:00:00 CESTPressemeddelelse

En ny kampagne fra Økologisk Landsforening sætter fokus på vores grundvand. Siden 2017 har mange nye fund af pesticidrester truet drikkevandet. Økologi er langt det sikreste valg, når du vil skåne grundvandet for mødet med pesticidrester. Selv med en lille indsats kan du gøre en stor forskel, og det budskab får nu hjælp fra en uventet kant – fænomenet Gulddreng.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum