ØKODAG 19 APRIL Dans med øko-køerne og byd foråret velkomment
Økologiske landmænd over hele landet byder inden for på gården, når øko-køerne lukkes ud af staldene for at komme på græs søndag d. 19. april 2020.

Længes du også efter forår, sol og frisk luft? Så er du slet ikke alene. Øko-køerne er i gang med at børste vinterens hø af sig og lave de indledende knæbøjninger til at danse sig ud på græsset og ud i den friske luft. Vil du danse med?
Så ta’ familien, et par praktiske sko og madkurven under armen og kom med til den populære forårsfest for øko-køerne, Økodag, søndag den 19. april 2020.
På økologiske gårde over hele landet slår landmændene stalddørene op for køerne præcis kl. 12, hvor dansen begynder. Før og efter kan du og familien gå på opdagelse på gården, få en snak med landmanden og deltage i forskellige forårsaktiviteter fra klokken 10-14.
På Danmarkskortet på www.økodag.dk kan du se, hvilke gårde der inviterer til Økodag, læse mere om gårdene og familierne, der bor på dem.
I 2019 deltog 204.000 danskere i Økodag. For mange er Økodag blevet en tilbagevendende begivenhed, som både børn og voksne hygger sig med. Samtidig er det en lærerig oplevelse at se køerne på helt tæt hold, få en rundvisning på gården og en snak med landmanden om de økologiske køers levevilkår.
”Økodag er en sjov og hyggelig forårssøndag, hvor du kan komme helt tæt på dyrene, smage på mælken, møde den økologiske landmand og blive klogere på, hvad økologi er. Her kan forældre og bedsteforældre tage deres børn og børnebørn med ud og opleve, at øko-mælken ikke kommer fra en karton, men fra en malkeko, der kommer ud under åben himmel,” siger Hannah Tappe Clemmensen, projektleder i Økologisk Landsforening.
Samtidig dedikerer Økologisk Landsforening altid Økodag til et særligt tema. I 2020 er der fokus på, at det røde Ø-mærke fylder 30 år.
”Ø-mærket har haft enorm betydning for, at mere end en tredjedel af den mælk, vi køber, nu er økologisk og dermed betydning for, at flere køer kommer på græs, at dyrevelfærden er blevet væsentligt forbedret og at de økologiske køer får 100 pct. økologisk foder” siger Hannah Tappe Clemmensen.
Vidste du at:
- 12 pct. af den danske mælkeproduktion er økologisk
- Der er mere end 200.000 økologiske kvæg i Danmark
- 32 pct. af den mælk, som sælges i butikkerne, er økologisk
- Økologisk kvæg skal være på græs fra april til november mindst seks timer om dagen
- Danskerne er verdensmestre i økologi, og omkring 2 mio. har været til Økodag siden 2005
Økodag gennemføres af Økologisk Landsforening i samarbejde med de økologiske landmænd og mejerierne.
Kontakter
Hannah Tappe Clemmensen, projektleder, Økologisk Landsforening, tlf. 25 42 93 00 – htc@okologi.dk
Vivienne Kallmeyer, pressemedarbejder Økologisk Landsforening, tlf. 25 42 93 02 – vk@okologi.dk
Billeder
Information om Økologisk Landsforening
I Økologisk Landsforening arbejder vi for en verden, der tænker og handler økologisk – til glæde for mennesker, dyr og vores jord.
Følg pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening
Biofach 2023: Danske virksomheder er klar til at bygge videre på gode øko-eksport resultater2.2.2023 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Når den økologiske fødevaremesse, Biofach, åbner dørene i Nürnberg den 14. februar står 31 danske virksomheder klar til at vise, hvad verdens førende økologiske nation kan tilbyde. Virksomhederne vil bruge de stigende eksportrater for danske økologiske varer til at skabe vækstmuligheder i en svær tid.
Økologisk Landsforening kræver øjeblikkeligt stop for brug af fiskemel i foder efter fund af PFAS i økoæg23.1.2023 09:21:09 CET | Pressemeddelelse
En undersøgelse fra DTU viser fund af PFAS i økologiske æg som følge af brugen af fiskemel i foder. Økologisk Landsforening er i dialog med branche og myndigheder og kræver, at brugen af fiskemel stopper øjeblikkeligt.
Økologi baner vej for klimavenlige måltider10.1.2023 14:14:53 CET | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet viser, at økologisk omlægning af professionelle køkkener kan være en løftestang til at gøre måltiderne mere klimavenlige. De køkkener, som deltog i undersøgelsen, vurderer, at arbejdet med økologiomlægning har givet dem forudsætninger for at arbejde videre med bæredygtighed.
Ny rapport peger på potentialer for økologisk omlægning i landbruget23.12.2022 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
En ny rapport fra Økologisk Landsforening redegør for forholdet mellem udbud og efterspørgsel på de økologiske markeder, og på baggrund af samtaler med nøglepersoner fra den økologiske værdikæde konkluderes det, at økologien måske nok er presset nu, men at der kommer fremgang på længere sigt.
Det går den forkerte vej med brugen af pesticider21.12.2022 14:26:41 CET | Pressemeddelelse
PRESSEKOMMENTAR FRA SYBILLE KYED, LANDBRUGS- OG FØDEVAREPOLITISK CHEF I ØKOLOGISK LANDSFORENING:
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum