OK

OK advarer mod telefonopkald fra svindlere

Del

Energiselskabet og tankstationskæden OK er blevet bekendt med, at kunder i løbet af tirsdag og onsdag er blevet ringet op af en person, der udgiver sig for at være fra OK. Personen proklamerer, at han samler ind til fordel for bekæmpelse af Corona-virus på vegne af OK. Det har imidlertid intet med OK at gøre.

Når der er krise og samfundet lukker ned, som det er tilfældet i øjeblikket med COVID19, skal man ofte være ekstra opmærksom på svindlere, der udnytter situationen. I øjeblikket oplever OK, at kunder bliver ringet op, og at personen i den anden ende af røret forsøger at lokke kontonumre ud af kunderne.

»Antallet af henvendelser ligger stadig på et relativt lavt niveau, men vi synes alligevel, vi er forpligtet til at reagere og informere om den her svindel. Der er på nuværende tidspunkt tale om en håndfuld henvendelser fra kunder, som alle fortæller om opkald fra en person, der udgiver sig for at være fra OK og som beder om deres kontonummer, så de kan ’donere til fordel for bekæmpelse af Corona’. Der ringes fra flere forskellige telefonnumre,” siger Rasmus Boserup, pressechef hos OK.

Udlevér IKKE kontonummer
Ifølge en af kunderne fik hun et opkald fra en mand, der talte dansk og virkede meget troværdig. Han sagde, at han ’ringede fra OK’, og at han var i gang med en indsamling.

”Det har absolut intet med OK at gøre, og vi vil gerne opfordre til, at man under ingen omstændigheder udleverer sit kontonummer, hvis man bliver kontaktet,” siger Rasmus Boserup.

”Vi har et stort fokus på både it-sikkerhed og persondatabeskyttelse i OK, men det er umuligt at gardere sig mod, at nogen misbruger vores navn og kontakter folk telefonisk på den måde. Desværre. Vi opfordrer til, at man noterer telefonnummeret og kontakter politiet,” siger Rasmus Boserup.

Kontakter

Billeder

Information om OK

OK
OK
Åhave Parkvej 11
8260 Viby J

70 10 20 33https://www.ok.dk
  • OK a.m.b.a. er et dansk andelsselskab
  • OK tæller udover moderselskabet OK også datterselskaber som Kamstrup, EnergiData og OK Plus. 
  • OK omfatter mere end 670 tankstationer, 180 vaskehaller samt 72 Truck Diesel stationer, og OK er således Danmarks største tankstationskæde.
  • OK er landsdækkende leverandør af benzin, diesel, transportdiesel, fyringsolie, smøremidler, naturgas og elektricitet til både erhverv og private. Desuden leverer OK rådgivning, projektering og installation af varmepumpeløsninger i alle størrelser.
  • OK har tre biogasstationer og fire brinttankstationer
  • Foruden energiprodukter sælger OK mobiltelefoni og forsikringer. 

Følg pressemeddelelser fra OK

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra OK

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum