Beskæftigelsesministeriet

Øget information til udenlandske virksomheder skal sikre, at flere overholder reglerne på arbejdsmarkedet

Del

Udenlandske virksomheder og ansatte får øget information om regler og rettigheder på arbejdsmarkedet.

Beskæftigelsesministeriet lancerer i dag en ny pixibog og folder med information om regler og rettigheder på det danske arbejdsmarked. Materialet, som er målrettet udenlandske virksomheder og ansatte, skal blandt andet bidrage til, at flere overholder reglerne om arbejdsmiljø og kravet om at anmelde sig i Registret for Udenlandske Tjenesteydere (RUT). 

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Viden om det danske arbejdsmarked udgør en hjørnesten, når det handler om at sikre, at udenlandske virksomheder overholder vores regler, og at de ansatte får de rettigheder, de har krav på. Vi skal derfor gøre alt, hvad vi kan, for at styrke deres viden på området. Jeg er glad for, at vi nu er klar med nyt informationsmateriale, der kort og præcist fortæller om de vigtigste regler om blandt andet krav til sikkerhed og ret til hvile, ferie og løn. 

- Vi må ikke glemme, at nogle virksomheder kommer fra lande med en arbejdskultur, der er fundamentalt anderledes end i Danmark. Det kan derfor være en stor omvæltning for de udenlandske virksomheder at navigere i reglerne, og vi har som samfund pligt til at hjælpe dem bedst muligt på vej.

Kommunikationsindsatsen sker som led i opfølgningen på implementering af håndhævelsesdirektivet, hvoraf det skal sikres, at flere udenlandske virksomheder kender til og overholder reglerne på det danske arbejdsmarked.

Informationsmaterialet vil være tilgængeligt på engelsk, tysk og polsk og vil blandt andet være at finde på hjemmesiden WorkplaceDenmark samt på Beskæftigelsesministeriets og Arbejdstilsynets hjemmeside.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Vedhæftede filer

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

I takt med alderen: Flere forventer at arbejde efter pensionen4.4.2019 08:15:58 CESTPressemeddelelse

Flere forventer at udskyde livet som folkepensionist jo tættere de kommer på pensionsalderen. Det viser tal fra det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, der baserer sig på svar fra omkring 11.500 personer over 50 år. Kigger man på gruppen mellem 50 og 59 år med tungt eller hurtigt arbejde, så forventer otte procent at arbejde efter pensionen, mens det for dem mellem 60 og 64 år med tilsvarende arbejde er 15 procent. Det vil sige, at der næsten er tale om en fordobling. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Det er godt, at flere seniorer gerne vil tage en ekstra tørn på arbejdsmarkedet i takt med, at folkepensionsalderen nærmer sig. Uanset hvordan vi vender og drejer det, så bliver vi ældre og har det heldigvis også bedre oppe i årene. Derfor er der behov for at flere, der kan, arbejder efter pensionen, hvis vi skal have råd til et stærkt velfærdssamfund. - Noget af udviklingen kan selvfølgeligt skyldes, at dem, der er nedslidte, har trukket sig tilbage, når de run

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum