Beskæftigelsesministeriet

Øget information til udenlandske virksomheder skal sikre, at flere overholder reglerne på arbejdsmarkedet

Del

Udenlandske virksomheder og ansatte får øget information om regler og rettigheder på arbejdsmarkedet.

Beskæftigelsesministeriet lancerer i dag en ny pixibog og folder med information om regler og rettigheder på det danske arbejdsmarked. Materialet, som er målrettet udenlandske virksomheder og ansatte, skal blandt andet bidrage til, at flere overholder reglerne om arbejdsmiljø og kravet om at anmelde sig i Registret for Udenlandske Tjenesteydere (RUT). 

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Viden om det danske arbejdsmarked udgør en hjørnesten, når det handler om at sikre, at udenlandske virksomheder overholder vores regler, og at de ansatte får de rettigheder, de har krav på. Vi skal derfor gøre alt, hvad vi kan, for at styrke deres viden på området. Jeg er glad for, at vi nu er klar med nyt informationsmateriale, der kort og præcist fortæller om de vigtigste regler om blandt andet krav til sikkerhed og ret til hvile, ferie og løn. 

- Vi må ikke glemme, at nogle virksomheder kommer fra lande med en arbejdskultur, der er fundamentalt anderledes end i Danmark. Det kan derfor være en stor omvæltning for de udenlandske virksomheder at navigere i reglerne, og vi har som samfund pligt til at hjælpe dem bedst muligt på vej.

Kommunikationsindsatsen sker som led i opfølgningen på implementering af håndhævelsesdirektivet, hvoraf det skal sikres, at flere udenlandske virksomheder kender til og overholder reglerne på det danske arbejdsmarked.

Informationsmaterialet vil være tilgængeligt på engelsk, tysk og polsk og vil blandt andet være at finde på hjemmesiden WorkplaceDenmark samt på Beskæftigelsesministeriets og Arbejdstilsynets hjemmeside.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Vedhæftede filer

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Redegørelse om chrom 6 sendt til Folketinget16.11.2018 13:47pressemeddelelse

En redegørelse om sagen om chrom 6 er nu sendt til Beskæftigelsesudvalget i Folketinget. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har bestilt redegørelsen, fordi det har vist sig, at de danske myndigheder ikke har reageret tids nok på en EU-rapport, der konkluderer, at der kan være behov for at stramme grænseværdien for stoffet. NFA og Arbejdstilsynet arbejder nu på at revurdere den danske grænseværdi. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Det er dybt utilfredsstillende, at NFA og Arbejdstilsynet ikke handler hurtigere på så vigtig ny viden om grænseværdien for chrom 6. Vi har strenge krav til, hvordan man skal beskytte sig mod at indånde partikler, når man arbejder med stoffet. Det ændrer ikke på, at redegørelsen viser, at der gik alt for lang tid fra denne rapport kom til, at arbejdet med at undersøge de danske grænseværdier gik i gang, og at det er helt uacceptabelt, at jeg som minister alt for sent hører om denne viden. Derfor bestilte jeg også denne redegørelse, så

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum