Odense Kommune vælger UVD Robots desinfektionsrobotter til pilotprojekt
“Vi har i dag UVD-robotter kørende verden over i både sundhedssektoren, hotelbranchen, lufthavne, butikscentre, fødevarevirksomheder, rengøringsbranchen, krydstogtskibe, farmaceutiske virksomheder, kontorkomplekser og mange andre steder. De bidrager i høj grad til at reducere risikoen for infektioner og smittespredning. Adskillige uafhængige tests dokumenterer stor effekt i forhold til at uskadeliggøre covid-19 med blot 10 sekunders brug af UV-lys. Derfor glæder det os, at vi også herhjemme kan gøre en forskel, og at Odense Kommune nu vælger at afprøve vores desinfektionsrobotter i nogle af deres bygninger,” fortæller Per Juul Nielsen, CEO i UVD Robots.
Medlemmerne af Sundhedsudvalget i Odense Kommune prioriterer at bruge 300.000 kroner på pilotprojektet, der strækker sig over fire måneder.
“Vi vil rigtigt gerne være nysgerrige på, hvordan en desinfektionsrobot eventuelt kan være til gavn for borgerne. Vi er i en tid, hvor vi alle gerne vil blive klogere på generel virusbekæmpelse, så det er oplagt, at vi som kommune sammen med virksomheden får undersøgt, om der er et potentiale for eksempel i forhold til reduktion af sygefravær,” siger Søren Freiesleben, der er formand for Sundhedsudvalget.
UVD-robotten er selvkørende og kan på egen hånd dræbe virus og bakterier ved at belyse rummene med ultraviolet lys af typen UV-C.
Den ene robot bliver en synlig del af hverdagen på Abildgårdskolen, hvor den skal supplere den nuværende daglige rengøring og indgå som en del af undervisningen i udskolingen. Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen er spændt på, hvilke ringe i vandet robottens færd på gangene vil føre med sig.
“Jeg har i længere tid været i dialog med firmaet bag UVD-robotten. Det er svært at få hænderne ned nu, hvor tre forvaltninger og Sundhedsudvalget er blevet enige om at afprøve robotten. Som kommune er det en vigtig opgave at skabe gode rammer for det lokale erhvervsliv ved fx at lade vores skoler være en arena for deres produkter. Jeg håber ydermere, at dette vil være startskuddet til at skabe Verdens Bedste Robotskole i Vollsmose. Vi inviterer gerne robotter ind både for at supplere rengøringsindsatsen, men også for at bringe læring om og med robotter helt tæt på børnene i Verdens bedste Robotby,” siger Susanne Crawley Larsen.
“Projektet er spændende og giver os lejlighed til at samarbejde med nogle elever i deres undervisning. De kan for eksempel studere fysikken og biologien omkring UV-teknologien, og vi får som odenseansk robotvirksomhed mulighed for at åbne deres øjne for den naturvidenskabelige uddannelsesretning. Den slags unge får vi brug for i fremtiden,” siger Kenneth Ranzau, Sales Manager Northern Europe for UVD Robots.
Også i Ældre- og Handicapforvaltningen hilser rådmand Søren Windell deres nye desinfektionsrobot velkommen i formentlig et genoptræningslokale.
“Jeg ser et stort potentiale for den her teknologi på ældre- og genoptræningsområdet. Hvis det viser sig, at vi ser en mærkbar effekt på hygiejneforhold, så kan det blive til gavn for både de ældre- og sårbare borgere - men også for vores medarbejdere, som kan få hjælp til noget af det grove arbejde. Jeg er glad for samarbejdet med UVD Robots og ser frem til, at vi får det prøvet af,” siger Søren Windell.
Erfaringer fra projekter i hospitalssektoren indikerer, at systematisk desinfektion med UV-robotter kan reducere sygdom ved øget hygiejne. Det nye pilotprojekt vil kunne vise, om det også teknisk og praktisk er muligt at anvende robotterne i kommunalt regi. Pilotprojektet vil således munde ud i en evaluering, der skal danne grundlag for en eventuel videreførelse af projektet.
Fakta om UVD-robotten
- Verdens eneste 3-generations klinisk validerede UV-C desinfektionsrobot
- Solgt i mere end 60 lande til blandt andet hospitaler, lufthavne, hoteller, skoler, shoppingcentre, kontormiljøer, fremstillingsvirksomheder, m.m.
- Fjerner vira og bakterier med minimum 99.99% effektivitet
- Uafhængige verificerede test viser høj effekt på alle kendte bakterier og vira, herunder covid-19, indenfor 10 sekunders brug af UV-C lys
Fakta om Verdens bedste robotby
- Odense Kommune har et mål om at være Verdens bedste by for udvikling af robotter og det oplagte valg for alle, der vil studere, arbejde med eller investere i robotter. Robotter skal være en naturlig del af byens DNA og tydeligt i bybilledet, så det kommer alle odenseanere til gode. Læs mere om strategien her:
- Odense Kommune har også en strategi for, hvordan Odense bliver Verdens bedste robotby i børnehøjde:
- I Budgetforliget for 2021 er der afsat 25 millioner kroner til Abildgårdskolen som verdens bedste robotskole
Nøgleord
Kontakter
Pressekontakt:
Merima Cikotic, Head of PR & Marketing
T: +45 7199 5606 | E: mc@blue-ocean-robotics.com
Billeder
Links
Information om Blue Ocean Robotics
Blue Ocean Robotics udvikler, producerer og sælger autonome mobile robotter til professionelt brug i service-applikationer og med fokus på at forbedre produktivitet, kvalitet og arbejdsmiljø; Vi laver robotter til mennesker (Robots for Humans). Størstedelen af robotterne afsættes til healthcare markedet. Porteføljen af robotter omfatter UVD Robots - en autonom UV-C desinfektionsrobot, der reducerer hospitalserhvervede infektioner; GoBe Robots - en telepresencerobot til mobile video-møder, der reducerer rejsetid, -omkostninger og CO2- udledning; og PTR Robots - en forflytnings- og rehabiliteringsrobot, der gør arbejdet lettere for plejepersonale og forbedrer deres arbejdsmiljø.
Følg pressemeddelelser fra Blue Ocean Robotics
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Blue Ocean Robotics
Danske Blue Ocean Robotics udnævnt som verdens modigste robotvirksomhed11.5.2022 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
I en international kåring ved det prestigefulde BOLD AWARDS i Venedig vandt den danske udvikler af servicerobotter Blue Ocean Robotics i kategorien robotvirksomheder. I alt 500 firmaer dystede om statuetter i 20 kategorier. De nominerede blev evalueret ud fra følgende kriterier: Impact, skalerbarhed, gennemsigtighed, men også på kriteriet kaldet H-faktoren for Human & Social, hvor den danske vinder fik topkarakterer for sine brugervenlige servicerobotter. Baggrunden er, at Blue Ocean Robotics udvikler sine robotter i samspil med brugerne, så teknologien tager afsæt i deres hverdag på arbejdspladsen, og hjælper med desinfektion, rehabilitering og telepresence.
Ny topledelse hos frontløber på servicerobotter Blue Ocean Robotics1.3.2022 14:00:56 CET | Pressemeddelelse
En solid vækst stiller stadig stigende krav til direktionen hos en af sværvægterne i Europas robotindustri. Derfor forstærker Blue Ocean Robotics nu sin ledelse med to erfarne profiler. Selskabets nye CEO Janus Doré Pagh har en solid baggrund inden for industri og service. Den hidtidige frontfigur i robotfirmaet, Claus Risager, indtager en længe ønsket nyoprettet rolle som Chief Strategy Officer (CSO). Herudover tiltræder som ny CFO: Carsten Gram Andersen.
Blue Ocean Robotics er i slutspurten til kåring af Årets Robotvirksomhed 202210.2.2022 10:45:26 CET | Pressemeddelelse
Overordentlig mange har nomineret Blue Ocean Robotics som en overbevisende kandidat til at løbe af med sejren i kåringen af Årets Robotvirksomhed 2022. I dag starter afstemningen om, hvilken af de 3 finalister, der får en statuette, når Odense Robotics afslører vinderen 23. marts i år. Blue Ocean Robotics har som international frontløber inden for servicerobotter, leveret på alle kåringens parametre: Ektraordinær vækst, stort engagement i robotklyngen og strategisk lederskab.
Giganten Ecolab vælger danske UVD Robots til infektionsforebyggelse på hospitaler globalt25.1.2022 06:01:00 CET | Pressemeddelelse
Mens nye varianter af coronavirus forsætter med at mutere og spredes, forudses det, at væksten i infektionsforebyggende løsninger ved hjælp af UV-C-lys når 124 miliarder kroner i 2030 med en årlig vækstrate på 59,7% fra 2021 til 2030. Det, der skaber yderligere efterspørgsel, er stigningen i hospitalserhvervede infektioner (HAI), der globalt forårsager stadigt flere dødsfald, også som følge af banale infektioner, på grund af stigningen i antibiotikaresistens. Det menes, at mindst 20 % af HAI kan undgås ved hjælp af bedre metoder til infektionsforebyggelse i sundhedsvæsenet.
Kapitaltilførsel skal accelerere global ekspansion5.1.2022 09:00:00 CET | Nyhed
Blue Ocean Robotics skal med en investering fra A.P. Møller Holding på 335 mio. DKK udrulle mobile robotløsninger globalt.