Odense Håndbold

Odense Håndbold går ind i kampen for at bryde tavsheden om menstruation

Del

I 2019 vil Odense Håndbolds kvinder sammen med cheftræner Jan Pytlick gå foran i kampen om at gøre menstruation til et emne, der tales naturligt om på lige fod med andre emner, der har betydning for præstationen som kost, træning, søvn mv. Projektet løber til udgangen af 2019 og skal både komme Odense Håndbolds ligaspillere samt helt unge spillere i klubbens netværk til gode.

Indenfor kvindehåndbold er der stort fokus på, hvordan kost, søvn, mental sundhed, opvarmning, medicin mv. kan påvirke spillernes træning og præstationer. Men når det handler om menstruationscyklus, hormoner og træning, er der typisk larmende tavshed i træningslokalerne.

Odense Håndbold vil bruge 2019 til aktivt at sætte fokus på menstruationstabuet i samarbejde med hygiejnefirmaet Libresse, som har stor erfaring på feltet fra lignende tiltag i Sverige, Norge og Finland. Libresse kommer til at bistå Odense Håndbold med konkret viden, værktøjer og uddannelse af klubbens trænere og spillere i løbet af året.

- ”I Odense Håndbold har vi et konstant fokus på alle forhold, der kan optimere og professionalisere vores præstationer fysisk og mentalt. Derfor er vi meget interesserede i mere viden og fakta om den betydning, menstruation og den hormonelle cyklus har for vores spilleres træning og præstationer”, forklarer cheftræner i Odense Håndbold Jan Pytlick og fortsætter:

- "Som klub er vi bevidste om, at mange piger følger vores spillere og lader sig inspirere af, hvad de gør og siger. Vi vil derfor gerne være med til at vise, at vi tør bryde tavsheden om menstruation og håber, det kan hjælpe flere unge til at få et naturligt forhold til menstruation. Vi håber også, at vi med projektet her kan inspirere andre idrætsklubber til at gå med ind i kampen”.

Målet med projektet er dog ikke kun at gøre Odense Håndbolds ligaspillere og trænere klogere, men også at inspirere klubbens moderklubber og talenthold på Fyn til også at tale mere åbent om menstruation og træning. En YouGov-rundspørge blandt 1000 danske kvinder, gennemført på vegne af Libresse, viser, at mere end 2/3 dele af alle kvinder har sprunget gymnastik over i skolen på grund af menstruation.

- ”Det er rigtig ærgerligt, at nogle spillere aflyser eller måske helt springer fra at dyrke idræt i ungdomsårene, og at vi måske går glip af fremtidige talenter på den konto. I Odense Håndbold vil vi gerne være med til at vende denne udvikling. I første omgang ved at klæde ungdomstrænerne på med mere viden og forslag til at komme i gang med naturligt at tale med pigerne omkring, hvordan menstruation kan påvirke deres træning,” forklarer direktør Lars Peter Hermansen.

Projektet løber fra januar-december 2019. Udover uddannelsesaktiviteter og workshops i Odense Håndbold sætter Libresse i løbet af året generelt fokus på at bryde menstruationstabuet gennem konkurrencer og kampagner, målrettet trænere, spillere og forældre i alle danske idrætsklubber.

Libresse vil bl.a. lancere en hjemmeside, hvor piger og trænere kan finde basal information om menstruation og træning samt gode råd til, hvordan man ligesom Odense Håndbold kommer i gang med snakken ude i klubberne.

- ”Vi glæder os over samarbejdet med Odense Håndbold, som er en professionel og dedikeret klub. Vi tror, det vil gøre en stor forskel for andre klubber og spillere, at en klub som Odense Håndbold går aktivt ind i kampen for at bryde tavsheden om menstruation. Vi håber, at rigtig mange klubber vil blive inspireret til at være med i kampen om at give pigerne mulighed for at dyrke idræt på lige vilkår med drengene,” slutter Margareta von Rentln fra Libresse.

Kontakter

Odense Håndbold, salgs- og marketingkoordinator Maria Eilertsen, +45 20637130, me@odensehaandbold.dk

Libresse/Helium Kommunikation, PR- og kommunikationsrådgiver Anna Christine Rasch, +45 61698892, ara@heliumkommunikation.dk

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Odense Håndbold

Odense Håndbold
Lumbyvej 11, Indgang C
5000 Odense C

http://www.odensehaandbold.dk

Odense Håndbold er et dansk håndboldhold, der spiller i HTH Ligaen under ledelse af cheftræner Jan Pytlick, anfører Kamilla Larsen og administrerende direktør Lars Peter Hermansen. Klubben blev grundlagt i august 2009 og har hjemmebane i Odense Idrætshal. Odense Håndbolds vision er at være med i toppen af kvindehåndbold både nationalt og internationalt og spille en betydelig rolle i hold- og talentudviklingen. Odense Håndbold ønsker at se sit samlede forretningsområde vokse og vil være et attraktivt valg som samarbejdspartner både kommercielt og non-kommercielt.

BLÅ BOG
Jan Pytlick
er 51 år og cheftræner for Odense Håndbold (siden 2016). Jan Pytlick var også landstræner for det danske kvindelandshold fra 1998 til 2005 og igen fra 2007 til udgangen af 2014. Jan Pytlick bor på Thurø, er udlært murer og spillede i sin ungdom også selv håndbold. Han har desuden været med til at sikre Danmark en række medaljer – blandt andet to OL-guldmedaljer i 2000 og 2004, guld ved EM i 2002 på hjemmebane og sølv ved EM i 2004.

Lars Peter Hermansen er administrerende direktør i Odense Håndbold (siden maj 2018). Han har mere end 20 års erfaring med administration samt personale- og salgsledelse. Han overtog direktørposten efter at have været ansat som kommerciel chef i klubben. Inden sin tid i Odense Håndbold var Lars Peter Hermansen administrerende direktør i Middelfart Boldklub. Lars Peter Hermansen er selv tidligere eliteidrætsudøver inden for tennis, badminton og fodbold. 

Om Essity
Essity er en førende global hygiejne- og sundhedsvirksomhed, der fokuserer på at skabe større velvære med vores produkter og løsninger som essentielle bidrag i hverdagen. Navnet Essity er en sammentrækning af de engelske ord 'essentials' og 'necessities'. Vores bæredygtige forretningsmodel skaber værdi for mennesker og natur. Vi sælger vores produkter og løsninger i omkring 150 lande under de førende globale brands TENA og Tork og andre stærke brands som Jobst, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, Vinda og Zewa. Essity har ca. 48.000 medarbejdere og en nettoomsætning på ca. SEK 109 mia. (EUR 11,3 mia.). Hovedsædet er beliggende i Stockholm i Sverige, og virksomheden er registreret på Nasdaq Stockholm. Læs mere på www.essity.com.

Følg pressemeddelelser fra Odense Håndbold

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.