VIA University College

OBS - reviderede tal i pressemeddelelse: Igen mere end 14.000 kvote 2-ansøgninger til VIAs uddannelser

Del
VIA University College har i år modtaget 14.567 kvote 2-ansøgninger. Det er stort set samme antal som i fjor. Der er igen stor søgning til både de offentligt- og privatrettede uddannelser.

De unge viser stadig kæmpe interesse for at tage en videregående uddannelse.

Da ansøgningsfristen for kvote 2-ansøgninger udløb 15. marts klokken 12.00, havde VIA University College modtaget i alt 14.567 kvote 2-ansøgninger. 6.231 af ansøgningerne er førsteprioritetsansøgninger – altså ansøgninger fra unge, der allerhelst vil ind på en uddannelse hos VIA.

Antallet af førsteprioritetsansøgninger gennem kvote 2 er én procent højere end i fjor – svarende til 59 flere ansøgninger. Med andre ord er søgningen stort set status quo.

Dermed kan Danmarks største professionshøjskole allerede nu konstatere, at der vil blive fyldt op på alle stole på langt de fleste af institutionens 45 forskellige uddannelser. VIA skal nemlig i år i alt optage ca. 6.000 nye studerende. Og i juli, når der er ansøgningsfrist i kvote 1, kommer der langt flere ansøgninger ind.

Læreruddannelsen fortsætter fremgang i søgningen

Konkret er antallet af ansøgninger til VIAs fire læreruddannelser i Region Midtjylland igen i år steget – med 1,9 procent førsteprioritetsansøgninger i forhold til sidste år. Kvote 2-søgningen til VIAs socialrådgiveruddannelser er steget med 2,0 procent.

Årets højdespringer hos VIA er bygningskonstruktøruddannelsen, der i år har fået 23,9 procent flere førsteprioritetsansøgninger end sidste år.

Kvote 2-søgningen til VIA ingeniøruddannelser samlet er steget med 6,0 procent.

På VIAs pædagoguddannelser er antallet af kvote 2-ansøgninger samlet set faldet med 1,9 procent, mens sygeplejerskeuddannelserne hos VIA har fået 1,3 procent færre førsteprioritetsansøgninger gennem kvote 2 sammenlignet med i fjor.

Stor søgning til både offentligt- og privatrettede uddannelser

Rektor for VIA University College, Harald Mikkelsen, glæder sig over den fortsat meget store søgning til VIAs uddannelser.

”Det er især positivt, at der er massiv søgning til både VIAs offentligt- og privatrettede videregående uddannelser, da vi jo i Danmark har behov for medarbejdere i såvel den offentlige som private sektor for at skabe vækst og sikre velfærden,” siger Harald Mikkelsen og tilføjer:

”Den store søgning til VIA beviser, at mange er tiltrukket af professionsbacheloruddannelserne, som bygger bro mellem læring og handling ved at veksle mellem undervisning og praktikperioder på arbejdspladser, og som giver mulighed for at sætte aftryk på samfundet. Professionsbacheloruddannelsernes dna er jo, at den teori, de studerende lærer på uddannelsen, skal kunne bruges direkte i job fra dag ét på arbejdspladsen. Derfor er uddannelserne meget målrettede, operationelle og praksisnære – samtidig med at de bygger på den seneste forskningsviden”.

Harald Mikkelsen påpeger, at arbejdsmarkedet i høj grad efterspørger professionsbachelorer, fordi de efter endt uddannelse er blevet rustet med kompetencer, som arbejdsgiverne har brug for, og desuden er blevet klædt på til at tænke innovativt – til gavn for både offentlige institutioner og private virksomheder.

Godt at undgå overakademisering i Danmark

At professionsbacheloruddannelserne matcher arbejdsmarkedets behov ’ude i virkeligheden’ sikrer VIA og landets øvrige seks professionshøjskoler blandt andet ved at inddrage repræsentanter for det offentlige og private erhvervsliv i de uddannelsesudvalg, som løbende udvikler uddannelserne.

Harald Mikkelsen betegner det som ’godt’, at de unge med den store søgning til professionsbacheloruddannelserne bakker op om politikernes indsats for at undgå en overakademisering i Danmark. I den forbindelse bemærker Harald Mikkelsen, at en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd forudsiger, at vi i Danmark vil mangle 40.000 med en mellemlang uddannelse i 2025, med mindre der bliver uddannet flere lærere, pædagoger, sygeplejersker, ingeniører og andre professionsbachelorer i de kommende år.

Harald Mikkelsen pointerer, at kvote 2-søgningen kun er første halvleg. Det endelige resultat for antal ansøgninger bliver der først fløjtet af for den 5 juli, når kvote 1-ansøgningerne også er kommet ind. Og traditionelt kommer der endnu flere ansøgninger i kvote 1 end i kvote 2, ligesom VIA optager lidt flere ansøgere gennem kvote 1 end gennem kvote 2.

 

Pressekontakt for yderligere oplysninger:

Rektor for VIA University College, Harald Mikkelsen. Tlf. direkte og mobil: 87 55 10 01. E-mail: hm@via.dk(Vil være svær at træffe 15. marts).

Prorektor hos VIA University College, Peter Friese. Tlf. direkte og mobil: 87 55 10 12. E-mail: pf@via.dk

Journalist Kiri Kesby, VIA kommunikation. Tlf. direkte og mobil: 87 55 14 61 / 20 49 90 30. E-mail: kike@via.dk

Se også www.via.dk

Hvad er kvote 2?

  • I kvote 2 er det en samlet bedømmelse af karakterer og livserfaringer fra eksempelvis jobs, højskoleophold, rejser og frivilligt arbejde, der afgør, om ansøgerne bliver optaget på de uddannelser, de har søgt ind på.
    Der er hvert år ansøgningsfrist gennem kvote 2 den 15. marts kl. 12.00.
  • Ansøgningsfrist gennem kvote 1 er 5. juli kl. 12.00.
    I kvote 1 bliver ansøgerne alene optaget på uddannelser på basis af deres karaktergennemsnit fra gymnasiet.
  • Ansøgerne får 28. juli svar på e-mail og i e-boks på, om de er blevet optaget på deres drømmeuddannelser.

Fakta om VIA University College

  • VIA er Danmarks største professionshøjskole med 18.600 studerende og 2.100 medarbejdere.
  • VIA udbyder 45 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker.
  • VIA har campusser med flere uddannelser under samme tag i syv byer i Region Midtjylland. Campusserne ligger i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer enkelt-uddannelser i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenå.
  • VIA er kåret som Danmarks mest entreprenante uddannelsesinstitution af Young Entreprise.
  • VIA har 18 videncentre, der beskæftiger sig med praksisrettet forskning, udvikling og innovation. Aktiviteterne foregår i samarbejde med virksomheder, offentlige institutioner og organisationer.
  • VIA har fokus på det internationale område gennem blandt andet uddannelseseksport, udenlandske studerende på VIAs uddannelser og danske VIA-studerende på praktik- og studieophold i udlandet.
  • VIA samarbejder tæt med virksomheder, offentlige institutioner, organisationer og andre interessenter i ind- og udland. Samarbejdet vedrører blandt andet udvikling af uddannelser, forskningsprojekter og studentermobilitet.
  • VIA er Nordens største udbyder af efter- og videreuddannelse gennem bl.a. kurser, akademiuddannelser og diplomuddannelser.

Læs mere om VIA University College på www.via.dk

 

Billeder

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

Fakta om VIA University College:

  • VIA er en professionshøjskole med 20.000 studerende og 42 forskellige professionsbacheloruddannelser i 11 af de 19 kommuner i Region Midtjylland.
  • VIA understøtter velfærdssamfundet ved blandt andet at uddanne til lærer, pædagog, sygeplejerske, socialrådgiver, fysioterapeut, bioanalytiker og professionsbachelor i skat. Målrettet det private erhvervsliv udbyder VIA blandt andet uddannelser til ingeniør, bygningskonstruktør, designer og filmanimator.
  • VIA uddanner til hele den midtjyske region og har campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer udbud i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.
  • VIAs professionsrettede uddannelser foregår i en vekselvirkning mellem teori og praksis samt praktikperioder.
  • VIA er en af Nordens største udbydere af målrettet kompetenceudvikling til en lang række brancher inden for både den private og offentlige sektor.
  • VIA bedriver praksisrettet forskning, udvikling og innovation i syv forskningscentre. Forskningsaktiviteterne har fokus på fx pædagogik, læring, sundhed, demens, klima og bæredygtig udvikling.

Læs mere om VIA University College på www.via.dk

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye