Sex & Samfund

Obligatorisk seksualundervisning på gymnasierne er en kæmpe sejr for de unge

Del

Sex & Samfund glæder sig over, at seksualundervisning endelig bliver obligatorisk på de gymnasiale uddannelser fra næste skoleår.

Gymnasieforligskredsen - regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance er i dag blevet enige om at gøre seksualundervisning obligatorisk på gymnasieelevernes skoleskema efter sommerferien 2023.

”Det her er en kæmpe sejr for de unge, som har kæmpet længe for dette. Vi står klar til at støtte op og udbrede viden,” siger Sex & Samfunds generalsekretær Majbrit Berlau.

Under årets Uge Sex i februar strejkede 2000 elever på i alt 22 gymnasier for at følge en virtuel undervisningsseance om samtykke og sex organiseret af Sex & Samfund og Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS). Budskabet for strejken var manglende obligatorisk seksualundervisning på ungdomsuddannelserne og foregik på Christianshavns Gymnasium foran et live-publikum.

Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil mødte uanmeldt op til strejken og lovede eleverne at følge deres ønske, som nu bliver til virkelighed på landets gymnasier.

”Seksualundervisning- og oplysning skal ikke ende efter sidste skoledag i grundskolen. Mange unge har nemlig først deres seksuelle debut derefter. Den nye aftale kommer til at gøre en stor forskel for gymnasieeleverne, men det er meget vigtigt, at vi også får erhvervsuddannelserne og Forberedende grunduddannelse (FGU) med.” siger Majbrit Berlau.

Kontakter

Information om Sex & Samfund

Sex & Samfund
Sex & Samfund
Lergravsvej 63, 2. sal
2300 København S

33 93 10 10https://sexogsamfund.dk/

Sex & Samfund kæmper for alles ret til at være den, de er, elske hvem de vil og få de børn, de ønsker.

Det har vi gjort i mere end 60 år. Men kampen fortsætter, fordi fordomme, diskrimination, sexsygdomme, uønskede graviditeter og mødredødelighed stadig ødelægger alt for mange liv både i Danmark og verden rundt.

Rettigheder i forhold til køn, krop og seksualitet er en holdningsmæssig og politisk kampplads. Sex & Samfund står som del af en stærk global bevægelse forrest i kampen for disse rettigheder og for at skabe opbakning i Danmark og i verden.

Følg pressemeddelelser fra Sex & Samfund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sex & Samfund

Gymnasieelever strejker i protest: ”Vi vil have seksualundervisning på skemaet!”4.2.2022 06:00:00 CET | Presseinvitation

PRESSEINVITATION: Hvordan lærer unge at respektere hinandens og egne grænser? Seksualundervisning er meget mere end kondomer på en flamingo penisattrap. Det handler også om at lære om samtykke, grænser og forventninger til køn og seksualitet, som alle er temaer, der er højaktuelle i teenageårene. Derfor nedlægger gymnasieelever i hele landet torsdag d. 10. februar undervisningen i protest mod, at seksualundervisning ikke er obligatorisk på gymnasierne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum