Landdistrikternes Fællesråd

Ø-hop: Damsgaard og Dencker besøger 37 øer

Del

Formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard og folketingsmedlem Mette Dencker tager på turné til de 37 øer, der er en del af ø-passet.

Folketingsmedlem Mette Dencker glæder sig til at besøge alle øerne i Ø-passet sammen med Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd.
Folketingsmedlem Mette Dencker glæder sig til at besøge alle øerne i Ø-passet sammen med Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd.

Danmark er et ø-rige og derfor spiller ø-passet en helt afgørende rolle i forhold til at markedsføre øerne, synliggøre de mange oplevelsesmuligheder og i sidste ende tiltrække flere danske og udenlandske turister. For at understøtte øernes arbejde tager formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard og medlem af Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer Mette Dencker rundt til alle de 37 øer, der er en del af ø-passet.

- De danske øer er hver i sær et unikt brand, der tiltrækker mange turister hvert år. Det vi vil gerne styrke, så endnu flere får øjnene op for, hvor fantastisk der er rundt i landet. Det håber jeg, vi kan være med til at sætte fokus på, når Mette Dencker og jeg får fornøjelsen af at besøge de mange øer, siger formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard og fortsætter: 

- Mette Dencker har været en afgørende drivkraft i forhold til at sikre udvidelsen af landevejsprincippet, som et bredt flertal i Folketinget har vedtaget. Det er derfor oplagt, at vi tager på turné sammen og på den måde begge får lejlighed til at høre mere om virkningerne af de lavere færgepriser.  

Folketingsmedlem Mette Dencker glæder sig også til turnéen til de danske øer. 

- Jeg glæder mig så meget til at se og gense de mennesker der bor og lever på Danmarks smukke øer. Med andre ord til at møde eksperterne, de rigtige eksperter på øerne. Min viden om øerne får jeg ved at være der, ikke ved at læse om dem, så jeg glæder mig til at suge en masse viden til mig, og til at få fyldt ø-passet helt op med stempler, siger hun. 

Turnéen starter allerede lørdag den 27. januar, hvor første stop er Tunø i Odder Kommune, hvorefter rejsen går videre til Samsø Kommune søndag den 28. januar.  

Ø-passet, der blev igangsat af Sammenslutningen af Danske Småøer i 2016, viser vej til 37 øer i Danmark, der kan nås med færge. I passet bliver hver ø præsenteret med et landkort, forskellige fakta-oplysninger og information om øens forskellige oplevelsesmuligheder.

Sammenslutningen af Danske Småøer har overdraget konceptet for ø-pas til Landdistrikternes Fællesråd, der som landsdækkende organisation, kan føre konceptet videre og sikre dets overlevelse og fremgang.

Læs mere om ø-passet på Det danske ørige og bestil det her

Læs mere om de hidtidige erfaringer på Erhvervsstyrelsens hjemmeside Liv og Land

Nøgleord

Kontakter

Noa Jankovic, kontorchef i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 71 70 82 49, mail noa@landdistrikterne.dk

Billeder

Folketingsmedlem Mette Dencker glæder sig til at besøge alle øerne i Ø-passet sammen med Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd.
Folketingsmedlem Mette Dencker glæder sig til at besøge alle øerne i Ø-passet sammen med Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd.
Download

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Tybovej 2
6040 Egtved

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer, de lokale aktionsgrupper samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

På Fanø sender de personligt brev ud til de unge: ’Tillykke med uddannelsen, men vil du ikke nok vende hjem?’1.3.2019 10:07:03 CETPressemeddelelse

Mellem Vesterhavet og Vadehavet ligger den lille ø, Fanø. Med ned til 20 minutters mellemrum går færgen Fenja direkte fra Esbjerg ind i favnen på Fanøs Nordby. En tur der tager 12 minutter. Lige knap en million turister tager turen årligt og 3400 fannikker har valgt at bosætte sig her. De mange turister gør Fanø til den kommune i landet, hvor turismeindtægterne udgør den største del af kommunens samlede finanser. Øen nyder godt af de mange besøgende, men det er livet fra de fastboende, der gør øen til noget helt særligt. Borgmesteren fra Alternativet, Sofie Valbjørn, fortæller om kommunens udfordringer – og gevinster – i samarbejde med Landdistrikternes Fællesråd. Hvordan afskiller Fanø sig fra resten af landets kommuner? Vi er en lille kommune, men vi er ikke en typisk landdistriktskommune. Nærheden til Esbjerg betyder, at rigtig mange af vores borgere pendler til Esbjerg dagligt, og faktisk er der også esbjerggensere der pendler hertil for at arbejde. Rent økonomisk er vi i en helt a

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum