WFP - FN’s World Food Programme

Nyt WFP videomateriale fra frontlinjerne af krigen i Yemen viser voksende sult og desperation

Del

København - Et WFP-kommunikationshold befinder sig i Yemen, hvor de besøger både regerings- og oprørskontrollerede dele af det krigshærgede land. De optager videomateriale og interviewer folk fra frontlinjerne af konflikten. En konflikt som mange betragter som den værste humanitære situation i verden i dag.

Områder, der bliver besøgt, omfatter den vigtige havneby Hodeidah, hvor voldsomme kampe på det seneste har udspillet sig. I nordvest besøger de Saa’da, et område, hvorfra næsten ingen billeder er kommet ud i de senere år. Oprørskontrollerede Saa'da formodes at have nogle af de værste fejlernæringsniveauer i landet, hvor 8 millioner mennesker nu står over for ekstrem sult.

Kontakt os venligst, hvis du gerne vil se videooptagelserne eller fotos taget der i denne uge. WFP Yemen landechef Stephen Anderson og WFP’s chef for tv-kommunikation Jonathan Dumont, der filmer i Yemen, er begge til rådighed for interviews. 

Kontakter

Shelley Thakral, WFP/Sana’a, Tel. +967739888219, e-mail: Shelley.Thakral@wfp.org
Abeer Etefa, WFP/Cairo, Tel. +201066634352, e-mail: Abeer.Etefa@wfp.org

Links

Information om WFP - FN’s World Food Programme

WFP - FN’s World Food ProgrammeFN’s World Food Programme – redder liv under katastrofer og forandrer liv for millioner af mennesker gennem bæredygtig udvikling. WFP arbejder i mere end 80 lande i verden, giver fødevareassistance til mennesker fanget i konflikter og katastrofeområder og skaber grundlaget for en bedre fremtid.

Danmark er blandt WFP’s vigtigste donorer af fleksible bidrag. Disse bidrag gør det muligt for WFP at reagere hurtigt og effektivt, når katastrofer indtræffer, finansiere forsømte kriser og dermed sikre, at hjælpen når dem, der har mest brug for den.

Følg os på Twitter WFP_DK & @WFP_Media

Følg pressemeddelelser fra WFP - FN’s World Food Programme

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra WFP - FN’s World Food Programme

FLEKSIBLE BIDRAG GJORDE DET MULIGT FOR WFP AT NÅ FREM TIL VERDENS FORDREVNE OG FORSØMTE I 201815.1.2019 14:29:25 CETPressemeddelelse

KØBENHAVN – FN’s World Food Programme (WFP) modtog knap DKK 2,9 milliarder (US$ 440 millioner) i fleksible bidrag i 2018, hvilket svarer til en ti procents stigning i forhold til 2017. Fleksible bidrag gør det muligt for WFP at anvende pengene hvor og hvornår behovet er størst og giver mulighed for at reagere hurtigt på akutte katastrofer samt opretholde livreddende assistance under forsømte og langvarige kriser. I Sahel betød den umiddelbare adgang til fleksible midler, at WFP kunne kick-starte indsatsen i forhold til den værste høstsæson i fire år, nå ud til over 3 millioner mennesker med fødevareassistance samt afværge en enorm fødevarekrise. Fleksible bidrag hjalp WFP til at opretholde assistance til næsten 900,000 Rohingya flygtninge i Bangladesh, at optrappe støtten til fordrevne i Columbia og at levere nødhjælp til landmænd ramt af alvorlig tørke i Madagascar. ”Det er ret simpelt: fleksible midler gør det muligt for os at reagere mere resolut og effektivt og dermed levere den ma

ERNÆRING OG KVINDERS SELVBESTEMMELSE – FUNDAMENTET FOR UDVIKLING I SRI LANKA26.11.2018 15:52:12 CETPressemeddelelse

KØBENHAVN – FN’s World Food Programme (WFP) og FN’s Befolkningsfond (UNFPA) i Sri Lanka indledte i dag et nyt fælles projekt for at forbedre kvinders ernæring og selvbestemmelse samt for at fremme ligestilling mellem kønnene i Sri Lanka. Projektet vil give adgang til vigtig information og ydelser relateret til seksuel og reproduktiv sundhed, ernæring og fødevaresikkerhed i løbet af det kommende år.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum