DOT - Din Offentlige Transport

Nyt website: Sådan kommer du til Tour de France i Danmark med offentlig transport

Del

Den 1. juli i år begynder verdens største cykelløb, Tour de France, i Danmark. Det påvirker trafikken i hele landet. København og Storebæltsbroen vil være lukket for biltrafik i perioder under Tour de France - derfor er rejser med bus, tog og metro det eneste og bedste valg for mange. Landets trafikselskaber har i fællesskab lavet en hjemmeside, der giver overblik over al offentlig transport i Danmark under tourens danske etaper. Her er der hjælp at hente til at planlægge rejsen til Tour de France og finde den rette billet.

Fra den 1. til den 3. juli skal der tilbagelægges 384 kilometer cykelløb på dansk asfalt og alene i København forventes flere hundrede tusind tilskuereat overvære enkeltstarten. Dagen efter lukker Storebæltsforbindelsen for biltrafik i flere timer. Derfor bliver den letteste vej til cykelløb at rejse med offentlig transport. For at gøre det så enkelt for kunderne som muligt, lancerer landets trafikselskaber i dag hjemmesiden Transport til Touren, der gør det enkelt at finde ud af, hvordan man kommer til den del af cykelløbet, man vil se.

På siden er det muligt at klikke sig frem til den etape, man ønsker at opleve af Tour de France. Derefter kan man både vælge, hvilket hotspot man vil stå ved og hvilken del af feltet, man ønsker at se. Man kan også se de mange aktiviteter, der arrangeres i forbindelse med løbet. Så indtaster man sin placering og bliver derefter præsenteret for den bedste rute. Derefter kan man gå videre til at finde den billettype til bus tog eller metro der passer bedst. Hjemmesiden findes i en dansk og en engelsk version og indeholder også svar på en række praktiske spørgsmål.

- Vi er glade for at kunne tilbyde et godt hjælpemiddel til alle dem, der glæder sig til at komme ud og se Tour de France til sommer. På tværs af alle landets trafikselskaber har vi skabt en hjemmeside, som gør det nemt og hurtigt at finde ud af, hvordan man nemmest kommer til og fra cykelløbet, uanset om man pendler med det offentlige til daglig, eller om man er i Danmark for allerførste gang, siger Rune Jon Jensen, sekretariatschef for DOT, Din Offentlige Transport.

Tilhører man ikke dem, der står forrest og hepper, når cyklerne suser forbi, men bare vil i sommerhus trods alle trafikomlægninger, er det www.rejseplanen.dk eller www.letourcph.dk/trafik, man skal bruge for at få et overblik over, hvordan man nemmest kommer fra a til b under Tour de France.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om DOT - Din Offentlige Transport

DOT - Din Offentlige Transport
DOT - Din Offentlige Transport
Gammel Køge Landevej 3
2500 Valby

https://dinoffentligetransport.dk/

DOT, Din Offentlige Transport, arbejder for at gøre det nemt at være kunde i den offentlige transport på Sjælland og øerne. DOT sørger for kundeservice, koordineret trafikinformation, sammenhængende køreplaner, billetkøb og priser, når én million daglige rejser foretages med bus, tog og metro. DOT er et samarbejde mellem DSB, Movia og Metroselskabet, der skal sikre en god kundeoplevelse på tværs af transportformer og gøre det attraktivt at rejse bæredygtigt.

Følg pressemeddelelser fra DOT - Din Offentlige Transport

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DOT - Din Offentlige Transport

Sidste bus venter på dig - nyt DOT-forsøg på Holbæk Station12.4.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Du kender måske bekymringen for, om du kan nå den sidste bus, hvis f.eks. toget er forsinket: Venter bussen eller er den kørt, når jeg kommer til stationen? Løsning på det problem er mere kompliceret, end man skulle tro, men nu sætter DOT et forsøg i gang for at give større sikkerhed for skiftet mellem bus og tog på Holbæk station, så aftenens sidste bus først kører, når toget er ankommet.

Kunder i den offentlige transport vil have personlig trafikinformation3.3.2022 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

En ny undersøgelse viser, at kunderne vil have personlig, individuel trafikinformation om deres rejse. Når toget ikke kommer som det plejer, når bussen kører en anden rute, eller de skal med en erstatningsbus i stedet for med metroen, er der mange, der bliver usikre i den offentlige transport. Derfor arbejder DOT, Din Offentlige Transport, løbende med at forbedre den information kunderne får, når der er sporarbejder eller andet, der påvirker deres rejse.

Ny hjemmeside giver overblik over din station og gode skift mellem tog, bus og metro1.2.2022 08:30:00 CET | Pressemeddelelse

Det skal være lettere for kunderne at skifte mellem bus, tog og metro og hurtigt få et overblik over, om der er elevator på stationen og nem adgang med barnevogn eller cykel eller gode parkeringsmuligheder. Derfor lancerer DOT, Din Offentlige Transport, i dag en ny hjemmeside, der giver et hurtigt overblik over faciliteterne på stationen, og mulighederne for at skifte til og fra bus og metro. Hjemmesiden gør det også nemmere for personer med et handicap at planlægge rejser med bus, tog og metro.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum