Kræftens Bekæmpelse

Nyt værtspar: Lene Beier og Thomas Skov i spidsen for Kræftens Bekæmpelses liveshow på Facebook

Del

Når Kræftens Bekæmpelse søndag har landsindsamling, leder de to kendte værter slagets gang på det sociale medie.

De to tv-værter glæder sig til at stå i spidsen for Kræftens Bekæmpelses liveshow på Facebook. Foto: Kræftens Bekæmpelse/Peter Nørby
De to tv-værter glæder sig til at stå i spidsen for Kræftens Bekæmpelses liveshow på Facebook. Foto: Kræftens Bekæmpelse/Peter Nørby

Søndag 8. april går tusindvis af danskere på gaden for at samle ind til kræftsagen ved Kræftens Bekæmpelses landsindsamling. På Facebook vil tv-værterne Lene Beier og Thomas Skov stå i spidsen for et stort liveshow, der hylder både de mange danskere, der samler ind og dem, der donerer penge til kræftsagen.

De to kendte tv-værter vil være på live fra kl. 15.30 i fire udsendelser, der hver varer cirka 25 minutter. De vil tale med nogle af de mange, der er ude med raslebøtterne, og de vil interviewe forskere, patienter og pårørende.

Begge værter har selv tidligere samlet ind og haft gode oplevelser med det. De synes dog også, det kan være grænseoverskridende at banke på folks døre og bede om penge. Så de er fulde af respekt for de mange mennesker, som vælger at bruge deres søndag formiddag på at gå fra dør til dør. 

- Jeg har haft mine børn med ude at samle ind, og de gik vildt meget op i det. Det er vigtigt at lære børn om frivilligt arbejde, og når man går sådan en tur sammen, kan man ikke undgå at have nogle gode samtaler. Det giver samtidig en stærk fællesskabsfølelse at vide, at så mange mennesker lige nu står sammen om én sag, fortæller Lene Beier, og Thomas Skov supplerer:

- Det er prisværdigt, at så mange mennesker vælger at bruge en dag på at samle ind. Der er så meget, man kan ellers kan bruge sin søndag på, men tusindvis af mennesker vælger at se ud over deres egen næse og bakke op om så vigtig en sag, siger han.

Det er forventningen, at op mod 28.000 frivillige går fra dør til dør for at samle penge ind til den årlige landsindsamling. Pengene går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og støtte til patienter og pårørende.

Kræftens Bekæmpelse sendte live på Facebook for første gang under sidste års landsindsamling. Det blev en stor succes, hvor cirka 300.000 danskere fulgte med, mens der blev sendt live.

Under de fire udsendelser transmitteres der fra det ganske land - lige fra Hvide Sande over Samsø og til Køge. I løbet af dagen vil Lene Beier og Thomas Skov ikke være bange for at hoppe ud af værtsrollen og for eksempel dyrke gymnastik eller lade sig tjekke for modermærkekræft. Der bliver en pause på cirka 20 minutter mellem hver udsendelse. 

Nøgleord

Kontakter

Lise Bondesen,
Presse- og kommunikationsrådgiver, Kræftens Bekæmpelse tlf. 31326353

Billeder

De to tv-værter glæder sig til at stå i spidsen for Kræftens Bekæmpelses liveshow på Facebook. Foto: Kræftens Bekæmpelse/Peter Nørby
De to tv-værter glæder sig til at stå i spidsen for Kræftens Bekæmpelses liveshow på Facebook. Foto: Kræftens Bekæmpelse/Peter Nørby
Download

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Ny stor undersøgelse kortlægger senfølger hos overlevere efter kræft i ungdommen29.6.2018 17:06pressemeddelelse

Behandling af kræft bliver hele tiden bedre, og flere overlever sygdommen. Derfor bliver det mere og mere vigtigt at have fokus på, hvordan man får et godt liv efter sygdommen. Ny forskning fra Kræftens Bekæmpelse kortlægger nu, i den største undersøgelse af sin slags til dato, hvilke senfølger tidligere kræftpatienter har risiko for at få i form af sygdomme der rammer kroppens hormonsystemer. Det er viden som kan bruges til at opdage senfølgerne tidligt og måske mindske omfanget.

Ny forskning: Sådan virker lægemiddel mod arvelig kræft27.6.2018 19:09pressemeddelelse

Kræftmedicin mod blandt andet arvelig bryst- og æggestokkræft er effektivt – men ikke af den grund man hidtil har troet. Det viser ny forskning fra Kræftens Bekæmpelse som samtidig giver en ny forklaring på helt grundlæggende processer under celledeling. Det er viden, som i fremtiden måske kan føre til bedre behandlinger mod en række kræftsygdomme. Resultaterne er netop offentliggjort i det anerkendte videnskabelige tidsskrift, Nature.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum