Erhvervsministeriet

Nyt vækstteam skal skabe vækst og arbejdspladser på Sjælland og øerne

Del
Syv regionale vækstteams skal komme med anbefalinger til, hvordan regeringen bedst investerer i lokale erhvervsfyrtårne, så hele landet kommer godt igennem coronakrisen. På Sjælland skal vækstteamet se nærmere på biosolutions og udvikling af øerne.

På Sjælland er der et stærkt bioteknologisk miljø, og flere store life science virksomheder er placeret i regionen. Biosolutions kan derfor blive en potentiel erhvervsstyrke på Sjælland, som vækstteamet nu vil udvikle yderligere. Biosolutions omfatter biotekbaserede teknologier og metoder, som kan hjælpe med at løse de klimaudfordringer, vi ser i landbrug, industri, materialer, transport mm.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”Vi skal blive endnu bedre til at udnytte det lokale unikke potentiale, for der er stor forskel på, hvad styrkerne er i Nordjylland, Bornholm og Fyn. Med de nye vækstteams vil vi netop skræddersy indsatsen, så vi på tværs af virksomheder, myndigheder og ildsjæle udvikler det lokale erhvervsliv og styrker den grønne genopretning. Behovet for stærke virksomheder er kun blevet endnu vigtigere efter corona, og her vil det nye vækstteam vise vejen mod vækst, nye sjællandske arbejdspladser og flere grønne løsninger."

Vækstteamet for Sjælland og øerne består af repræsentanter fra det lokale sjællandske erhvervsliv med et bredt lokalkendskab, og formanden, som skal lede arbejdet bliver Jørn Stryger.

Formand Jørn Stryger (CP Kelco A/S):

”Jeg ser frem til samarbejdet i Vækstteam Sjælland, og glæder mig over, at regeringen har igangsat dette vigtige arbejde. Sjælland og øerne har en bred erhvervsbase, og med vækstteamets arbejde kan vi understøtte en fyrtårnproces med fokus på biosolutions og dermed bane vejen for en grøn vækst- og eksportsucces til gavn for hele Sjælland og øerne.”

Vækstteam Sjælland og øerne arbejder til maj 2021, hvor vækstteamet skal give sine anbefalinger til regeringen.

9 lokale repræsentanter skal genstarte Sjælland og øerne efter corona

Der står erfarne kræfter bag det nye vækstteam for Sjælland og øerne med 9 repræsentanter fra erhvervslivet, fagbevægelsen, kommuner og erhvervshusene.

  • Mikkel Hemmingsen, adm. dir. for Sund & Bælt Holding A/S
  • Stine Grønnemose, manging director, Alfa Laval Nakskov A/S
  • Christina Krzyrosiak Hansen, borgmester, Holbæk Kommune
  • Lene Ertner, afdelingsformand, Teknisk Landsforbund Sjælland
  • Claus Engholm Jensen, regionskonsulent, 3F Regionskontor Sjælland 4
  • Steen Munk, kreditdirektør, Nykredit og medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
  • John Brædder, borgmester, Guldborgsund Kommune og bestyrelsesformand for Erhvervshus Sjælland
  • Palle N. Svendsen, direktør og ejer af Delfi Technologies, næstformand for Erhvervshus Sjælland
  • Ulla Skaarup, rektor, Zealand – Sjællands Erhvervsakademi

Regeringen har sammen med Folketingets partier afsat 500 mio. kr. under årets finanslov fra det såkaldte REACT-EU-program til at realisere anbefalingerne fra de syv regionale vækstteams.

Rammerne for det danske REACT-EU-program fastlægges af regeringen og udmøntes efterfølgende af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, der arbejder for at give danske virksomheder i hele landet de bedste udviklingsmuligheder gennem en lokalt forankret erhvervsfremmeindsats.

Det sjællandske vækstteam er ét ud af syv vækstteams fordelt i hele landet, som skal skabe udvikling og arbejdspladser i hele Danmark.

Kontakter

Presserådgiver Camilla Christensen Weigel, Erhvervsministeriet, tlf. 91 33 70 97 / cachwe@em.dk

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Nyt organ skal sikre hurtigere adgang til fremtidens behandling for danske patienter6.4.2024 10:34:17 CEST | Pressemeddelelse

Virksomheden TÜV SÜD Denmark MHS skal være såkaldt bemyndiget organ for certificering af medicinsk udstyr i Danmark. Det har Lægemiddelstyrelsen og EU-Kommissionen netop besluttet efter et udbud fra Erhvervsministeriet. Organet kan nu begynde arbejdet, så innovativt medicinsk udstyr hurtigst muligt kan komme på markedet til gavn for patienter, sundhedsvæsenet og life science-industrien.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye