Erhvervsministeriet

Nyt vækstteam skal skabe vækst og arbejdspladser på Bornholm

Del

Syv regionale vækstteams skal undersøge, hvordan regeringen bedst investerer i lokale erhvervsfyrtårne, så hele landet kommer godt igennem coronakrisen. På Bornholm skal vækstteamet styrke øens grønne udvikling.

På Bornholm er der et stort fokus på udviklingen af grøn energi, og øen har igangsat flere ambitiøse testprojekter, der skal danne grundlag for fremtidens energisystemer. Der er et stort erhvervspotentiale i, at Bornholm bliver verdens knudepunkt for test af ny grøn teknologi og energiproduktion i Østersøen. Derfor skal det nye vækstteam undersøge, hvordan man bedst udnytter mulighederne og fremmer flere grønne arbejdspladser.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”Vi skal blive endnu bedre til at udnytte det lokale unikke potentiale, for der er stor forskel på, hvad styrkerne er i Nordjylland, Bornholm og Fyn. Med de nye vækstteams vil vi netop skræddersy indsatsen, så vi på tværs af virksomheder, myndigheder og ildsjæle udvikler det lokale erhvervsliv og styrker den grønne genopretning. Behovet for stærke virksomheder er kun blevet endnu vigtigere efter corona, og her vil det nye vækstteam vise vejen mod vækst, nye bornholmske arbejdspladser og flere grønne løsninger.”

Vækstteamet for Bornholm består af lokale bornholmske repræsentanter med et bredt kendskab til det lokale erhvervsliv, og formanden, som skal lede arbejdet bliver Henriette Hallberg Thygesen.

Formand Henriette Hallberg Thygesen (A.P Møller Maersk):

”Bornholm har en særlig rolle i udviklingen af fremtidens grønne energisystemer, og der er allerede mange spændende og ambitiøse projekter i gang på øen. Sammen med bornholmske partnere vil vi i Vækstteam Bornholm have fokus på, hvordan den igangværende udvikling bliver omsat til grøn vækst og beskæftigelse.”

Vækstteam Bornholm arbejder til maj 2021, hvor vækstteamet skal give sine anbefalinger til regeringen.

9 lokale repræsentanter skal genstarte Bornholm efter corona

Der står erfarne kræfter bag det nye vækstteam på Bornholm med 9 repræsentanter fra erhvervslivet, fagbevægelsen, kommuner og erhvervshusene.

  • Morten Studsgaard, adm. dir, BHS Logistics
  • Anne Thomas, direktør i Center for Regional- og Turismeforskning
  • Linda Kofoed Persson, byrådsmedlem i Bornholms Regionskommune
  • Klaus Holm, formand for Metal Bornholm
  • Jan Nielsen, formand for Dansk El-Forbund Bornholm
  • Dorte Zacho, medejer af BM silo, medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
  • Thomas Thors, borgmester, Bornholms Regionskommune, Bestyrelsesformand for Erhvervshus Bornholm
  • Karen Bladt, direktør for Hasle Refractories, Næstformand for Erhvervshus Bornholms bestyrelse
  • Inge Prip, direktør for Campus Bornholm, medlem af Erhvervshus Bornholms bestyrelse

Regeringen har sammen med Folketingets partier afsat 500 mio. kr. under årets finanslov fra det såkaldte REACT-EU-program til at realisere anbefalingerne fra de syv regionale vækstteams.

Rammerne for det danske REACT-EU-program fastlægges af regeringen og udmøntes efterfølgende af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, der arbejder for at give danske virksomheder i hele landet de bedste udviklingsmuligheder gennem en lokalt forankret erhvervsfremmeindsats.

Det bornholmske vækstteam er ét ud af syv vækstteams fordelt i hele landet, som skal skabe udvikling og arbejdspladser i hele Danmark.

Kontakter

Presserådgiver Camilla Christensen Weigel, Erhvervsministeriet, tlf. 91 33 70 97 / cachwe@em.dk

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Danmark har et godt digitalt udgangspunkt, men der er plads til forbedringer14.4.2021 17:16:39 CEST | Pressemeddelelse

Danmark er stadig blandt de digitale frontløbere, og vi har et stærkt digitalt udgangspunkt og gode forudsætninger for at klare os i den digitale verden som borgere og som virksomheder. De danske virksomheder er generelt gode til at bruge digitale teknologier, men der er også områder, hvor der er potentiale for mere – særligt når det kommer til at bruge avancerede digitale teknologier såsom kunstig intelligens. Det viser Erhvervsministeriets seneste Redegørelse om Danmarks digitale vækst.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum