Akademikerne

Nyt uddannelsestilbud mellem DI Digital og Akademikerne skal klæde mindre virksomheders højtuddannede medarbejdere på til fremtiden

Del

Nyt samarbejde om digital efteruddannelse skal klæde SMV’er på til fremtiden og sikre akademisk ansatte mere relevant kompetenceudvikling. Når digitaliseringen breder sig med så høj hastighed, som den gør i disse år, betyder det, at alle medarbejdere – ikke kun IT-specialisterne – skal blive dygtigere til at drive udviklingen.

8 ud at 10 virksomheder peger på, at evnen til at anvende teknologi bliver en vigtigere kompetence de næste 5-10 år, ifølge DST Survey, Danmarks Statistik for Udvalg om bedre universitetsuddannelser. Samtidig viser andre undersøgelser, at produktionsvirksomheder kan øge deres produktivitet med 18 til 25 procent ved at benytte robotter og automatiserede løsninger i deres produktion.

Det bliver stadig vigtigere, at også medarbejdere, der ikke er IT-specialister, bliver klædt på til den digitale omstilling. For digitale udfordringer fylder mere år for år, når virksomhederne skal prioritere de vigtigste kompetencebehov blandt medarbejderne.

Men især blandt de små og mellemstore virksomheder, hvor digitaliserings- og automatiseringspotentialet er rigtig stort, er der et uudnyttet potentiale for at løfte de akademiske medarbejderes digitale kompetencer.

Mange virksomheder oplever, at akademikere, der kommer ud på arbejdsmarkedet, ikke har tilstrækkelige digitale kompetencer. Derfor er der både brug for at få flere digitale kompetencer ind på universitetsuddannelserne, og for at løfte kompetenceudviklingen ude på arbejdspladserne – det betragter vi som en fælles opgave.

Behovet for at styrke de digitale kompetencer blandt de højtuddannede medarbejdere er stort, så virksomhederne kan få den nødvendige viden og handlingskraft til at indfri deres digitale potentialer.

Derfor går DI, Akademikerne (herunder Djøf, DM og IDA) nu sammen om nyt uddannelsesforløb. Samarbejdet mellem arbejdsgiver- og medarbejdersiden skal sikre, at tilbuddet når bredt ud, og samtidig formår at løfte virksomhedernes og medarbejdernes digitale kompetencer ud fra både aktuelle behov – og fremtidens. På forløbet vil deltagerne modtage undervisning i nogle af de vigtigste nye værktøjer og teknologier for mindre virksomheder. Forløbet er skræddersyet til AC-generalister og højtuddannede privatansatte akademikere uden digital ekspertviden, og det er målrettet ansatte i små og mellemstore virksomheder.

Det fælles initiativ har navnet ”Digital Integrator”, og det første uddannelseshold går i luften den 27. oktober 2022.

Lisbeth Lintz, formand for Akademikerne:

”Når medarbejdernes kompetenceudvikling tænkes sammen med virksomhedens strategiske udvikling, er der ikke grænser for udviklingspotentialet. Men i de små- og mellemstore virksomheder er det ofte svært at afsætte både tid og økonomi til at sende medarbejdere afsted på lange og dyre forløb. Det har vi tænkt ind i det nye partsfælles kompetenceforløb ”Digital Integrator”, som skal hjælpe til, at flere akademikere får ny digital viden til gavn for både deres egen og virksomhedernes vækst og udvikling.”

Rikke Hougaard Zeberg, direktør i DI Digital:

Digitalisering er et must for danske virksomheder, hvis de skal klare sig i den internationale konkurrence. Virksomheder, som bruger nye teknologier som IOT, kunstig intelligens, automatisering osv. klarer sig bedre end dem, der ikke gør. De højtuddannede medarbejderne spiller en vigtig rolle i forhold til at drive forandringerne og skabe kobling mellem forretning og nye teknologiske løsninger. Derfor er det nødvendigt, at de akademiske medarbejdere bliver skarpere til det digitale, end de er i dag.

Anne Bach Waagstein, formand for Djøf Privat:

"På det private akademikerarbejdsmarked - særligt ude i alle landets små og mellemstore virksomheder - ser vi et stort, uforløst potentiale for at styrke både automatiseringen og medarbejdernes digitale kompetencer. Hvis vi løfter akademikernes digitale kompetencer, løfter vi hele virksomheden - ikke blot den akademiske arbejdskraft, men også de faglærte og ufaglærte. Men det her initiativ giver vi en vitaminindsprøjtning til SMV'ernes digitalisering og konkurrenceevne. Det glæder jeg mig til at se resultaterne af."

Laura Klitgaard, formand for IDA:

”Danske virksomheder skriger på kvalificeret it-arbejdskraft, og behovet vil kun vokse i de kommende år – både når det gælder specialister og digitale integratorer, som kan kombinere digitalisering og forretningsforståelse. Derfor skal vi ikke kun sørge for at få flere ind på it-uddannelserne. Vi skal målrettet efteruddanne de nuværende medarbejdere med forskellig baggrund, så vi styrker de digitale kompetencer ude i virksomhederne. Der ligger et kæmpe potentiale, som vi nu skal have forløst”.

Camilla Gregersen, formand for DM:

”Mange af vores medlemmer arbejder med digitalisering og nye muligheder ved brug af it. Men endnu flere skal klædes på til at hjælpe SMV’erne med digital forandring, og derfor er vi kisteglade for pilotforløbet. Det er enormt positivt, at akademiske medarbejdere, der ikke er specialister, nu kan blive klædt på til den digitale omstilling. De digitale muligheder rummer et enormt vækstpotentiale for danske virksomheder og for hele samfundet,”

Mere om uddannelsesforløbet ”Digital Integrator”

Digital Integrator på Akademikernes hjemmeside

Flere oplysninger

Hvis du vil vide mere om sparring og indhold i forløbet, kan du kontakte:

  • DI Digital: Peter Nyvang Lager, tlf. 33773616
  • Akademikerne: Henrik Hagelskjær, tlf. 20450484

Hvis du vil vide mere om partnerskabet og tankerne bag forløbet, kan du kontakte:

  • Akademikerne: Signe Skall Toke, tlf. 61365224
  • DI Digital: Bo Wiberg, tlf. 33773081

Kontakter

Billeder

Information om Akademikerne

Akademikerne
Akademikerne
Nørre Voldgade 29
1358 København K

33 69 40 40http://www.ac.dk/

Om Akademikerne

Akademikerne er en partipolitisk uafhængig paraplyorganisation for 28 faglige organisationer, der organiserer akademisk uddannede i Danmark. Akademikerne repræsenterer pr. 1. januar 2021 ca. 447.000 medlemmer med en lang videregående uddannelse.

Akademikerne samarbejder med medlemsorganisationerne for at sikre et attraktivt akademisk arbejdsmarked. Akademikerne skal øge akademikernes indflydelse i samfundet.

Følg pressemeddelelser fra Akademikerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akademikerne

Regeringen balancerer på en knivsæg med udspillet til de offentligt ansattes løn26.10.2022 13:17:02 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen skal træde varsomt, når den med sit udspil ”Bedre vilkår – bedre velfærd” midt i en valgkamp lægger op til at blande sig i forhandlinger om de offentligt ansattes løn- og arbejdsvilkår. Legitimeres politisk indgriben i den danske model, fjernes fundamentet for, at parterne på arbejdsgiver- og lønmodtagerside i fremtiden fortsat står som garanter for et velfungerende og konkurrencedygtigt dansk arbejdsmarked.

Vismandsrapport sætter spørgsmålstegn ved halvering af kandidatuddannelser: Risikerer at skade produktivitet og velstand11.10.2022 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det Økonomiske Råd vurderer, at dansk økonomi står over for en afmatning med faldende beskæftigelse og lav vækst de kommende år. Derudover er der udsigt til høj inflation i både 2022 og 2023. Man bør fra politisk hold afholde sig fra drastiske reformer i en tid, hvor beskæftigelsen i forvejen er på vej ned. Det siger formand for Akademikerne Lisbeth Lintz.

Ny arbejdsskadereform er langt fra at løse problemerne på et moderne arbejdsmarked23.9.2022 15:06:08 CEST | Pressemeddelelse

Reformen får slet ikke taget fat om nældens rod og gjort arbejdsskadesystemet relevant for den hastigt voksende del af arbejdsmarkedet, hvor problematikker om psykisk arbejdsmiljø slår hårdt igennem i disse år, herunder stress. Samtidig ærgrer det Akademikernes formand, at man politisk ikke er kommet i hus med at sikre højere erstatninger i arbejdsskadesystemet, til trods for at regeringen i sit forståelsespapir havde sat dette mål.

Akademikerne: Regeringens finanslovsforslag skærer massivt på uddannelse31.8.2022 13:04:07 CEST | Pressemeddelelse

Det er under al kritik, at regeringen med sit forslag til næste års finanslov vil sende de humanistiske og samfundsvidenskabelige uddannelser ud i massive nedskæringer. Det er meldingen fra hovedorganisationen Akademikerne, der påpeger, at uddannelserne allerede fra nytår vil mangle ca. 280 mio. kr., svarende til 5000 kr. pr. studerende, hvis ikke politikerne prioriterer at finde finansiering til taxameterløftet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum