Haderslev Kommune

Nyt tilbud til voksne børn af demensramte

Del

I efteråret starter en ny kursusrække for pårørende til demente op. Som noget nyt udbyder Haderslev Kommune et kursusforløb til voksne børn af demensramte, hvis deres børn er omsorgsperson for den demente borger.

I flere år har Haderslev Kommune med succes afholdt kurser for ægtefæller til demente borgere. Men da det også ofte er voksne børn, der er nærmeste omsorgsperson for en demensramt borger, udbyder kommunen nu et kursus for dementes børn.

”Når ens mor eller far rammes af demens, har mange brug for nogle redskaber til at navigere på en ny måde. Hvordan forstår jeg min mor eller far? Hvordan taler jeg bedst med ham eller hende? Og mange andre spørgsmål presser sig ofte på”, siger Lene Fog Andersen, der er koordinator for ’Lev med demens’ i Haderslev Kommune.

Udover at få grundlæggende viden om demens, bliver deltagerne på kurset også præsenteret for de kommunale tilbud, der er til borgere med demens og deres pårørende. Og så er der et modul i kurset, der fokuserer på stress.

”Når man er pårørende og nærmeste omsorgsperson for en borger med demens, ændrer ens liv sig ofte væsentligt på forholdsvis kort tid, og vi oplever, at der er en øget risiko for at udvikle stress. Derfor har vi meget fokus på at forebygge stress blandt pårørende”, siger Lene Fog Andersen.

Når kursusforløbet i efteråret er afsluttet, er der mulighed for, at deltagerne kan fortsætte på egen hånd i netværksgrupper.

Fakta:

Kurserne er målrettet pårørende til demente, der bor i Haderslev Kommune.

Der bor ca. 900 borgere i Haderslev Kommune, der er ramt af demens.

Følgende kurser starter op i september:
Kursus for ægtefæller til borgere med demens i Haderslev 13/9
Kursus for voksne børn til forælder med demens i Haderslev 13/9
Kursus for ægtefæller til borgere med demens i Vojens 14/9

Kontakter

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum