Varde Kommune

Nyt tilbud skal sikre nemmere adgang til sundhed for udsatte borgere

Del

En tur til lægen kan være en udfordring for udsatte borgere, derfor igangsætter Varde Kommune nu en indsats, som skal imødekomme og mindske social ulighed i sundhed.

SUNDHED

I Danmark er der en stigende tendens til, at sundhed og sygdom er skævt fordelt i samfundet. Socialt udsatte har flere udfordringer med helbredet og lever kortere end den øvrige befolkning.

I et nyt tilbud fra Varde Kommune vil en forebyggende sundhedsindsats møde de udsatte borgere, hvor de er.

Sundhedsindsatsen består af en åben konsultation på værestedet Café Paraplyen, som er et trygt miljø for socialt udsatte borgere. I den åbne konsultation vil en sygeplejerske tilse borgernes fysiske og psykiske tilstand. En del af indsatsen vil også bestå i at bygge bro til borgerens praktiserende læge.

Sundhedsindsatsen vil køre i en periode på tre måneder fra den 1. september, hvorefter der vil blive set på, om indsatsen skal fortsætte.

Fakta

  • Tilbuddet vil være tilgængeligt onsdage kl. 10.00-12.00 på Café Paraplyen i Varde. En gang om måneden vil konsultationen foregå i Trivselshuset i Boulevardkvarteret.

Kontakter

Anja Hansen
Sygeplejerske i Varde Kommune
21 63 01 57 / anhp@varde.dk

Anders Worup
Kommunikationsmedarbejder i Varde Kommune
21 42 68 74 / andw@varde.dk

Information om Varde Kommune

Varde Kommune
Varde Kommune
Bytoften 2
6800 Varde

7994 6800http://www.vardekommune.dk/

Om Varde Kommune:
- 52 km sandstrande.
- UNESCO Verdensarv (Nationalpark Vadehavet).
- Tre garnisoner (Oksbøl, Varde og Nymindegab).
- En del af Destination Vesterhavet.

Følg pressemeddelelser fra Varde Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Varde Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum