Haderslev Kommune

Nyt tilbud skal hjælpe børn og unge til vægttab

Del

”De sunde spirer - for drenge og piger” er navnet på det tilbud, som hjælper Haderslev Kommunes børn og unge af med de ekstra kilo. Tilbuddet bygger på erfaringer fra den anerkendte Holbæk-model, men navnet: det har deltagerne selv fundet på.

Antallet af overvægtige børn er stærkt stigende – på landsplan såvel som i Haderslev Kommune. Det er en samfundsmæssig udfordring, men fremfor alt et problem for de børn og unge, der kæmper med de overflødige kilo. Overvægt giver således øget risiko for udvikling af fx diabetes og hjertekarsygdomme, ligesom overvægtige børn er særligt udsatte for drilleri og mobning.

”De sunde spirer - for drenge og piger” bygger på erfaringer fra den såkaldte ”Holbæk-model,” som er udviklet af Holbæk Sygehus, og som siden 2012 har været afprøvet i otte kommuner – med flotte resultater. Således taber syv ud af 10 børn sig i forløbet. Formand for Udvalget for Sundheds og Forebyggelse, Preben Holmberg, ser frem til, at det nye tilbud kan skabe lignende resultater i Haderslev Kommune:

”Overvægt hos børn og unge er en stor udfordring, der kan være svær for familierne at løfte alene. Det ser ud til, at der nu er udviklet en metode til at hjælpe disse familier – og den hjælp skal familier i Haderslev Kommune naturligvis også tilbydes.”

Formand for Udvalget for Børn og Familier, Signe Knappe, glæder sig også over initiativet:

”Vi ved, at overvægt har en kolossal indflydelse på vores børn og unges sundhed og trivsel – både i og udenfor skolen. Vi er derfor glade for, at vi med ”De sunde spirer - for drenge og piger” får mulighed for at tilbyde hjælp og behandling til de børn og familier, hvor overvægt står i vejen for at leve et godt og sundt liv.”

”De sunde spirer - for drenge og piger” er et behandlingstilbud til familier med overvægtige børn og unge i aldersgruppen 3-18 år. Forældrene (og gerne søskende) skal deltage i konsultationerne sammen med barnet, og hele familien skal være indstillet på at omlægge usunde vaner. Familiens motivation er en afgørende faktor for, at behandlingen vil lykkes.

Familierne følges i mindst et år, hvor de tilbydes syv samtaler med en sundhedsplejerske og en kostvejleder. Barnet/den unge får en individuel plan, som laves i fællesskab med familien. Planen indeholder en række ændringer i kost, motion og livsstil. Metoden bygger på, at livsstilsændringerne sker i dagligdagen hos den enkelte familie – og ikke løsrevet fra denne. Dette er med til at sikre, at familierne kan fastholde livsstilsændringerne også efter de har afsluttet behandlingen

”De sunde spirer - for drenge og piger” drives i et samarbejde mellem Sundhedsplejen og Sundhed og Forebyggelse – i første omgang frem til udgangen af 2019. Der er plads til 260 børn og unge i projektperioden. Ved udgangen af december er 39 familier tilknyttet tilbuddet.

Og så tilbage til det med navnet. For at finde det helt rigtige navn til projektet, udskrev Udvalget for Sundhed og Forebyggelse i efteråret en navngivningskonkurrence blandt projektets deltagere. Blandt de mange gode forslag, blev ”De sunde spirer - for drenge og piger” valgt som det bedste. Tak for hjælpen.

Tilmelding til ”De sunde spirer - for drenge og piger” kan ske via www.Haderslev.dk

->Sundhed og Helbred -> Sunde aktiviteter til dig

Kontakter

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum