DI - Dansk IndustriDI - Dansk IndustriDI - Dansk Industri

Nyt tilbud skal gøre danskerne klogere på kunstig intelligens

Del

Danske virksomheders medarbejdere og landets studerende får nu mulighed for at blive klogere på kunstig intelligens, og hvad det kan bruges til.

Det sker med lanceringen i dag af det gratis online-kursus Elements of AI. Lanceringen foregår senere i dag i overværelse af bl.a. H.K.H. Kronprinsen i Industriens hus.

Kurset er udviklet i Finland af University of Helsinki og konsulenthuset Reaktor, og i forbindelse med Finlands EU-formandskab i 2019 besluttede den finske regering at gøre kurset tilgængeligt på alle europæiske sprog for at udbrede kendskabet til kunstig intelligens. Nu er turen kommet til Danmark, hvor Københavns Universitet er projektets akademiske partner. Samtidig står DI klar med en opfordring til erhvervslivet om at bruge Elements of AI til at blive klogere på kunstig intelligens .

- Kunstig intelligens får stadig større indflydelse på vores samfund. Undersøgelser forudsiger, at teknologien har et potentiale til at styrke vores BNP med 1,6 pct. på sigt, og teknologien vil forandre måden, vi driver virksomhed på, måden vi forbruger på, vores sundhedsvæsen og blive en nøgle til, hvordan vi løser verdens klimaproblemer,siger chef for digitaliseringspolitik og branchedirektør i DI Digital, Rikke Hougaard Zeberg.

Kurset skal klæde danskerne og særligt de danske virksomheder på til at forstå kunstig intelligens, og hvordan det påvirker vores arbejdsliv, og hvordan vi skaber værdi med det. Samtidig præsenterer kurset nogle af de dilemmaer, vi også står overfor, når vi tager kunstig intelligens i brug.

Kurset er gratis og tilgængeligt for alle og er derfor et ideelt redskab til at udbrede viden om kunstig intelligens til flere.

Den finske ambassadør Vesa Vasara udtaler:

- Finlands beslutning om at give Elements of AI-kurset som gave til danskere og alle EU-borgere har tre formål: At investere i europæernes færdigheder, at øge EU-borgernes forståelse af mulighederne i kunstig intelligens og at styrke Europas digitale lederskab og dermed konkurrenceevne. Transformationen af ​​arbejdslivet, skærpet global konkurrence og bevægelserne på arbejdsmarkedet kræver, at EU-landene investerer i mennesker. Enhver EU-borger skal have mulighed for livslang læring, uanset alder eller uddannelsesmæssig baggrund.

Prorektor for forskning på Københavns Universitet, David Dreyer Lassen ser også store muligheder med ”Elements of AI”:

- Som akademisk partner i ”Elements of AI” sikrer Københavns Universitet og Datalogisk Institut koblingen mellem forskningsmiljøer i international topklasse og behovet for at udbrede viden om kunstig intelligens til en større befolkningsgruppe. Jeg tror mange studerende, borgere og virksomheder vil få en ”aha-oplevelse”, når ”Elements of AI” viser, hvad teknologien kan bruges til. Kald det gerne ”digital dannelse”. Men jeg tror også, at Danmark og de nordiske lande har en konkurrencefordel, fordi kritiske forbrugere og etiske overvejelser hjælper os med at forme fremtidens digitale teknologier, så de fremmer den udvikling vi ønsker os.

Den danske lancering af Elements of AI finder sted i Industriens hus kl. 14.00. Herefter vil DI tage det med ud til erhvervslivet og bruge det som et værktøj til at styrke forudsætningerne for at komme i gang med kunstig intelligens.

Læs mere om ”Elements of AI” her

Launch Event - Elements of AI (Livestreaming) (danskindustri.dk)

Følg os på:

    

Kontakter

For yderligere information kontakt presserådgiver Bo Hjuler, DI, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: EU-Kommissionens klimaudspil kan blive en kæmpe gevinst for Danmark14.7.2021 14:45:29 CEST | Pressemeddelelse

EU Kommissionen har fremlagt en omfattende plan med konkrete initiativer, som skal gøre EU-landene i stand til at nå målet om mindst 55 procents reduktion af CO2 i 2030. Med planen viser EU en nødvendig handlekraft i forhold til klimaudfordringen. Den understøtter Danmarks muligheder for at indfri den ambitiøse 70 procents målsætning. Og den åbner et meget stort marked for danske virksomheder, som er stærke inden for vedvarende energi og energieffektiviseringer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum