Teknologisk Institut

Nyt test- og udviklingslaboratorium for veje

Del

Teknologisk Institut åbner Vejsektorens Test- og Udviklingslaboratorium hvor nutidens asfaltmaterialer vil blive kvalitetstestet og fremtidens vejbelægninger udviklet.

Danmarks veje har en længde på ca. 75 000 km og består for det meste af asfaltbelægninger. Asfaltbelægninger spiller derved en stor rolle i det moderne menneskes dagligdag og det bliver især tydeligt når belægningens funktion og holdbarhed er forringet.

Nu åbner Vejsektorens Test- og Udviklingslaboratorium på Teknologisk Institut i Taastrup, hvor nutidens asfaltmaterialer vil blive kvalitetstestet og fremtidens vejbelægninger udviklet. Akkreditering af prøvninger forventes opnået ultimo 2019.

Vejsektorens Test- og Udviklingslaboratorium tilbyder uvildig materialekontrol, herunder standardprøvninger og avancerede funktionsafprøvninger af asfaltmaterialer og dets delkomponenter. Bl.a. tilbydes udmattelsestest og afprøvninger, hvor materialerne forinden har været udsat for accelereret ældning, som f.eks. afprøvning af bindemidlers flyde- og deformationsegenskaber over tid. Dertil bringes nogle af de beslægtede kompetencer på Teknologisk Institut i spil, hvilket udmønter sig i – for asfalt – hidtil usete afprøvningsmetoder, som f.eks. CT-scanning til eftervisning af asfaltens indre hulrumsstruktur.

Vejsektorens Test- og Udviklingslaboratoriums udviklingsarbejde omfatter funktionsafprøvning og optimering af bl.a. nye genbrugs- og råmaterialer, asfalt med høj genbrugsandel og permeabel asfalt, der lader regnvand trænge gennem asfaltens struktur og minimerer derved risikoen for oversvømmelser ved skybrud.

Ved indvielsen taler bl.a. direktør Mette Glavind, Teknologisk Institut om fremtidens indsats for vejinfrastrukturen i Danmark og Jens Holmboe, Vejdirektoratet, om behovet for at teste og dokumentere de materialer der anvendes til at bygge veje i Danmark nu og i fremtiden.

Torsdag, den 28. marts 2019 fra kl. 14.00 - 17.00, Teknologisk Institut, Taastrup. 

Nøgleord

Kontakter

Teamleder Hanne Kjær Jørgensen, Teknologisk Institut, mobil 7220 2286, mail: hakj@teknologisk.dk

Billeder

Links

Information om Teknologisk Institut

Teknologisk Institut
Gregersensvej
2630 Taastrup

7220 2000http://www.teknologisk.dk/

Teknologisk Institut styrker danske virksomheder ved hjælp af banebrydende teknologier og mere end 1.100 medarbejderes faglige ekspertise. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S, Teknologisk Institut AB Sverige, DTI Polska og DTI Spain.

Læs mere om Instituttet.

Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på tlf. 72 20 27 69 – eller kommunikation@teknologisk.dk

Hent logoer og designguide her

Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum