Novo Nordisk Fonden

Nyt talentprogram for sygeplejerskestuderende skal øge rekrutteringen og styrke sygeplejen for ældre

Del

Et nyt ambitiøst uddannelsesprogram på Københavns Professionshøjskole skal understøtte talenter på sygeplejerskeuddannelsen og give studerende unikke muligheder for læring og specialisering inden for sammenhængende plejeforløb til ældre patienter med kroniske sygdomme.

Novo Nordisk fonden har bevilget 44,4 mio. kr. over en syvårig periode til et nyt talentprogram for sygeplejerskestuderende på Københavns Professionshøjskole med start i efteråret 2021. Projektet skal bidrage til at øge rekrutteringen til sygeplejeprofessionen og styrke sygeplejen til ældre medicinske patienter.

Talentprogrammet hedder Copenhagen Honours College i Sygepleje og er et ekstra uddannelsestilbud til de mest motiverede og ambitiøse studerende. Projektet bygger på erfaringerne fra et lignende talentprogram for naturfagslærere, som også er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Et stigende antal ældre bliver diagnosticeret med kroniske sygdomme som eksempelvis kronisk obstruktiv lungesyndrom (KOL) og type 2-diabetes, og denne udvikling giver et øget behov for sygeplejersker med særlig viden inden for pleje af ældre medicinske patienter i den primære sektor i sundhedsvæsenet.

”Vi er meget taknemmelige for, at Novo Nordisk Fonden med denne bevilling giver os mulighed for at søsætte et helt nyt uddannelsesprogram på sygeplejerskeuddannelsen. Det betyder, at vi i endnu højere grad bliver i stand til at udfordre vores studerende og samtidig kan løfte det faglige niveau inden for sygdomme, der typisk rammer ældre mennesker. Det bliver der hårdt brug for fremover”, siger rektor Stefan Hermann fra Københavns Professionshøjskole.

Med uddannelsesprogrammet, der påbegyndes på 2. studieår, er der særligt fokus på at give de studerende specialiserede kompetencer, der ligger ud over grunddannelsen, så de kan varetage individualiserede, sammenhængende plejeforløb til ældre med kroniske sygdomme.

For at opbygge viden om talentdidaktik vil talentprogrammet blive evalueret og fulgt forskningsmæssigt. Det vil skabe viden, som også vil være til gavn for udvikling af den ordinære sygeplejerskeuddannelse.

”Med støtten ønsker Novo Nordisk Fonden at bidrage til, at de studerende får mulighed for at dygtiggøre sig inden for et meget vigtigt felt. Målet er, at talentforløbet kan være med til at gøre sygeplejerskeuddannelsen til et endnu mere attraktivt studievalg for kommende studerende, som har mod på en ekstra faglig udfordring i løbet af deres uddannelse. Samtidig er vi stolte af at kunne bidrage til udviklingen af en helhedsorienteret patientpleje af kronisk syge”, siger Berith Bjørnholm, Senior Vice President, Education & Outreach hos Novo Nordisk Fonden.

I løbet af den syvårige projektperiode får i alt 120 studerende mulighed for at tage et toårigt forløb svarende til et halvt års fuldtidsstudie (30 ECTS-point) ud over grunduddannelsen. Københavns Professionshøjskole optager halvårligt 15 studerende med start fra efteråret 2021.

Nøgleord

Kontakter

Sabina Askholm Larsen, Communications Officer, tlf.: 2367 3226, sla@novo.dk

Information om Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden
Novo Nordisk Fonden
Tuborg Havnevej 19
2900 Hellerup

3527 6600http://novonordiskfonden.dk/

Novo Nordisk Fonden er en dansk erhvervsdrivende fond med to hovedformål: 1) at udgøre et stabilt fundament for den erhvervsmæssige og forskningsmæssige virksomhed, som drives af selskaberne i Novo Gruppen; og 2) at yde støtte til videnskabelige, humanitære og sociale formål.

Fondens vision er at yde et betydende bidrag til forskning og udvikling, der forbedrer menneskers liv og bæredygtigheden i samfundet. Siden 2010 har fonden uddelt mere end 25 milliarder kroner, primært til forskning ved offentlige vidensinstitutioner og hospitaler i Danmark og de øvrige nordiske lande samt behandling og forebyggelse af diabetes. 

 

Følg pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

Martin Ridderstråle afløser Jannik Hilsted som leder af Patient Care i Novo Nordisk Fonden18.8.2020 10:04:51 CESTPressemeddelelse

Senior Vice President og speciallæge, dr.med. Jannik Hilsted stopper som chef for Patient Care i Novo Nordisk Fonden med udgangen af februar 2021, hvorefter han vil blive tilknyttet fonden som konsulent. Jannik Hilsted har siden november 2015 stået i spidsen for Novo Nordisk Fondens samarbejde med de danske regioner og Grønlands Selvstyre om etablering af fem specialiserede Steno Diabetes Centre i Danmark og et diabetes- og livsstilscenter i Grønland. Visionen for centrene er at skabe behandlingsresultater i verdensklasse for personer med diabetes. Jannik afløses af Martin Ridderstråle, der er tidligere adjungeret professor i endokrinologi fra Lunds Universitet i Sverige ”Jeg vil gerne takke Jannik for en fremragende indsats gennem de seneste 5 år, hvor han har været en af hovedarkitekterne bag nogle af de største bevillinger i Novo Nordisk Fondens historie. Jannik har løst den store opgave, han blev ansat til i sin tid, og jeg er glad for, at vi fortsat vil kunne drage nytte af hans e

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum