Hjørring Kommune

Nyt sundhedsprojekt i Hjørring Kommune

Del

Hjørring Kommune er indgået i et samarbejde med forskningsprojektet Vores Sunde Hverdag, der har til formål at fremme borgernes sundhed og trivsel samt udvikle en model for sundhedsfremme og forebyggelsesindsatser til brug i andre kommuner. Projektet skal være med til at understøtte og kvalificere det eksisterende arbejde med sundhedspolitikken i Hjørring Kommune.

Vores Sunde Hverdag foregår i samarbejde med Region Nordjylland, Region Hovedstaden, Aalborg Universitet, Steno Diabetes Center Copenhagen og Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse. Ud over Hjørring Kommune deltager tre andre kommuner i projektet. Projektet er finansieret af fondsmidler og støttes blandt andet af Trygfonden, Helsefonden og Danske Regioner.  

Ambitionen med Vores Sunde Hverdag er at skabe positive og målbare forandringer i borgernes mentale sundhed, trivsel og livskvalitet i Hjørring kommune. Målet er at skabe rammerne for et sundt hverdagsliv gennem involvering af borgere, kommune og lokale og nationale interessenter, f.eks. NGO’er og erhvervsliv i udvikling af specifikke indsatser.

Hvis vi skal øge den mentale sundhed hos borgerne i Hjørring kommune, er det afgørende at tage fat der hvor vi virkelig kan gøre en forskel. Derfor har vi valgt at projektet skal tage udgangspunkt i målgruppen familier, med særlig opmærksomhed på børn og unge, og herunder piger og unge kvinder”, siger Mai-Britt Beith Jensen, Formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget i Hjørring Kommune.
 
Udover at arbejde med at styrke den mentale sundhed i Hjørring Kommune generelt, vil projektet også sætte fokus på et specifikt lokalområde, for at understøtte lokale fællesskaber til gavn for områdets sundhed og trivsel. I Hjørring Kommune er Bindslev og Tversted udvalgt som et samlet lokalområde. Her er der et godt grundlag for samarbejde mellem borgere, foreninger, erhvervsliv, de kommunale institutioner og projektets forskere.
 
Bindslev og Tversted er et oplagt valg. Der er et stærkt sammenhold og mange aktive borgere, som kan gå foran og vise vejen for resten af Hjørring Kommune. Der sker mange spændende ting i Bindslev-Tversted, og lokalområderne kan være vigtige frontløbere i forhold til at udvikle Hjørring Kommunes samlede sundhedsindsats. Vi er spændte på at høre, hvad borgerne i området ser af muligheder på et så afgørende område som sundhed”, siger Per Møller, Formand for Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget i Hjørring Kommune.

Forskergruppen bag Vores Sunde Hverdag håber, at projektet kan være med til at etablere nye samarbejder på tværs af både kommunale og lokale aktører. ”De konkrete løsninger er ikke defineret på forhånd, men bliver udviklet undervejs i et samskabende forløb med lokale og kommunale kræfter” fortæller Henrik Vardinghus-Nielsen, Lektor ved Aalborg Universitet og en del af forskergruppen i Vores Sunde Hverdag.

Fakta om projekt Vores Sunde Hverdag

  • Et sundhedsfremme- og samskabelsesprojekt med fokus på sundhed og trivsel for borgerne gennem samarbejde på tværs af kommunen og med inddragelse af borgere og andre aktører.
  • Hjørring Kommune samarbejder om projektet med Region Nordjylland, Region Hovedstaden, Aalborg Universitet, Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse og Steno Diabetes Center Copenhagen. Trygfonden, Helsefonden og Danske Regioner støtter projektet.
  • Udover Hjørring Kommune deltager tre andre kommuner i projektet, og målet er at udvikle en forskningsbaseret model, som danske kommuner kan bruge i arbejdet med at fremme borgernes sundhed og trivsel.

Nøgleord

Kontakter

Lokalkoordinator Mette Krobath Henningsen, tlf. 91 17 11 73, e-mail mette.henningsen@hjoerring.dk

Billeder

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Genåbning af ældrecentre i Hjørring Kommune1.7.2020 15:42:01 CESTPressemeddelelse

I dag har Sundheds- og Ældreministeriet udsendt en bekendtgørelse, som også træder i kraft i dag. Det betyder, at alle kommuner nu skal genåbne for besøg både ude og inde på alle ældrecentre. - Vi arbejder på højtryk for at efterkomme den nye bekendtgørelse herunder mulighed for besøg både ude og inde på vores ældrecentre. På samme tid er vi dog fortsat nødt til at være forsigtige, og det vil tage nogle dage før vi mener, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt at åbne for besøg indendørs. Vi kan ikke med så kort varsel implementere de forholdsregler, vi vurderer, der er nødvendige for at passe på vores ældre borgere, siger direktør for Sundheds-, Ældre- og Handicapforvaltningen Leif Serup. Han regner med, at det på mandag igen bliver muligt at komme på indendørsbesøg på de kommunale ældrecentre. Dog vil besøgsrestriktionerne for beboerne på Vendelbocenteret blive opretholdt indtil videre. Forsigtighedsprincippet er udgangspunktet ved besøg på kommunens ældrecentre. Derfor vil der være f

Tal fra SSI: Antallet af nye smittede falder i Hjørring Kommune og det betyder lempelser af midlertidige restriktioner26.6.2020 13:38:42 CESTPressemeddelelse

De nyeste tal fra Statens Serum Institut opgjort på kommuneplan viser, at antallet af nye smittetilfælde de seneste syv dage i Hjørring Kommune har været faldende og ligger i dag på niveau med andre kommuner. - Der er således ikke en større risiko ved at gå på stranden i Løkken end ved at gå en tur på Strøget i København. Derfor kan alle medarbejdere, borgere og turister være helt trygge ved at færdes rundt i kommunen. Det er fortsat afgørende, at vi alle sammen fortsat følger generelle anbefalinger - ligesom alle steder i landet: hold afstand og sørg for god håndhygiejne, siger kommunaldirektør Tommy Christiansen. Det er i dag besluttet, at de særlige restriktioner, der blev iværksat da smitten brød ud på Vendelbocenteret, gradvis nu bliver ophævet. I løbet af den kommende uge vil det igen blive muligt at aflægge besøg på et af kommunens øvrige ældrecentre, som udgangspunkt dog kun på udearealer. Besøgsrestriktionerne for beboerne på Vendelbocenteret opretholdes indtil videre. En rækk

Medarbejderne i ældreplejen yder en kæmpe indsats – anerkend dem for det23.6.2020 12:34:06 CESTPressemeddelelse

De sidste par uger har været udfordrende på Vendelbocentret og i kommunens ældrepleje generelt. Desværre har flere medarbejdere fra kommunens ældreområde de seneste dage oplevet uheldige episoder, grænsende til chikane. Episoderne har både fundet sted i medarbejdernes arbejdstid såvel som i deres fritid. Det er naturligvis helt uacceptabelt og uordentligt. Vi er vidende om, at det for en medarbejder, der tager vagter på Vendelbocenteret, har fået konsekvenser for ægtefællens mulighed for at møde på arbejde. Et andet eksempel er en medarbejder, der blev kontaktet i en dagligvarebutik, med besked om at kommunens medarbejdere ikke havde noget at gøre der. - Vi er både vrede og skuffede over, at vores medarbejdere får sådan en medfart. Det hører ingen steder hjemme. Det er jo nogle af de medarbejdere, der har kæmpet og fortsat kæmper en brav kamp, for at udføre de mange ekstra tiltag, der skal stoppe smitten i at brede sig. Det er svære forhold at arbejde under. Samtidig gør de deres yders

Smittetilfælde på skoler har relation til allerede kendte smittekæder18.6.2020 17:42:39 CESTPressemeddelelse

I dag er to elever konstateret smittet på Lundergårdskolen. Den seneste uge er der også blevet konstateret smittede elever på henholdsvis Bagterpskolen og Højene Skole. Alle smittetilfælde på samtlige skoler i Hjørring Kommune har relation til allerede kendte smittekæder. Hjørring Kommune arbejder fortsat tæt sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed såvel som Sundhedsstyrelsen for hurtigst muligt at begrænse smitten. På forsiden af www.Hjørring.dk findes et fuldt overblik over de tiltag kommunen har iværksat for at begrænse nye smittetilfælde.

Hjørring Kommune: Det gør vi for at få Corona-udbrud under kontrol16.6.2020 14:18:33 CESTPressemeddelelse

De seneste dages udvikling af smittetallene i Hjørring Kommune har fået Styrelsen for Patientsikkerhed og Hjørring Kommune til at opfordre alle borgere i kommunen med de mindste symptomer til hurtigst muligt at kontakte egen læge. Dette skal naturligvis ske telefonisk fremfor at møde op i lægens venteværelse. Siden udbruddets begyndelse er samtlige anbefalinger og vejledninger fra de centrale myndigheder blevet fulgt. Hjørring Kommune er i tæt dialog med både Sundhedsstyrelsen og Styrelsen for Patientsikkerhed så arbejdet med at begrænse smitten sker hurtigst muligt. Det er naturligvis fortsat meget vigtigt og afgørende at følge Sundhedsstyrelsens generelle retningslinjer om at vaske hænder hyppigt, holde afstand og at blive hjemme og kontakte sin læge hvis man har de mindste symptomer. Hjørring Kommune opfordrer alle borgere i kommunen til at have en skærpet opmærksomhed på selv de mindste symptomer i den kommende tid. Hjørring Kommune har, efter dialog med Styrelsen for Patientsikker

Rejsegilde på Vrå Skole og Børnehus15.6.2020 08:47:03 CESTPressemeddelelse

Hjørring Kommune og Idrætscenter Vendsyssel er værter ved en markering af, at bygningen, Vrå Skole og Børnehus, er kommet under tag. Rejsegildet er for de håndværkere, entreprenører og rådgivere, der har opgaver på byggeriet. Desuden deltager Idrætscenter Vendsyssels bestyrelse og bygherreudvalget. Medier er velkomne til at deltage: Rejsegilde på Vrå Skole og Børnehus – VSB Onsdag den 17. juni kl. 13.00 på byggepladsen, Idræts Allé 1, 9760 Vrå - Det er fantastisk, at byggeriet af Vrå Skole og Børnehus er kommet så langt, at vi kan fejre rejsegilde. Nu kan vi for alvor begynde at se bygningen tegne sig. Det er byrådets håb, at børn, forældre og i det hele taget alle i Vrå vil få stor glæde af og nytte i de helt nye rammer. Samtidig håber vi, at det også vil øge bosætningen i byen, siger Mai-Britt Beith, der er formand for både bygherreudvalg og Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Når skolen står færdig ved årsskiftet 2021–2022, bliver vuggestue, legestue, børnehave, skole, musiks

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum