Hjørring Kommune

Nyt sundhedsprojekt i Hjørring Kommune

Del

Hjørring Kommune er indgået i et samarbejde med forskningsprojektet Vores Sunde Hverdag, der har til formål at fremme borgernes sundhed og trivsel samt udvikle en model for sundhedsfremme og forebyggelsesindsatser til brug i andre kommuner. Projektet skal være med til at understøtte og kvalificere det eksisterende arbejde med sundhedspolitikken i Hjørring Kommune.

Vores Sunde Hverdag foregår i samarbejde med Region Nordjylland, Region Hovedstaden, Aalborg Universitet, Steno Diabetes Center Copenhagen og Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse. Ud over Hjørring Kommune deltager tre andre kommuner i projektet. Projektet er finansieret af fondsmidler og støttes blandt andet af Trygfonden, Helsefonden og Danske Regioner.  

Ambitionen med Vores Sunde Hverdag er at skabe positive og målbare forandringer i borgernes mentale sundhed, trivsel og livskvalitet i Hjørring kommune. Målet er at skabe rammerne for et sundt hverdagsliv gennem involvering af borgere, kommune og lokale og nationale interessenter, f.eks. NGO’er og erhvervsliv i udvikling af specifikke indsatser.

Hvis vi skal øge den mentale sundhed hos borgerne i Hjørring kommune, er det afgørende at tage fat der hvor vi virkelig kan gøre en forskel. Derfor har vi valgt at projektet skal tage udgangspunkt i målgruppen familier, med særlig opmærksomhed på børn og unge, og herunder piger og unge kvinder”, siger Mai-Britt Beith Jensen, Formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget i Hjørring Kommune.
 
Udover at arbejde med at styrke den mentale sundhed i Hjørring Kommune generelt, vil projektet også sætte fokus på et specifikt lokalområde, for at understøtte lokale fællesskaber til gavn for områdets sundhed og trivsel. I Hjørring Kommune er Bindslev og Tversted udvalgt som et samlet lokalområde. Her er der et godt grundlag for samarbejde mellem borgere, foreninger, erhvervsliv, de kommunale institutioner og projektets forskere.
 
Bindslev og Tversted er et oplagt valg. Der er et stærkt sammenhold og mange aktive borgere, som kan gå foran og vise vejen for resten af Hjørring Kommune. Der sker mange spændende ting i Bindslev-Tversted, og lokalområderne kan være vigtige frontløbere i forhold til at udvikle Hjørring Kommunes samlede sundhedsindsats. Vi er spændte på at høre, hvad borgerne i området ser af muligheder på et så afgørende område som sundhed”, siger Per Møller, Formand for Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget i Hjørring Kommune.

Forskergruppen bag Vores Sunde Hverdag håber, at projektet kan være med til at etablere nye samarbejder på tværs af både kommunale og lokale aktører. ”De konkrete løsninger er ikke defineret på forhånd, men bliver udviklet undervejs i et samskabende forløb med lokale og kommunale kræfter” fortæller Henrik Vardinghus-Nielsen, Lektor ved Aalborg Universitet og en del af forskergruppen i Vores Sunde Hverdag.

Fakta om projekt Vores Sunde Hverdag

  • Et sundhedsfremme- og samskabelsesprojekt med fokus på sundhed og trivsel for borgerne gennem samarbejde på tværs af kommunen og med inddragelse af borgere og andre aktører.
  • Hjørring Kommune samarbejder om projektet med Region Nordjylland, Region Hovedstaden, Aalborg Universitet, Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse og Steno Diabetes Center Copenhagen. Trygfonden, Helsefonden og Danske Regioner støtter projektet.
  • Udover Hjørring Kommune deltager tre andre kommuner i projektet, og målet er at udvikle en forskningsbaseret model, som danske kommuner kan bruge i arbejdet med at fremme borgernes sundhed og trivsel.

Nøgleord

Kontakter

Lokalkoordinator Mette Krobath Henningsen, tlf. 91 17 11 73, e-mail mette.henningsen@hjoerring.dk

Billeder

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Tiltag i Hjørring Kommune på baggrund af stigende smittetal11.9.2020 16:11:45 CESTPressemeddelelse

De seneste smittetal fra Styrelsen for Patientsikkerhed viser, at smittetallet i Hjørring Kommune fortsat er højt og desværre også stigende. Smitten er geografisk spredt rundt i kommunen på fortrinsvis voksne og ældre borgere. Over halvdelen af de nye smittede inden for den seneste uge er fra Hirtshalsområdet. - Derfor er nu helt afgørende, at alle borgere i Hjørring Kommune hjælper til med at mindske risikoen for yderligere smittespredning. Vi skal hjælpe hinanden ved at holde afstand, huske god håndhygiejne og være ekstra opmærksomme på at gøre rent på de steder, som mange personer rører ved. Det er nu, at vi igen skal tage fat i os selv og holde fast i de kendte gode vaner, så vi kan standse smittespredningen og få antallet af smittede til igen at falde, siger borgmester Arne Boelt. - Da en stor del af de smittede kommer fra Hirtshals-området, vil jeg gerne komme med en særlig opfordring til borgerne i Hirtshals om at have fokus på retningslinjerne og bruge regionens mobile testenhe

Hjørring Kommune indfører besøgsrestriktioner på alle plejehjem og botilbud for særlig sårbare i kommunen9.9.2020 13:48:08 CESTPressemeddelelse

Hjørring Kommune har i dag modtaget et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed om at indføre besøgsrestriktioner på samtlige plejehjem og botilbud for særlig sårbare i kommunen. Styrelsen for Patientsikkerhed begrunder deres påbud med det aktuelle smittetryk i Hjørring Kommune som i en kortere periode har ligget på 13 - 18 nysmittede pr. uge. Samtidig er der "lagt vægt på, at der i Hjørring Kommune pr. den 8. september 2020 er 24,8 smittede borgere pr. 100.000 indbyggere. Desuden er der smitteforekomster spredt i kommunen". Påbuddet indebærer, at besøg som udgangspunkt skal foregå på udendørsarealer, og at besøg på indendørs arealer ikke kan finde sted, medmindre besøget sker i forbindelse med en kritisk situation eller at den besøgende er den nærmeste pårørende til beboeren. Påbuddet gælder både fællesarealer og beboernes egen bolig. Det enkelte plejecenter vil nu gå i gang med at orientere beboere og pårørende om påbuddet. Styrelsen for Patientsikkerhed har oplyst, at påbuddet indti

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum