Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Nyt strategisk partnerskab skal styrke kvalitet og bæredygtighed i Københavns byggerier

Del

Enemærke & Petersen A/S med underleverandører er valgt som ny strategisk partner og skal i de næste fire år bygge og renovere alt fra skoler til daginstitutioner og idrætshaller for Københavns Kommune. Den forventede opgaveportefølje er på 2,5 mia. kr.

Københavns Kommune skyder ved årsskiftet et nyt strategisk partnerskab i gang, som løber fra 2022 til 2025. Med fire års erfaringer i bagagen har Københavns Kommune valgt at gøre to strategiske partnerskaber til ét og løfte bæredygtighed ind i udvælgelsesprocessen som et vigtigt kriterie. Byggechef Nanna Westerby Jensen ser frem til at tage hul på et nyt partnerskab, hvor kommunens arbejde med at nedbringe CO2 i byggeriet er i fokus:

”I København har vi høje og grønne ambitioner, når vi bygger. I 2025 skal vi være CO2-neutrale, og det kræver, at vi prioriterer de bæredygtige løsninger. Og så er jeg ikke mindst glad for, at vi fortsætter vores gode erfaringer med at bygge i partnerskab – det har vist sig positivt, når det gælder høj kvalitet og samarbejdet i byggeriet”.

I 2016 indgik Københavns Kommune for første gang to fireårige aftaler om strategiske partnerskaber. Evalueringen af partnerskabsmodellen har vist gode resultater med hurtigere eksekvering, gedigne løsninger, udnyttelse af gentagelseseffekter og tillidsbaseret samarbejde med lavt konfliktniveau, hvor der ikke har været udgifter til advokatbistand.

Enemærke & Petersen A/S havde det ene strategiske partnerskab, TRUST, og har stået for udvidelse, ombygning og renoveringer af skoler, fritidshjem mv. I det nye strategiske partnerskab er der et styrket fokus på cirkulær økonomi og at vælge bæredygtige byggematerialer og arbejdsmaskiner.

Tid og sted

 • Partnerskabsaftalen underskrives den 9. december 2021 kl. 14.30 i Byggeri København, Nyropsgade 3, 1603 Kbh. V, i kantinen i stueetagen. Pressen er velkommen, men tilmelding er nødvendig på tlf. 24 91 10 92.

Fakta

 • Enemærke & Petersen A/S med underleverandører er blevet tildelt kontrakten på op til 2,5 milliarder kroner efter en udbudsproces i Københavns Kommune. Kontrakten løber fra 1. januar 2022 til 2025 ud.
 • Enemærke & Petersen A/S indgår aftalen i et konsortium bestående af: Sweco Architects, Nøhr & Sigsgaard Arkitektfirma A/S, LYTT Architecture A/S, Kragh & Berglund Landskabsarkitekter A/S, Norconsult A/S, Dominia A/S, Rekommanderet.
 • Aftalen omfatter nybyggeri, udvidelse, ombygning og renovering af skoler, fritidshjem, daginstitutioner, idrætsanlæg, kulturinstitutioner og botilbud.
 • Valget af ny strategisk partner er gennemført med afsæt i bedste forhold mellem pris og kvalitet og følgende kriterier:
  • Pris (40 procent.)
  • Organisation og bemanding (30 procent.)
  • Proces, optimering og bæredygtighed (30 procent.)
 • Målsætningerne for det nye partnerskab 2022-2025 er:
  • Lavere priser
  • Lavere transaktionsomkostninger og færre konflikter
  • Styrket porteføljestyring og læring mellem projekter
  • Bedre forståelse for brugerbehov
  • Hurtig eksekvering
  • Styrket fokus på bæredygtighed.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere information samt pressekontakt til Byggeri København via pressekonsulent Rikke Sofie Storgaard, tlf. 24 91 10 92.

Information om Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Rådhus
1599 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Officiel hyldest af Jonas Vingegaard fra balkonen på Københavns Rådhus onsdag23.7.2022 17:48:35 CEST | Pressemeddelelse

Jonas Vingegaard fra Glyngøre har helt fænomenalt bragt sig i vinderposition i Tour de France og cyklet sig ind i danskernes hjerter. Kom og vær med til den officielle hyldest på onsdag den 27. juli fra kl. 12.00 når han kører i åben bil gennem byen fra Københavns Lufthavn. Jonas Vingegaard forventes at ankomme til rådhuset kl. 13.00 og træde ud på balkonen mod Rådhuspladsen kl. 13.45.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum