Næstved Kommune

Nyt stort vaccinationscenter i Næstved

Del

Det bliver Arena Næstved, som lægger hus til et stort vaccinationscenter i Næstved Kommune. Vaccinationscenteret, som kan rumme vaccination af alle borgere i Næstved Kommune, skal stå klar fra 10. februar 2021.

Arena Næstved

Ifølge Region Sjællands vaccinationsplan skal der placeres 17 vaccinationscentre i hele regionen. Det ene af dem kommer til at ligge i Arena Næstved i Næstved Kommune.
Det nye vaccinationscenter står klar til at åbne dørene den 10. februar.

- Jeg er glad for, at det er gået så hurtigt med at få en aftale på plads mellem Næstved Arena og Region Sjælland. Det er helt oplagt at benytte Arenaens faciliteter, da de har god plads og bedre adgangsforhold end de nuværende på Grimstrupvej. Så kan vaccinationerne komme ud til borgerne hurtigst muligt, udtaler Carsten Rasmussen, borgmester i Næstved Kommune.

Jakob Brixvold, der er direktør i Arena Næstved, supplerer:

- Det er naturligvis på en trist baggrund, men aftalen betyder, at vi, som har været lukket hårdt ned i lang tid, nu kan slå dørene op og bidrage til en meningsfuld og samfundsmæssig vigtig opgave. Og det glæder vi os til.

Regionsrådsformand Heino Knudsen er også begejstret:

- Jeg glæder mig til at få sat turbo på vaccinationen af regionens borgere. Det er en kæmpe opgave, der kræver de rigtige rammer som i Arena Næstved.

Og han fortsætter:

- Region Sjælland sikrer nærhed for borgerne og placerer vaccinecentre i alle regionens 17 kommuner. Vi forventer i næste uge at komme med en samlet udmelding om den præcise placering af alle vaccinationscentrene. Først skal vi have godkendelse af politi og beredskab på plads, så melder vi ud.

- Det nye vaccinationscenter er en del af Region Sjællands vaccinationsplan fase 2, som gør det muligt at vaccinere 14.000 borgere om dagen i hele regionen. Senere tager vi et skridt endnu tættere på borgerne i fase 3, hvor målet er max. 20 kilometer til vaccinen. Det kan ske ved, hvis vi får vacciner, der er nemmere at transportere og håndtere, så vi kan involvere private leverandører, apoteker og praktiserende læger, siger Heino Knudsen.

De nærmere detaljer, om de samlede 17 vaccinationscentre i regionen, forventes at blive offentliggjort i Region Sjællands samlede plan for vaccinationscentrene i løbet af næste uge.

Der er fortsat udfordringer med vaccineleverancer i hele Danmark og i de fleste andre lande i Europa. Region Sjælland modtager i øjeblikket halvt så mange vacciner som forventet, og det betyder, at vaccinen aktuelt anvendes til 2. stik af plejehjemsbeboere og frontpersonale på sygehuse. 

Tider til vaccination bliver åbnet løbende løbende på vacciner.dk i takt med det antal vacciner, der bliver leveret til Danmark.Man kan først bestille en tid til vaccination, når man har fået et brev i eBoks.

Kontakter

Borgmester Carsten Rasmussen, telefon 25 45 09 43
Regionsrådsformand Heino Knudsen, telefon 51 14 54 96
Region Sjællands pressevagt, telefon 57 87 50 52

Information om Næstved Kommune

Næstved Kommune
Næstved Kommune
Rådmandshaven 20
4700 Næstved

https://www.naestved.dk/

Følg pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Sprogcenter med tæt forbindelse til virksomheder8.1.2021 17:33:49 CETPressemeddelelse

Udlændinge i Næstved som lærer dansk har siden 1. januar 2021 været elever på Sprogcenter Næstved. Kommune har nemlig hjemtaget driften af sprogcentret, som dog stadig har adresse på Kasernevej 20 og samme medarbejdere. En af de helt store fordele ved hjemtagelsen er, at det nu bliver muligt at knytte virksomheder og kursister tættere sammen kva Center for Arbejdsmarkeds relationer. Det kan fx betyde, at efterspørges der medarbejder i én branche, ja så kan man tilrettelægge en del af undervisningen, så man øver det pågældende fagsprog.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum