Nyt spændende boligområde i Hedensted

Del

Om cirka halvandet år vil de første af 400-500 boliger blive opført i den nye bydel, Lille Dalby Bakker, sydøst for Hedensted.

Mandag gav Udvalget for Politisk Koordination og Økonomi i Hedensted Kommune grønt lys til udviklingen af et nyt spændende og attraktivt boligområde i den nye bydel, Lille Dalby Bakker, sydøst for Hedensted.

Udstykningen er den største i Hedensted de seneste ti år.

Det nye boligområde vil efter planen komme til at rumme omkring 400-500 parcelhuse, rækkehuse og etageboliger. Variationen i boligtyper skal være med til at sikre, at området tiltrækker forskellige mennesker.

Området har et areal på cirka 76 ha., der ligger tæt på Hedensted bymidte og altså med kort afstand til daginstitution, skole og indkøbsmuligheder. Samtidig bliver det del af et sammenhængende, smukt naturområde umiddelbart øst for golfbanen.

Området bliver i dag brugt som landbrugsjord. Den nuværende svineproduktion i området vil blive afviklet, når den gård, som en del af jorden udstykkes fra, bliver revet ned.

Lille Dalby Bakker vil blive udformet som en kombination af boligklynger og grønne kiler, der går på tværs af bebyggelsen. Det vil skabe rekreative forbindelser til gavn for både beboerne i området og Hedensted by.

Der skal i løbet af det kommende år laves en rammelokalplan for hele området, og der vil derefter løbende blive udarbejdet lokalplaner for de enkelte områder, der herved overføres til byzone med efterfølgende byggemodning.

Det forventes, at der allerede i rammelokalplanen vil indgå en byggeretsgivende lokalplan for i første omgang sandsynligvis den nordlige del af området.

I løbet af planlægningsprocessen vil der være høringsfaser og borgermøder, hvor borgerne får mulighed for at komme med ideer til planlægningen.

Bag udstykningen i Lille Dalby Bakker står gårdejer Just Kristensen fra Stouby, der ejer størstedelen af jorden i området.

”Der har været tale om et perfekt samarbejde med kommunen. En hurtig og effektiv sagsbehandling, og nu ser jeg frem til, at vi kan komme i gang med den første udstykning tæt på børnehaven i området,” siger Just Kristensen.

Just Kristensen har samarbejdet med Rum Arkitekter i Horsens og Land & Plan i Horsens om projektet i Hedensted.

Borgmester Kirsten Terkilsen glæder sig til at hilse nye beboere i Hedensted velkommen.

”Projektet vil være med til at styrke bosætningen i Hedensted og stor ros til Just Kristensen for at have tænkt i en helhedsplan for området. Lille Dalby Bakker er et mønstereksempel på samarbejde mellem en privat projektudvikler og kommunen, siger borgmesteren”

Kontakter

For mere information:

Kirsten Terkilsen, borgmester Hedensted Kommune

Tlf.: 2449 3820

Just Kristensen, gårdejer Stouby

Tlf.: 2275 1985

Johan Stadil Petersen, vicekommunaldirektør Hedensted Kommune

Tlf: 2323 5982

Information om Hedensted Kommune

Hedensted Kommune
Hedensted Kommune
Niels Espes Vej 8
8722 Hedensted

79 75 50 00http://www.hedensted.dk/

Følg pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Camilla Pedersen til start ved DM i Triatlon 25. juni i Juelsminde21.3.2017 14:22pressemeddelelse

Den danske triatlet Camilla Pedersen har stået for et beundringsværdigt comeback efter en voldsom ulykke i 2013. Camilla går efter sejren, når hun til sommer stiller op ved DM i Triatlon i Juelsminde. Her skal hun og de øvrige triatleter svømme 1,9 km, cykle 90 km og løbe et halvmaraton. Camilla ved, hvad det vil sige at vinde. Hun har tidligere vundet flere EM og VM medaljer, samt som højdepunktet vundet en Ironman i 2015. ”Det er fantastisk, at Camilla Pedersen stiller til start i Juelsminde den 25. juni. Det er med til at give stævnet et stort løft, at Camilla er at finde på startlisten,” siger Anders Steffensen, triatlonkonsulent i Hedensted Kommune. DM afvikles i Juelsminde som det absolutte højdepunkt på 3 dages Triathlon Games. Fredag den 23. juni afvikles triatlon som en stafet for firmaer/hold, lørdag den 24. juni gennemføres triatlon som motionsarrangement for børn og voksne, og søndag er det så elitens tur til at dyste ved DM i Triatlon. Da triatlonsporten er blevet så popul

Med julebussen hjem til Hedenstederne20.12.2016 14:23pressemeddelelse

Tirsdag havde 74 unge med tilknytning til Hedensted Kommune løst billet til en af de to julebusser, som 23. december på langs og tværs af landet sørger for, at de kommer sikkert hjem til jul hos deres familier. De to julebusser kører fra henholdsvis København og Aalborg kl. 10.30 og 11.30 og gør undervejs stop i Odense og Aarhus med afgang kl. 13.10 og 13.20. Begge busser ruller ind foran Hedensted Rådhus kl. 14.30, hvor borgmester Kirsten Terkilsen står klar til at tage imod og ønske dem god jul. Det er typisk unge, som har forladt Hedensted Kommune for at studere i de store studiebyer, som benytter sig af den gratis juletransport på årets helt store hjemrejsedag. Det er andet år, at Hedensted Kommune indsætter julebusser og første gang, at også Aalborg har fundet vej til køreplanen. ”Jeg er utrolig glad for, at så mange unge tager imod vores juletilbud, som bringer dem både hurtigt og sikkert hjem til jul. Vi gør det her i håb om, at de unge, når de har færdiguddannet sig, igen får l