Næstved Kommune

Nyt sanserum skal give personer med udviklingshæmning i Næstved Kommune større livskvalitet

Del

Med 100.000 kr. fra TrygFonden har Socialpædagogisk Center Næstved indrettet et sanserum i Cassiopeia, der er kommunens nye aktivitetstilbud til borgere med Prader-Willi Syndrom. Kendetegnet for mennesker med Prader-Willi er et særdeles højt og konstant stressniveau, så det nye sanserum skal hjælpe dem til at slappe af, finde ro og genopbygge ny energi.

Cassiopeia er Næstved Kommunes nye aktivitetstilbud til mennesker med Prader-Willi Syndrom (PWS), der er særligt ramt af neuropsykologiske udfordringer og lider af et konstant højt stressniveau. Det specialpædagogiske hold bag Cassiopeia ønskede at etablere et sanserum, så brugerne af aktivitetstilbuddet kunne få en mulighed for at trække sig tilbage, hvis de mister kontrollen eller har brug for at generere ny energi. Det ønske er nu gået i opfyldelse:

- Når man konstant har stress og uro i nervesystemet, er der behov for rammer og aktiviteter, der kan genskabe ligevægt i sindet. Donationen fra TrygFonden har gjort det muligt for os at etablere et fantastisk sanserum, der kan hjælpe vores brugere til at slappe af og finde ro, og rummet efterspørges dagligt og bruges meget flittigt. Med donationen fik vi også mulighed for at anskaffe os en udendørs xylofon, der giver de dejligste runde, bløde og harmoniske toner, uanset hvordan man spiller på den. Tiltagene har gjort en mærkbar forskel for borgernes velbefindende og livskvalitet, og vi er alle – både borgere og personale – meget taknemmelige, siger projektansvarlig Tine Birka Albrechtsen, der er en af de tre specialpædagoger, som har stået i spidsen for etableringen af både de fysiske rammer og den pædagogiske linje i kommunens nye specialtilbud.

Cassiopeias nye rum, der spiller på alle sanser, er indrettet med bl.a. kuglestole, kugledyner, vandseng, sansedyr, musik og afstresningspuder samt lys og lyd. Alt sammen elementer, der har til formål at skabe ro i nervesystemet og afspænde kroppen. Foruden sanserummet tilbydes dagligt både mindfullness og yoga på Cassiopeia, ligesom ture til skov og strand, cykelture i den nyindkøbte rickshaw, sysler på værkstedet og ikke mindst udendørs bowling, sansegynge, musik samt forskellige fysiske aktiviteter i haven skal hjælpe brugerne til at stresse af og få nogle gode sociale oplevelser.

Det er TrygFondens regionale råd i Region Sjælland, der står bag donationen til Socialpædagogisk Center Næstved som led i TrygFondens samlede arbejde for at skabe bedre sundhed og trivsel.

- I TrygFonden arbejder vi for, at flere kronisk syge mennesker bliver så lidt præget af sygdom som muligt og oplever øget livskvalitet. Vi er derfor meget glade for at kunne bidrage til, at borgerne, der er tilknyttet Cassiopeia i Næstved, kan få mulighed for at trække sig tilbage og få det nødvendige pusterum, som vi alle i større eller mindre grad har brug for, siger Cathrine Riegels Melchior, formand for TrygFondens regionale råd i Region Sjælland.


Fakta om Prader-Willi Syndrom og Cassiopeia i Næstved

  • Mennesker med diagnosen Prader-Willi Syndrom (PWS) er særligt ramt på deres neuropsykologiske profil kendetegnet ved et særdeles højt stressniveau med deraf følgende stressadfærd. Deres nervesystem er konstant under pres, hvilket kan medføre meget ringe livskvalitet, hvis den enkelte ikke får specielpædagogisk støtte.

  • Diagnosen PWS er derudover forbundet med udviklingshæmning i varierende grad, ualmindelig stor appetit, speciel adfærd og hormonforstyrrelser.
  • PWS kan ikke helbredes, men med diæt, den rette lægelige behandling og en struktureret pædagogisk indsats kan mange adfærdsproblemer mindskes og både det fysiske og psykiske velbefindende øges.

  • Socialpædagogisk Center Næstved har i dette forår opstartet et nyt specialtilbud – kaldet Cassiopeia – for kommunens borgere med Prader-Willi Syndrom (PWS). Der er i dag 12 borgere tilknyttet Cassiopeia, hvor både de fysiske rammer og den pædagogiske linje er indrettet med særligt henblik på at få borgerne med PWS til at trives bedst muligt.

  • TrygFonden har doneret 100.000 kr. til etablering af et sanserum på Cassiopeia.

    Om TrygFonden
    TrygFonden varetager TryghedsGruppens almennyttige arbejde. TryghedsGruppen er hovedejer i forsikringsselskabet Tryg og skaber værdi og tryghed gennem langsigtede investeringer og almennyttige uddelinger.

Nøgleord

Kontakter

Tine Birka Albrechtsen, projektansvarlig, tlf.: 61164753
Helle Demant, pædagogisk koordinator, tlf.: 61165142
Stine Danvar Francis, specialpædagog, tlf.: 61374295
Karen Bøgedal, pressechef i TrygFonden, tlf.: 30 56 34 32

Billeder

Information om Næstved Kommune

Næstved Kommune
Næstved Kommune
Rådmandshaven 20
4700 Næstved

https://www.naestved.dk/

Følg pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Babysut, der måler temperatur, klar til online landsfinale i opfinderkonkurrencen Edison18.11.2020 21:18:53 CETPressemeddelelse

66 elever fra 6. og 7. klasse i Næstved sidder klar til at præsentere deres nytænkende ideer til en bedre hverdag i fremtiden. I alt 15 grupper får chancen for at møde dommere ved Danish Entreprenurship Festival, som i år foregår virtuelt torsdag 19. november. Ideerne spænder bredt, og det bliver spændende at se, om det bliver vindmøllerne med solceller, eller pantsystemet til poser, der giver babysutten kamp til stregen i kapløbet om årets bedste idé.

Præmiering af årets prisværdige arkitektur2.10.2020 13:34:45 CESTPressemeddelelse

Også i år blev det Arkitekturens Dag i Næstved. Dette blev markeret med udpegningen af tre nye modtagere af Næstved Kommunes Præmiering af God Arkitektur. Den ene pris, Arkitekturprisen, hylder et nænsomt placeret rækkehus centralt placeret i Næstved, mens de to andre priser, Bevaringsprisen Næstved Kommune og Bevaringsprisen Næstved By, fremhæver hhv. smedens hengemte perle i kanten af Næstelsø og en række autentiske fiskerskure ved bredden af Suså i Appenæs. Modsat de to seneste år skete overrækkelsen denne gang hos modtagerne, da det grundet COVID-19 i år ikke var muligt at mødes til en festligholdelse på Rønnebæksholm, hvilket der ellers har været tradition for.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum