Danmarks Grønne Investeringsfond

Nyt samarbejde vil udvikle værdikæden inden for solenergi i Danmark

Del

Danske Nordic Solar Energy sætter gang i nye solprojekter i hele Europa. Det kan udvikle hele værdikæden af teknologi og leverandører inden for solenergi i Danmark. Nyt samarbejde med Danmarks Grønne Investeringsfond skal blandt andet sikre nye solcelleparker i Polen.

Virksomheden Nordic Solar Energy investerer i solcelleparker på de europæiske markeder. De ejer og driver allerede parker i syv europæiske lande. Med et nyt samarbejde med Danmarks Grønne Investeringsfond vil Nordic Solar Energy nu i højere grad investere i nyopførte solcelleparker, som kræver større ekspertise og udviklingsarbejde.

Det næste skridt bliver en nyopført solcellepark i Polen, som forventes at stå færdig i første halvår af 2018. Parken omfatter i alt 10 MW fordelt på to lokationer.

”I dag er man nødt til at arbejde med hele værdikæden inden for sol for at være konkurrencedygtig. Vi har opbygget en organisation, der kan styre hele værdikæden, og som har en bred international erfaring. Med Polen er vi på otte europæiske markeder, og etablering af solparker i Danmark er også en mulighed, vi ser på. Investering i solcelleparker i Danmark er blevet konkurrencedygtigt i takt med, at prisen på solpaneler er faldet,” siger Nikolaj Hoff, der er administrerende direktør i Nordic Solar Energy.

Udviklingen i solenergi går lige nu hurtigt med en årlig vækst på ca. 25 procent om året, og prisen på solcelleteknologi er fortsat markant faldende. Det og de medfølgende skalafordele gør, at der er et stort forretningspotentiale i solenergi i de kommende år.

”I Danmarks Grønne Investeringsfond er vi meget interesserede i, at hele den danske værdikæde omkring solenergi er så stærk som mulig. Nordic Solar Energy er med til at sikre, at vi i Danmark opbygger relevante og nødvendige kompetencer til, at Danmark kan blive en international aktør inden for solenergi,” siger Michael Zöllner, erhvervskundedirektør i Danmarks Grønne Investeringsfond.

Nordic Solar Energy investerer langsigtet i europæisk solenergi, og er som sådan ikke afhængig af enkelte markeder eller kunder.

”Vores tankegang er, at klima og energi er grænseoverskridende, og at handlen med el fra vedvarende energiforsyning derfor også i stigende grad vil blive internationaliseret og være uafhængig af landegrænser. Sol er drevet af skala i både anlægs- og driftsfasen. Der er en værdiforøgelse, og dermed prisreduktion for forbrugerne, i at kunne bygge stort. Sol er billigere end konventionel energiproduktion, og forbrugerne kan dermed få både billigere og grøn energi,” siger Nikolaj Hoff.

 

Fakta

Nordic Solar Energy har siden 2010 investeret i solcelleparker for en samlet værdi på mere end 1 mia. DKK.

Nordic Solar Energy producerede i 2017 32.544 MWt grøn energi svarende til omtrent 9.300 hustandes årlige elforbrug eller 16.345 ton sparet udledning af CO2.

Virksomheden ejer og driver solkraftværker i Tyskland, Spanien, Italien, Belgien, England, Frankrig og Portugal, og porteføljen udvides løbende med investeringer i hele EU.

Kontakter

Linea Søgaard-Lidell
Senior kommunikationsrådgiver, Danmarks Grønne Investeringsfond
+45 22 13 58 55
lsl@vf.dk

Nikolaj Hoff
Adm. direktør, Nordic Solar Energy
+45 20 31 61 30
nikolaj@nordicsolar.eu

Billeder

Information om Danmarks Grønne Investeringsfond

Danmarks Grønne Investeringsfond
Danmarks Grønne Investeringsfond
Strandvejen 104A
2900 Hellerup

http://gronfond.dk

Danmarks Grønne Investeringsfond er en selvstændig statslig lånefond, der har til formål at medfinansiere investeringer, som fremmer en grøn omstilling af det danske samfund.

Fonden vil være med til at bygge bro mellem traditionelle finansieringskilder og egenkapital og opererer med et både grønt og kommercielt fokus. Projekterne ligger inden for vedvarende energi, energibesparelser og ressourceeffektivitet.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Grønne Investeringsfond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Grønne Investeringsfond

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum