Haderslev Kommune

Nyt samarbejde skal sikre god modtagelse af asylansøgere i Haderslev

Del

Haderslev Kommune har sammen med Jammerbugt Kommune, Politiet, Beredskabsstyrelsen Syd og Udlændingestyrelsen nedsat en samarbejdsgruppe, der skal sikre god koordination og information om de de flygtninge, der kommer til kommunen. Der holdes informationsmøde for alle interesserede den 13. januar.

Når en ny telt- og baraklejr til flygtninge om kort tid åbner i Haderslev, så vil en fast samarbejdsgruppe være på plads. Haderslev Kommune har i dag mødtes med Jammerbugt Kommune, der driver modtage- og flygtningecentrene i Jylland, Politiet, Beredskabsstyrelsen og Udlændingestyrelsen for at få et samarbejde, om det, der kommer til at ske fremadrettet.

"Ansvaret for asylansøgerne ligger formelt set hos Udlændingestyrelsen, men som kommune har vi også en forpligtigelse til at sørge for, at borgerne er velinformeret og at asylansøgerne får en god modtagelse i kommunen", siger borgmester H.P. Geil.

Det første, der samarbejdes omkring, er et informationsmøde for alle interesserede den 13. januar 2016 kl. 17. Stedet er endnu ikke helt på plads. På mødet bliver det muligt at stille spørgsmål og få mere at vide om, hvordan man håndterer de flygtninge, der forventes at komme til kommunen i 2016.

"Vi vil gerne være med til at påtage os rollen som koordinator i forhold til information og vidensdeling, fordi det er så vigtigt. På mødet vil de frivillige organisationer også kunne fortælle om mulighederne for frivilligt arbejde", siger H.P. Geil.

I dagens møde deltog.

  • Thorkild Poulsen, asylchef fra Jammerbugt Kommune.

  • Preben Westh, vicepolitiinspektør, Syd og Sønderjyllands Politi

  • Niels Bonde Jensen, chef, Beredskabsstyrelsen Sydjylland H.P. Geil, borgmester, Haderslev Kommune

  • Willy Feddersen, kommunaldirektør, Haderslev Kommune

Den endelige sammensætning af gruppen fastsættes i det nye år.Kontaktinformation:

Borgmester H.P Geil, telefon 21 69 64 71.

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum