AB Gruppen A/S

Nyt samarbejde skal få flere boligejere til at energirenovere deres bolig

Del

Relanceringen af Energihjem.dk skal gøre det meget nemmere og også gerne sjovere for boligejere at komme i gang med at energirenovere. Bag den nye portal står Danmarks største formidler af byggeopgaver – 3byggetilbud.dk sammen med Danske Bank, der er finansiel partner på den nye portal.

 På Energihjem.dk kan du indtaste din adresse og finde energipotentialet for dit hus.
På Energihjem.dk kan du indtaste din adresse og finde energipotentialet for dit hus.

Selvom lysten til at renovere boliger er stor, så glemmer mange boligejere at indtænke energirenoveringer, selvom det er her, at man som boligejere kan gøre en væsentlig klimaforskel og samtidig spare penge på varmeregningen, opnå bedre komfort og en sundere bolig.

“Bygninger står for omkring 40 procent af vores energiforbrug, og gevinsterne ved at energirenovere er mange. Vi oplever rekordhøj vækst i lysten til at renovere boligen, men mange boligejere får ikke tænkt energirenoveringer ind i denne proces. Målet er, at Energihjem.dk skal bidrage til, at husejerne prioriterer energirenovering lige så højt som de i dag prioriterer nyt køkken, badeværelse eller terrassen,” siger administrerende direktør hos Energihjem.dk Martin Borgstrøm.

Den nye portal er udviklet af 3byggetilbud.dk, der er Danmarks største formidler af byggeopgaver, i samarbejde med Danske Bank. Energihjem.dk er målrettet private husejere og potentielle huskøbere. Portalen har eksisteret siden 2009, men blev re-lanceret i samarbejde med Danske Bank den 30.10.2020.

Grøn renovering er grøn økonomi 

Hvis man sammenligner energiforbruget i en gennemsnitlig dansk bolig med laveste energiklasse med en bolig med højeste energiklasse, kan der ifølge beregninger fra Realkredit Danmark være op mod 28.000 kroner i forskel på det årlige energiforbrug.

”Blot 13,5 procent af de danske parcelhuse med energimærke har de bedste energimærker A og B. Energipotentialet i danske boliger er meget stort, men hvis vi skal lykkes med at indfri potentialet, så skal vi skabe mere interesse for energiforbedringer, og så handler det om at gøre det nemt at komme i gang. Vi glæder os meget til samarbejdet med 3byggetilbud.dk om det nye Energihjem.dk, hvor Danske Bank som finansiel partner vil bidrage med ekspertviden og rådgivning om finansiering af energiforbedringer”, siger Claus Harder, der er kommerciel direktør i Danske Bank.

Som led i ambitionen om at bakke op om den bæredygtige omstilling har Danske Bank Koncernen tidligere i år fjernet ekspeditions- og lånesagsgebyrer på lån, der benyttes til energirenovering. Det betyder, at man kan spare 6.000-7.400 kroner på realkreditlignende banklån i Danske Bank eller realkreditlån optaget hos Realkredit Danmark.

Information i øjenhøjde

På Energihjem.dk finder man en interaktiv energiberegner, der kan finde energipotentialet i den enkelte bolig. Derudover kan man finde dybdegående viden og inspiration til konkrete energiforbedringer og nyheder relateret til energitiltag.

”Der har manglet et sted, hvor boligejerne bliver mødt i øjenhøjde og rent faktisk bliver motiveret til at energirenovere. Vi har gentænkt måden at formidle viden på, som forhåbentlig kan bidrage til at flere boligejere kommer i gang med energirenoveringer. Med 3byggetilbud.dks håndværkernetværk i ryggen kan man også indhente uforpligtende tilbud på at få arbejdet udført, og så kan Danske Bank hjælpe med ekspertviden og rådgivning om finansiering. Det gør Energihjem.dk til knudepunktet for energiforbedringer,” siger Martin Borgstrøm.

Undersøgelser fra Danske Bank viser, at 60 % af boligejerne ikke ved, hvor de skal søge information om energirenoveringer og ikke kender boligens energimærke.

Nøgleord

Kontakter

Nynne Pihl GrothKommunikationsmedarbejder og projektansvarlig for Energihjem.dk

Kommunikationsmedarbejder i AB Gruppen - herunder 3byggetilbud.dk, Andelsportal.dk og Ejerportal.dk. Projektansvarlig for Energihjem.dk

53391791npg@abgruppen.dk

Billeder

 På Energihjem.dk kan du indtaste din adresse og finde energipotentialet for dit hus.
På Energihjem.dk kan du indtaste din adresse og finde energipotentialet for dit hus.
Download

Links

Information om AB Gruppen A/S

AB Gruppen A/S
AB Gruppen A/S
Kristen Bernikows Gade 6
1105 København K

+45 7733 4000http://www.abgruppen.dk/

Energihjem.dk er for husejeren, der ønsker at energirenovere eller klimatilpasse. Her kan du blive klogere på grønne renoveringer og finde energipotentialet på husets adresse. Danske Bank A/S’ samarbejde med Energihjem.dk består i at yde finansiel bistand til Energihjem.dk og bidrage med finansiel viden i forbindelse med finansiering af bolig- og energiforbedringer.

Følg pressemeddelelser fra AB Gruppen A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra AB Gruppen A/S

Populært energitilskud kan ende i flaskehalsproblemer16.10.2020 11:25:40 CESTPressemeddelelse

I går åbnede Energistyrelsen endelig op. Danskerne kan nu søge tilskud, når de energirenoverer helårsboligen. Og det er en ambitiøs tilskudsordning, der er lagt for dagen med mere end 50.000 kroner til nye vinduer og 28.000 kroner til varmepumpen. Og efterspørgslen for at energirenovere var stor fra start. På Energihjem.dk, som er en portal for energirenovering, kan de på tilskuddets første dag berette om en stigning på 260 % i antallet af tilskudsberettigede renoveringsprojekter.

Ny platform skal inspirere de danske boligejere til at energirenovere24.5.2020 10:00:00 CESTPressemeddelelse

Grøn omstilling og bæredygtighed er helt centralt, når Danmark skal rejse sig igen efter COVID-19. Og det er ikke kun politisk, der skal handles. Bygninger står for omkring 40 procent af vores energiforbrug og energiforbedringspotentialet, når det kommer til danskernes privatboliger er derfor højt. Det skal et partnerskab mellem 3byggetilbud.dk – Danmarks største formidler af byggeopgaver – og Danske Bank lave om på.

Danskerne holder hånden under håndværkerne8.4.2020 13:54:00 CESTPressemeddelelse

Butikker og institutioner holder lukket, og mange danskere holder sig isoleret bag boligens fire vægge. Coronakrisen sætter sine store aftryk, men den har ikke sat en stopper for byggelysten. Tværtimod. Tilbudsportalen 3byggetilbud.dk modtager lige nu historisk mange bygge- og renoveringsprojekter fra byggelystne danskere, institutioner og erhverv, der ønsker at igangsætte projekter og derfor søger en håndværker.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum