DI - Dansk Industri

Nyt samarbejde mellem KL og DI skal bringe ukrainere i job

Del

KL og DI vil nu samle Danmarks kommuner i et systematisk samarbejde, der skal bringe ukrainske flygtninge i job og give dem en god dagligdag. Det tværkommunale netværk – ”Lokale job for ukrainere” – har første møde i dag.

Kommuner og virksomheder på tværs af landet står klar til at åbne deres døre for ukrainske flygtninge. De vil alle deltage aktivt i at hjælpe dem med at få et så meningsfuldt ophold i Danmark som muligt. Her er et arbejde guld værd. Men det er helt uoverskueligt, hvor ukrainerne er i Danmark, hvilke kompetencer, de har, deres ønsker til job og så videre. Derfor etablerer  KL og DI samarbejdet – Lokale job for ukrainere. Første møde mellem de indtil nu 58 deltagende kommuner er i dag.

- Der er gode viljer over hele linjen for at give de ukrainske flygtninge fra den brutale krig et meningsfuldt ophold i Danmark – og gerne med et job. Virksomheder, kommuner og borgere står i kø for at hjælpe. Men vi mangler at få sat i system, hvordan vi får koblet ukrainere sammen med virksomheder på den mest funktionelle måde. Med det tværkommunale møde i dag har vi indledt arbejdet for at få løst den udfordring, siger vicedirektør i DI Steen Nielsen.

Alle deltagende kommuner er med på dagens virtuelle møde. 58 kommuner har meldt sig til samarbejdet, men håbet hos KL og DI er snart at få alle landets kommuner med. De skal samarbejde og dele erfaringer om, hvordan vi på tværs af landet kan hjælpe ukrainerne med at finde job, integrere sig og skabe en dagligdag i Danmark.

Hvordan kommuner kan registrere og systematisere ukrainerne i kommunen og organisere dialogen med lokale virksomheder om jobmuligheder er en af de store udfordringer. Også her skal samarbejdet vise sin styrke. For trods de mange gode viljer, så skal der et yderst systematisk arbejde til, for at matche flygtninge og virksomheder i stort antal.

- Det er en kæmpe opgave, vi står med som samfund, og derfor skal vi alle være fleksible, så de ukrainske flygtninge får den rette støtte, når de kommer hertil. Heldigvis er alle parat til at hjælpe, og allerede nu er der mange steder en god dialog mellem kommuner og lokale virksomheder, så dem, der kan, hurtigt kan komme i job, siger, cheføkonom i KL, Morten Mandøe.

- Med netværket prøver vi på i fællesskab at blive klogere på, hvad vi hver især kan byde ind med, og få udbredt de gode eksempler på samarbejde mellem kommuner og virksomheder. Det lokale samarbejde er allerede stærkt – nu styrker vi det yderligere, siger han.

Netværket vil også adressere de administrative byrder, som kommuner og virksomheder støder på undervejs, når de vil ansætte ukrainere. DI og KL vil løbende indsamle erfaringer og finde løsninger, der kan lette administrationen og fremme en effektiv integration af ukrainere i det danske samfund.  

Vi kender endnu ikke det samlede antal flygtninge, der søger mod Danmark. Men uanset hvad, kræver den nye situation hurtig handling og samarbejde på tværs af kommuner og virksomheder for at finde løsninger, der kan gøre en forskel for fordrevne ukrainere. Derfor er initiativet fra KL og DI så vigtigt.

For kommunerne deltager ledende kommunale embedsfolk med ansvar for arbejdsmarkedspolitikken sammen med DI og KL på det første tværkommunale møde i dag.   

Billedtekst: "Ligesom cheføkonom i KL Morten Mandøe mener DIs vicedirektør Steen Nielsen (billedet), at det tværkommunale samarbejde, som de står i spidsen for, er nødvendigt for at ukrainere, der vil, effektivt kan finde et arbejde."

Link til yderligere pressefotos af vicedirektør Steen Nielsen: 

Steen Nielsen, vicedirektør | Download images | DI - Dansk Industri (skyfish.com)

Følg os på:

    

Kontakter

Vicedirektør i DI Steen Nielsen, 2949 4557
Cheføkonom i KL Morten Mandøe, 3370 3333

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum